Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Besilaukiančią „MaNNazz“ vokalistę Kijeve nustebino požiūris į nėščiąsias: „Jos ten kaip deivės“

Grupės „MaNNazz“ atlikėjai, sutuoktiniai Kamilė Kielaitė-Sienkievič ir Bogdanas Sienkievičius, nepaisant Kamilės nėštumo, toliau darbuojasi ir plečia savo akiratį. Neseniai duetas lankėsi Ukrainoje, Kijeve, tiesa, tai ne pirmas poros vizitas ten. Šįkart savo įspūdžiais Kamilė ir Bogdanas pasidalijo su 15min skaitytojais.
Kamilės Kielaitės Sienkievič ir Bogdano Sienkievičiaus viešnagė Kijeve
Kamilės Kielaitės Sienkievič ir Bogdano Sienkievičiaus viešnagė Kijeve / Vadim Stoykov ir asmeninio albumo nuotr.

Kamilė 15min pasakojo, kad Ukrainos sostinė dar prieš šią kelionę jai buvo jau gana gerai pažįstama. Nepaisant to, šįkart pamilo ją iš naujo.

„Man Kijevas labai brangus, ten kartu su mama praleidome daug laiko, beveik dvejus metus, todėl prieš vaikeliui gimstant, labai norėjau ten nuvykti, tiesiog pavaikščioti gatvėmis, prisiminti tuos laikus, tuo pačiu užpildyti savo prisiminimus naujais. Jau kitą kartą, kai galvosiu apie Kijevą, kils visiškai kitokios asociacijos“, – patikino Kamilė.

Asmeninio albumo nuotr./Kamilės Kielaitės Sienkievič ir Bogdano Sienkievičiaus viešnagė Kijeve
Asmeninio albumo nuotr./Kamilės Kielaitės Sienkievič ir Bogdano Sienkievičiaus viešnagė Kijeve

Ukrainiečius mokė lietuvių kalbos

Atlikėja teigė, kad prieš leidžiantis į kelionę ji su Bogdanu neturėjo jokio plano, nebuvo susidarę jokio maršruto – viskas gimė gana spontaniškai. Taip pora netikėtai pateko į vieną renginį.

„Mane susirado nuostabi mergina Olia Volynets-Myroniuk, kuri pamatė, kad planuojame vykti į Kijevą. Būtent tuo metu ji organizavo savo galerijos atidarymą ir pasiūlė mums sudalyvauti. Turėjau labai gerą nuojautą, kad bus nepakartojamas vakaras, ir neklydau – tai buvo labai jaukus, mažas nuostabių žmonių susibūrimas“, – prisiminė K.Kielaitė–Sienkievič.

Tądien duetas iš draugų pasiskolino gitarą, kadangi savo instrumentų nesivežė, ir surengė ten mini pasirodymą. Anot Kamilės, jis buvo išties ypatingas.

„Tai buvo pirmas toks pasirodymas man, kadangi gitara pati daug negroju, mūsų koncertų metu groja profesionalai, bet ko nepadarysi iš meilės muzikai. Ir viskas išėjo tobulai“, – šyptelėjo Kamilė.

Dueto koncerto Kijeve akimirkos – galerijoje:

Moteris pridūrė, kad ją ir Bogdaną be galo sužavėjo Ukrainos publika. Nors duetas nesitikėjo, kad pavyks parduoti visus vinilus, dabar jau gailisi, kad nepasiėmė jų daugiau.

„Publika labai šilta. Tie 30 žmonių sukėlė tokias ovacijas, kad atrodė, jog koncertuojame didžiulei auditorijai“, – džiaugėsi K.Kielaitė-Sienkievič.

Ir pridūrė, kad tik įprastu koncertu neapsiribojo: „Tą vakarą ukrainiečius išmokėme lietuvių kalbos, jie visi kartu traukė dainą iš mano lietuviškos programos. Labai gera girdėti kitataučius, dainuojančius tavo gimtąja kalba.“

Tiesa, tai nebuvo pirmasis „MaNNazz“ koncertas Kijeve. Prieš trejus metus duetas Lietuvą muzikaliai pristatė arenoje „Dvarec Sporta“, ten jų muzikos klausėsi 12 tūkstančių žmonių. Kamilė atskleidė, kad dabar turi ir dar didesnių planų.

„Jau labai seniai norime ten pradėti koncertuoti rimčiau, tačiau vis neatsirasdavo laiko, progų. Žinoma, kol kas visos mūsų mintys apie vaikelio gimimą, tačiau po šito apsilankymo atsirado norinčių mūsų koncertą Kijeve organizuoti jau gerokai didesniu mastu. Tikiu, kaip bus lemta, taip ir įvyks“, – įsitikinusi Kamilė.

Negana to, staigmenų būta ir daugiau. Kadangi minėtoje galerijoje yra ir keramikos mokyklėlė, o Kamilė su Bogdanu buvo pakviesti kaip garbės svečiai, jie gavo galimybę patys pasigaminti sau puodelius, kuriuos ten paliko, tad kitąkart vėl ten viešėdami turės asmeninius.

Stebino elgesys su nėščiosiomis

K.Kielaitė-Sienkievič patikino, kad Kijevas jai ir Bogdanui – kaip namai. Ir nepaisant to, kad ne viskas jame tobula, į jį norisi sugrįžti vėl ir vėl.

„Tai labai kontrastingas miestas. Kai mes pratę prie estetikos, ten daug daug dalykų, kurie atkreipia dėmesį, mat labai trūksta tvarkos, – pripažino Kamilė. – Tačiau mieste pats svarbiausias komponentas man yra žmonės, o kaskart nuvykę susirandame vis naujų draugų. Su kai kuriais bendraujame jau daugiau nei penkerius metus – ukrainiečiai labai lojalūs, ir nors esu girdėjusi, kad ne vienas yra pavedęs, pažadėjęs ir neištesėjęs, jie tiesiog trykšta meile.“

Kaip pasakojo Kamilė, miestas gana didelis, jame yra ką pamatyti, o kadangi temperatūra vizito metu siekė 28 laipsnius šilumos, jai kelionė tikrai nebuvo lengva.

„Man, nėštukei, atrodė, lyg būtų 40 laipsnių, – nusijuokė K.Kielaitė-Sienkievič. – Tačiau labai saugojausi, klausiau savo kūno ir labai džiaugiuosi, kad visą laiką galėjome leisti labai aktyviai. Aplankėme daug turistinių vietų.“

Poros viešnagės Kijeve akimirkos – galerijoje:

Bene labiausiai Kamilę nustebino tai, kaip Ukrainoje elgiamasi su nėščiosiomis. Anot atlikėjos, lietuviams tikrai yra iš ko pasimokyti.

„Nėščia moteris ten kaip deivė – visur tave užleis pirmą. Ar tai bebūtų metro, ar tai autobusas, visi puola stotis, – stebėjosi K.Kielaitė-Sienkievič. – Labai norėtųsi, kad ir mes taip matytume kitų poreikius. Nors ir retai Lietuvoje važiuoju viešuoju transportu, tačiau kiek teko, niekada niekas nepasiūlė atsisėsti, o kartą viena moteriškė net išvarė mane iš mano vietos, nors pilvelis jau buvo tikrai nemažas, sunku buvo nepastebėti.“

Koncertų duetas kol kas jau nebeplanuoja, tačiau rudenį, dar prieš pirmagimio gimimą, surengs susitikimą su savo gerbėjais.

„Turime dar daug vinilų, todėl artėjant Kalėdoms planuojame surengti didelį išpardavimą – taip atlaisvinsime savo lentynas ir bus mažas kraitelis mūsų mergytei“, – sakė pirmagimės besilaukianti Kamilė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius