-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beržiniu žiedu pasipiršęs perkusininkas Pavelas Giunteris Vilniuje susituokė su mylimąja Egle

Prireikė 17 metų, kad garsus perkusininkas Pavelas Giunteris (52) ir kosmetologė, mezoterapijos specialistė Eglė Tomkevičienė (52), kadaise buvę gerais bičiuliais, suprastų, jog juos sieja gilesnis ryšys. Po ilgos pertraukos prieš trejus metus susitikę jiedu taip ir nebeišsiskyrė, o trečiadienio popietę iš Vilniaus santuokų rūmų išėjo jau kaip vyras ir žmona.
Pavelo Giunterio ir Eglės Tomkevičienės vestuvės
Pavelo Giunterio ir Eglės Tomkevičienės vestuvės / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

P.Giunteris ir E.Tomkevičienė kelti vestuves savaitės viduryje nusprendė neatsitiktinai. Birželio 21-oji jiems – itin svarbi, šią dieną jiedu vadina „laimingo susitikimo metinėmis“. Nuo jų lemtingo susitikimo praėjo lygiai treji metai ir juos pora nusprendė įprasminti santuoka.

„Emocijų ir rūpesčių paskutinę savaitę buvo tiek, kad jaučiuosi lyg prieš egzaminą“, – dar prieš duodant įžadus 15min šypsodamasis kalbėjo perkusijos virtuozas P.Giunteris.

Tačiau nors pasiruošimas šventei atėmė nemažai laiko ir pastangų, jaunavedžiai sako savo vestuvėse nenorėję nei pompastikos, nei dirbtinių blizgučių. Jie nesureikšmino nei puošnios aprangos, nei šventinės vakarienės detalių.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pavelas Giunteris ir Eglė Giunterė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pavelas Giunteris ir Eglė Giunterė

„Mums jau ne po 20 metų, kad iš šventės darytume šou. Nekreipiame dėmesio į tam tikrus atributus. Savo karjerą pradėjau kaip muzikantas, kuriam tekdavo dažnai groti vestuvėse, puikiai mačiau, kad dideli pinigai, brangios suknelės ir grandioziniai baliai laimės neatneša. Po kelių mėnesių, metų dažnai tokios poros netrukdavo išsiskirti. Tuo tarpu mes savo vestuvėse akcentuojame abipusį supratimą, meilę, norą būti kartu“, – kalbėjo P.Giunteris.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pavelo ir Eglės žiedai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pavelo ir Eglės žiedai

Ceremonija sostinės Civilinės metrikacijos biure vyko artimiausių poros giminaičių ir draugų apsuptyje, geri bičiuliai tapo ir jų santuokos liudytojais. Eglė po vestuvių priėmė vyro pavardę ir tapo Giuntere.

Pora vestuvėms pasirinko ir originalius geltono aukso rankų darbo žiedus. Kaip sakė P.Giunteris, žiedai nukalti tokiu pat principu, kaip kad perkusininko – mušant instrumentus, neva juose paslėpta ir tam tikra simbolika, apie kurią žino tik patys jaunieji.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pavelas Giunteris ir Eglė Giunterė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pavelas Giunteris ir Eglė Giunterė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pavelo Giunterio ir Eglės Tomkevičienės vestuvės
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pavelo Giunterio ir Eglės Tomkevičienės vestuvės

Pavelas ir Eglė pažįstami jau kone pusę gyvenimo, pirmą kartą jiedu susitiko Londone, kai Pavelas turėjo solinį koncertą Karališkosios muzikos akademijoje, o tuomet modeliu dirbusi Eglė ten demonstravo dizainerės Zitos Gustienės drabužius. Jau tuomet jiedu gražiai sutarė, kalba rišosi lengvai, abiem buvo malonu bendrauti, o P.Giunteris prasitarė dar prieš tuos 17 metų atkreipęs į Eglę dėmesį, tačiau abu grįžo į Lietuvą ir jų keliai pasuko skirtingomis kryptimis.

Galiausiai po ilgo laiko jis ją sutiko Vilniuje ir negalėjo patikėti – juk Eglė ne vienerius metus gyvenimą kūrė Kaune. Tuomet Pavelas nusprendė pakviesti Eglę kavos, tačiau ši gerą pusmetį kvietimo nenorėjo priimti, neva jau per daug metų praėjo, neverta tos pažinties atnaujinti.

Bet jis buvo atkaklus ir sulaukęs teigiamo Eglės atsakymo pasikvietė ją į koncertą. „Kai susitikome, nebegalėjome išsiskirti. Kad Eglė man nuostabi draugė – žinojau jau seniai, kaip ir seniai žinojau, kad noriu pratęsti tą mūsų pažintį. Tai užtruko, tačiau išėjo kaip išėjo – o dabar, štai, tuokiamės“, – 15min kalbėjo jis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pavelo Giunterio ir Eglės Tomkevičienės vestuvės
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pavelo Giunterio ir Eglės Tomkevičienės vestuvės

Po poros metų P.Giunteris nusprendė pasipiršt, tačiau pačios piršlybos įvyko spontaniškai ir net kiek teatrališkai – tuomet jiedu leisdami laiką kaime juokais imitavo savo vestuves ir vienas kitam nupynė žiedus iš... beržo lapų ir šakelių, po kuriuo tuokart sėdėjo.

„Padarėme pagoniškus žiedus ir prisiekėme vienas kitam amžiną meilę visiems gyvūnams girdint – šunims, paukščiams, triušiams. Tuomet abu juokavome, kad tuokiamės, tačiau ta juoko forma išsivystė į rimtus dalykus. Pažiūrėjau, kokia Eglės reakcija bus, o ji buvo nuostabi, tai pagalvojau, aha, galima eiti toliau“, – šiandien linksmai situaciją prisiminė P.Giunteris.

Šiuos judviejų „vestuvių“ žiedus pora iki šiol saugo, jie jiems – labai brangūs.

Trečiadienį jau tikras vestuves atšokusi pora netrukus išvyks ir atostogų. Tiesa, kol kas – prie Baltijos jūros, o vėliau patrauks į Maltą, kur P.Giunteris yra suplanavęs koncertus, o kartu atšvęs ir medaus mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius