Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Bilas atskleis, kokie lietuvių ir graikų panašumai išryškėja jiems pietaujant

Jei jaučiate, kad į jus kėsinasi rudeninė depresija, nieko nelaukdami griebkite akinius nuo saulės, būtinai nepamirškite kremo ir drauge keliaukime ten, kur termometrai šiuo metu rodo daugiau nei 20 laipsnių šilumos.
Grupės „ŽAS“ narys prisipažįsta, kad šiek tiek jaudinasi prieš artėjantį debiutą.
Grupės „ŽAS“ narys prisipažįsta, kad šiek tiek jaudinasi prieš artėjantį debiutą. / „Lietuvos ryto“ TV nuotr.

„Savaitgalį nepasigaminti kažko įdomesnio, nepalepinti savęs nekasdienišku patiekalu sukantis namų virtuvėje su draugais ar šeimos nariais – būtų tiesiog nuodėmė“, – teigia kulinarinės laidos „Skonio reikalas“ šeimininkas Bilas, kuris jau šį šeštadienį visus kviečia keliauti po graikišką virtuvę.

„Lietuvos ryto TV“ žiūrovai jau spėjo įsitikinti, kad grupės „ŽAS“ narys virtuvėje tikrai nėra retas svečias, kuriam lengvai paklūsta tiek puodai, tiek ir keptuvės.

„Kas nesvajoja apsilankyti šalyje, kur galima pamatyti kaip taisyklingai yra šokamas sirtakis, o galbūt net ir susipažinti su graiku Zorba ar pasimėgauti  tradiciškuoju patiekalu „arni psito“ – ant grilio kepta aviena? Tačiau jei į pietuose esančią šalį artimiausiu metu keliauti dar nesiruošiate – nepergyvenkite, po skirtingus jos regionus keliausime virtualiai ir stebėdami vietinius jų virtuvės meistrus viską gaminsimės savo virtuvėje“, – teigia Bilas.

Supažindinęs laidos žiūrovus su Italijos, Vengrijos ir Kroatijos virtuvių paslaptimis Bilas šį savaitgalį visiems pristatys tradicinius graikiškus patiekalus ir parodys kaip juos pasigaminti gyvenant Lietuvoje.

„Ar žinojote, kad graikai ir lietuviai turi vieną labai panašų bruožą, kuris dažniausiai atsiskleidžia tuomet, kai žmonės drauge pietauja ar vakarieniauja? Kaip įvairios apklausos rodo, ir vieni ir kiti dažniausiai pradeda politikuoti ir taip įsikarščiuoja, kad neretai susiginčija“, – šypsodamasis pasakoja Gidonas Šapiro – Bilas.

Laidoje „Skonio reikalas“ gaminsime „pastičio“ makaronus, maudysimės Šiltoje jūroje, taip pat sužinosite apie baltąjį vyną, kuris turi sakų prieskonio ir puikiai tinka  prie žuvies ar mėsos patiekalų. Savaitgalio kodas – Graikija. Laida „Skonio reikalas“ kartu su Bilu šį šeštadienį lygiai dvyliktą valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius