Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birutei Petrikytei ir jos vyrui teismas iškėlė bankroto bylą

Birutė Petrikytė ir jos sutuoktinis Igoris Karžickis gali lengviau atsipūsti – nuo šiandien įspūdinga suma, kurią jie skolingi bankams, nustos augusi toliau, mat Klaipėdos rajono teismas patvirtino jų prašymą iškelti bankroto bylą.
Birutė Petrikytė su vyru Igoriu Karžickiu
Birutė Petrikytė su vyru Igoriu Karžickiu / Laimos Geležiūtės nuotr.

Teisme trečiadienį nepasirodė nei Birutė Petrikytė, nei jos sutuoktinis I.Karžickis. Jiems sprendimas bus išsiųstas paštu.

Pirmasis prašymą iškelti bankroto bylą pernai pavasarį pateikė atlikėjos sutuoktinis I.Karžickis, vėliau prašymą atsiėmė, tačiau rudenį sugrįžo į teismą. Prie jo netrukus prisijungė ir B.Petrikytė.

Sutuoktinių pečius užgulė didžiulė našta. Vien „Medicinos bankui“ jie šiuo metu skolingi apie 2 mln. eurų, „Danske bankui“ dar apie 700 tūkstančių eurų. Vienai kredito unijų skola siekia 9 000 eurų.

Finansinėje duobėje atlikėja ir jos sutuoktinis atsidūrė, kai ėmė verslui paskolą 2007–2008 m. Iš pradžių viskas neblogai sekėsi, tačiau prasidėjus krizei reikalai pašlijo. Palūkanos buvo milžiniškos, susidarė skolos.

Skolinti pinigai buvo investuoti į verslą Šventojoje, svečių namus ir restoraną „Birutės uostas“. Tiesa, sutuoktinių bendrovė nėra paskelbta bankrutuojančia, mat fizinių asmenų ir bendrovių bankrotai skelbiami atskirai.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Birutė Petrikytė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Birutė Petrikytė

Klaipėdos rajono apylinkės teismas trečiadienį paskelbė palankų sutuoktiniams sprendimą. Dabar jų laukia ilgas kelias bankroto link – derybos su skirtingais kreditoriais, mokumo atstatymas, mokėjimo plano sudarymas.

Paskelbus bankroto bylą skolininkams nustoja toliau augusios palūkanos, nebeskiriamos baudos. Skyrus bankroto administratorių bus sprendžiamas klausimas, kaip grąžinti kreditus.

B.Petrikytė teismui pateikė duomenis, jog iš koncertų gauna minimalias pajamas – apie 200 eurų per mėnesį. Anksčiau kapitonu laivuose dirbęs I.Karžickis dirba vienoje Klaipėdos uosto įmonių, jo atlygis yra gana solidus.

Fizinio asmens bankroto galimybe yra pasinaudojusi ne viena Lietuvos įžymybė.

Su slegiančiomis skolomis nepajėgė susitvarkyti Aistė Pilvelytė, taip pat ir buvęs grupės „Picaso“ dainininkas Dainius Skinderis„Mis Lietuva 1996“ Sandra Chlevickaitė. Kiek anksčiau Latvijoje bankrutavo Andrius Rimiškis. Teismų duris dėl bankroto varsto ir aktorius Ramūnas Rudokas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius