-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beveik 20 metų šokantis Romanas Čeburiakas atranda egzotiškąją kizombą

Šeštadienį Vilniuje vyko egzotiškojo, iš Afrikos kilusio šokio kizomba seminaras, kurį vedė šio šokio guru tituluojamas mokytojas Kwenda Lima. Beveik 20 metų ant parketo besisukantis šokėjas Romanas Čeburiakas teigė, kad šis naujas šokis jį žavi jausmingumu.
Romanas Čeburiakas (kairėje) ir mokytojas Kwenda Lima (priekyje)
Romanas Čeburiakas (kairėje) ir mokytojas Kwenda Lima (priekyje) / Viganto Ovadnevo nuotr.

„Kizombos esu jau ragavęs – su šiuo šokiu pirmą kartą susidūriau užsienyje. Pamaniau, kad atėjo laikas į jį pasigilinti labiau, todėl gaudau visą informaciją apie jį“, – kalbėjo R.Čeburiakas.

Pasak TV3 projekto „Šok ir lieknėk“ dalyvio, kizomba yra visai kitoks šokis nei kiti, su kuriais R.Čeburiakas jau yra susidūręs.

„Kizomba labai skiriasi nuo pramoginių šokių, kuriuos šokau labai ilgą laiką. Jis yra panašus į tuos šokius, kuriuos aš labai mėgstu – Lotynų Amerikos šokius, pavyzdžiui, bachatą. Kizomba sudėtinga ne dėl žingsnelių, o dėl to, kad reikalauja pajautimo iš vidaus“, – patikino šokėjas, apibūdinęs kizombą kaip itin jausmingą šokį.

Nors R.Čeburiakas šoka beveik 20 metų, tačiau ir turėdamas tiek patirties jis nuolat šokio pasaulyje suranda kažką naujo, siekia tobulėti. Romanas pasakojo, kad  lotynų, afrikietiški šokiai jo gyvenime atsirado tik prieš 5-6 metus. Šokėjas teigė norintis gauti kuo daugiau žinių ir besistengiantis apsilankyti šokio seminaruose, vykstančiuose Lietuvoje bei užsienyje. R.Čeburiako planuose – pažintis su nauju šokiu bachatango – bachatos ir tango šokių samplaika.

Paklaustas, kodėl į kizombos šokio seminarą neatsivedė savo šokių partnerės Miroslavos iš projekto „Šok ir lieknėk“, vyras patikino, jog norėjo nors kiek nuo jos pabūti atskirai.

„Ir taip labai daug kartu šokių salėje laiko praleidžiame, tai manau, kad to būtų jau per daug“, – šypsojosi R.Čeburiakas.

Viganto Ovadnevo nuotr./Romanas Čeburiakas (kairėje) ir mokytojas Kwenda Lima (antras ia deainės)
Viganto Ovadnevo nuotr./Romanas Čeburiakas (kairėje) ir mokytojas Kwenda Lima (antras iš dešinės)

Pasak šokio seminarą organizavusios šokio mokyklos „Souls“ vadovo Šarūno Kondrato, kizomba šokis yra kilęs iš Afrikos. Šokis vystėsi Cape Verde saloje bei Angoloje, Mozambike bei Bisau Gvinėjoje. Šis šokis gana jaunas – jis susiformavo prieš 25 metus. 2009 metų pabaigoje šis šokis atkeliavo į Lietuvą.

„Šį šokį visi pamilsta, nes jo ritmas sutampa su širdies ritmu. Kwenda yra pats garsiausias ir pats mylimiausias kizombos mokytojas, labai dvasingas žmogus. Jis šoka nuo tada, kai dar buvo mamos pilve – abu jo tėvai yra šokėjai“, – apie šį egzotišką šokį ir jo garsiausią mokytoją atsiliepė mokyklos „Souls“ vadovė Giedrė Kondratė.

VIDEO: Iris De Brito & Kwenda Lima - When Kizomba landed in the UK - August 2005

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius