-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Blogų plaukų dienos“ okupuoja 26-erius moters gyvenimo metus

Apklausos duomenimis, moterys 26 savo gyvenimo metus praleidžia kamuojamos „blogų plaukų dienų“. Apklausoje dalyvavo 2 tūkst. bričių, kurių teigimu, nepaklusnūs plaukai jas erzina mažiausiai tris kartus per savaitę.
Neklusnūs plaukai moteris verčia suirzti
Neklusnūs plaukai moteris verčia suirzti / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tai reiškia, kad 156 dienas per metus joms tenka kovoti su nepaklusniais, įsielektrinusiais, riebaluotais ar prigludusiais plaukais. Tai sudaro net 9 828 „blogų plaukų dienų“ per vidutiniškai 63 metus trunkantį moters gyvenimą.

Taip pat nustatyta, kad dieną pradėjusios su nepaklusniais plaukais, moterys vidutiniškai 1 val. 15 min. jaučiasi niūrios ir prislėgtos.

Garsenybių plaukų stilistas Markas Hillas, apsilankęs internetiniuose puslapiuose, kuriuose moterys publikuoja savo „blogų plaukų dienų“ nuotraukas, teigė buvęs nustebintas, kokią didžiulę įtaką moterų nuotaikai gali padaryti neklusnūs plaukai.

„Moterys jaučiasi visiškai kitais žmonėmis, kai jų plaukai yra nepaklusnūs – prigludę plaukai ar nepaklusnios garbanos jas verčia būti irzliomis ir mažiau pasitikėti savimi. Priešingai, gražūs plaukai joms suteikia daugiau pasitikėjimo savimi, verčia aukštai iškelti galvą. Todėl visai suprantama, kodėl moterys praleidžia daugiau laiko priešais veidrodį besistengdamos, kad jų plaukai atrodytų idealiai, kai jų laukia susirinkimas ar aplinkui yra daug žmonių“, – kalbėjo M.Hillas. 

Tyrimas atskleidė, kad net 12 procentų moterų dėl nepaklusnių plaukų buvo atšaukusios savo pasimatymus. Dar tiek pat procentų apklaustųjų prisipažino dėl šios priežasties atidėjusios susitikimus su draugais.

Dešimtadalis merginų prisipažino neitų susitikti su geriausiu draugu, jei būtų nepatenkintos savo šukuosena. Devyni procentai dėl nepavykusios šukuosenos nepasirodytų vakarėlyje.

Kovoti su „blogų plaukų diena“ 13 procentų merginų bando visą dieną nešiodamos galvos apdangalą, 8 procentai – dėmesį nuo šukuosenos nukreipdamos efektingu makiažu.

Paaiškėjo, kad daugiau nei viena mergina iš dvidešimties bent kartą gyvenime dėl nepaklusnių plaukų apsimetė susirgusiomis ir neatėjo į darbą.

Trečdalis bričių prisipažino, kad kamuojamos „blogų plaukų dienų“ jos mažiausiai būtų patenkintos, jei jas viešumoje išvystų bendradarbiai.

Penktadalis moterų prisipažino vėlavusios į darbą dėl to, kad prieš veidrodį per ilgai tvarkė nepaklusnius plaukus.

12 procentų moterų teigė įsivėlusios į didžiulį barnį su savo mylimuoju, o 14 procentų rėkusios ant savo vaikų, nes neklusnus plaukai jas pavertė irzliomis.

„Pripažinkime – šukuosena „lyg tiesiai iš lovos“ ne visada būna tinkama. Sužinojau, kad moterys dabar labiau linkusios eksperimentuoti su savo plaukais, nei kada nors anksčiau – tai turėtų būti labai smagu“, – teigė M.Hillas.

Nustatyta, kad nepriekaištinga šukuosena 56 procentus moterų joms padeda būti mielesnėms aplinkiniams, o 67 procentams tai pakelia nuotaiką visai dienai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius