-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Laimos“ interviu: Christy Turlington – ko gero, garsiausia pasaulyje manekenė jogė

Jie nepavojingi, jei tik esi pasirengusi jų lengvai atsikratyti. Christy Turlington išskirtiniame interviu „Laimai“ lengvai susidoroja su stereotipinėmis nuostatomis apie jogą, Indiją ir supermodelių intelektą.
Christy Turlington
Christy Turlington / Ch.Collso, G.von Steinerio nuotr.

Net jei mados pasaulis – tavo darbo teritorija, pokalbiai su legendomis (o Christy, garsioji dešimtojo dešimtmečio manekenė, ir yra tokia legenda, kaip ir Naomi Campbell, Linda Evangelista, Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Elle Macpherson) – anaiptol ne kasdienė to darbo dalis.

Kol sėdi laukdama paskirto interviu laiko Niujorko lofto 14 aukšte (čia, nepaprastai patogioje „Hudson“ studijoje, fotografuojama naujoji „Lindex“ fotosesija „Super Role Models“, kurios viena iš žvaigždžių yra Christy), kaip gera mokinė kartoji savo pašnekovės biografiją.

Prieš porą metų pozavau „Calvin Klein“. Tai vieni seniausių mano „klientų“: su jais pradėjau dirbti 1988 m. Ir kaip galėčiau jiems atsakyti? Labai branginu senus ryšius! 

Gimusi „Pan American“ oro linijų piloto ir skrydžių palydovės šeimoje nedideliame Kalifornijos miestelyje Volnat Krike, dirbti modeliu pradėjo nuo keturiolikos, sulaukusi aštuoniolikos persikėlė į Niujorką.

Pozavo daugiau kaip 500 viršelių, žymių fotografų albumams. Yra, ko gero, garsiausia pasaulyje manekenė jogė, parašiusi apie savo aistrą knygą „Living Yoga: Creating a Life Practice“. Ak, taip, ją derėtų vadinti Christy Turlington-Burns: 2003 m. ji ištekėjo už metais vyresnio rašytojo, aktoriaus ir režisieriaus Edwardo Burnso ir oficialiai pakeitė pavardę.

Turi du vaikus, įkūrė labdaros organizaciją „Every Mother Counts“, yra kampanijos prieš rūkymą aktyvistė – Christy tėvas Dwainas 1997 m. mirė nuo plaučių vėžio, o ji pati metė rūkyti dvejais metais anksčiau, sužinojusi, kad jos plaučiuose rasta emfizema. 

Proporcingą veidą, kurį fotografai lygina su deimantu, ir rudas akis paveldėjo iš motinos (Christy gyslomis teka ispanų ir turbūt indėnų kraujas: mamos šeima kadaise pasitraukė iš Salvadoro dėl politinių priežasčių), ūgį – iš tėvo. Idealią laikyseną suformavo jodinėjimas, vėliau – joga.

Yra labai išsilavinusi: Niujorko universiteto absolventė, lyginamosios religijotyros ir Rytų filosofijos specialistė, ir toliau studijuoja – šįkart viešosios sveikatos mokslus. Taigi jei kas vis dar galvoja, kad modeliai – dailios lėlytės, temokančios vaikščioti podiumu ir demonstruoti dizainerių kūrinius, pats metas atsikratyti stereotipų.

Nežinau, kaip visi modeliai, bet Christy – gyvas charizmos, vidinio žavesio ir intelekto pavyzdys. Ir empatijos – pavargusi nuo visą dieną trukusios fotosesijos ir interviu, su žurnalistais (jie taip pat pavargę laukti) ji susitinka nedideliame kambarėlyje, kuriame prislopinta šviesa ir uždegta aromatinė lempelė. Manekenė vilki baltu minkštu kostiumu, primenančiu lyg pižamą, lyg kimono, ir atrodo, kad sėdėtum ne studijoje Niujorke, o kokiame SPA centre Alpėse.

Arba – jei jau kalbame apie Christy – Indijoje, kurią ji gerai pažįsta ir į kurią visada pasirengusi grįžti. Ir – taip, toms, kurios abejoja ir tikina, kad geras vizažistas gali nupiešti idealius veido bruožus bet kuriai moteriai, noriu pasakyti, kad Turlington išties fantastiškai graži. Net tada, kai pudra neslepia raukšlių ir nuovargio (manekenė sako, kad kasdieniame gyvenime naudoja mažai kosmetikos – kaip ir daugelis niujorkiečių). Galų gale jai neseniai sukako 46-eri ir šitas amžius įrašytas jos biografijoje, nors idealus Christy veidas ir kūnas per pastaruosius tris dešimtmečius beveik nepasikeitė. 

Mama dar su mumis – labai graži, liekna, dailiai sudėta. Daug keliauja. Norėčiau, kad ir mano senatvė būtų tokia pat graži ir aktyvi. 

Garsėjate kaip išrankus modelis (o ir jūsų mados nuopelnų sąrašas leidžia tokiai būti). Kaip švedų gatavų drabužių kompanijai pavyko jus įtikinti dirbti su ja? 

Pasiūlymai visada glosto širdį. Bet iš tiesų nėra strategijos, kaip mane „pasamdyti“. Prieš porą metų pozavau „Calvin Klein“. Tai vieni seniausių mano „klientų“: su jais pradėjau dirbti 1988 m. Ir kaip galėčiau jiems atsakyti? Labai branginu senus ryšius! Dirbau su Jasonu Wu – su jaunais dizaineriais visada įdomu, be to, sesiją fotografavo Inez van Lamsweerde ir Vinoodh’as Matadinas, kuriuos be galo vertinu. Žodžiu, jei esu geros nuotaikos ir turiu laiko, o pasiūlymas įdomus – didelė tikimybė, kad jis bus priimtas be ilgų prašymų. Svarbus momentas – fotografai ir kita komanda, su kuria teks dirbti. „Lindex“ mane įtikino – veržlumu, modernumu, polėkiu. 

Ar esate buvusi Švedijoje? Kokia ji pasirodė merginai iš Kalifornijos?

Nebuvau, tačiau yra svajonių ir planų. Mano vyras – ketvirčiu švedas, bet ir jis niekada nesilankė šioje šalyje. Norėtume ją parodyti vaikams, ypač Finnui, kuris toks baltapūkis – tikras skandinavas. Gaila, kad vyksime greičiausiai vasarą; norėčiau pamatyti švedišką žiemą – turėtų būti pasakiška. 

Koks drabužis iš naujosios kolekcijos, kurios fotosesijoje pozavote, tikrai atsidurs jūsų spintoje?

Kombinezonas su kišenėmis. Jis lengvas, patogus, nevaržo judesių, be to, geometrinis raštas – mano mėgstamiausias. Man patinka lengvi, ryškūs, vasariški drabužiai. Ir tikrai neturiu jų daug. 

Didelę dalį to, kokie esame, atsinešame iš vaikystės. Papasakokite apie savo šeimą...

Abu mano tėvai skraidė. Tuomet lakūnas ir stiuardesė buvo labai romantiškos profesijos. Kaip žinote, tėčio jau seniai nebėra, tačiau aš ir dabar pagaunu save galvojančią, kaip jam patiktų vienas ar kitas mano žingsnis. Mama dar su mumis – labai graži, liekna, dailiai sudėta. Daug keliauja. Norėčiau, kad ir mano senatvė būtų tokia pat graži ir aktyvi. Turiu dvi seseris – Erin ir Kelly. Kelly ištekėjusi už mano vyro brolio Briano, jie turi sūnų. Mes – visi šeimos nariai – visada buvome labai artimi. Ir šito negali pakeisti nei metai, nei atstumas. 

Visą interviu skaitykite naujausiame žurnale „Laima“.

Viršelis/Žurnalo „Laima“ balandžio mėnesio numeris
Žurnalo „Laima“ balandžio mėnesio numeris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius