-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beata Nicholson: antroji kulinarinė knyga išėjo tiršta (nuotraukos)

Ketvirtadienio vakarą žurnalistė ir kulinarė Beata Nicholson artimiausius žmones sukvietė į sostinėje esantį restoraną „Steakhouse Hazienda“. Čia buvo paminėta ypatinga proga – antrosios kulinarijos knygos „Metai Beatos virtuvėje“ pasirodymas.
Vakaro akimirka
Vakaro akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antroji Beatos knyga – neabejotinai sunkesnė už pirmąją: 368 profesionaliomis fotografijomis iliustruotuose lapuose tilpo net 168 receptai. Devyniuose skyriuose „Kalėdos“, „Užgavėnės“, „Velykos“, „Piknikai“, „Gimtadieniai mažų ir didelių“, „Joninės“, „Geriausių draugių vakarėliai“, „Derliaus šventė“, „(Ne)eilinis savaitgalio vakaras“ galima rasti įvairių patiekalų ir jų priedų variacijų. „Ši knyga – tikrai labai tiršta“, – šypsojosi Beata.

„Ši knyga turi vienintelį trūkumą – atvertus iš jos nekrinta gatavi patiekalai“, – juokėsi knygos redaktorė Daina Žemaitytė.

Beata savo knygą palygino su įmantriu troškiniu ar morengų pyragu ir pastebėjo, kad šie metai pralėkė labai greitai – atrodo, jog pirmą kulinarijos knygą pristatė tik prieš mėnesį.

„Visas mano ir mano šeimos gyvenimas buvo suplanuotas daugiau mažiau atsižvelgiant į tai, kada vyks fotosesijos. Buvo įkinkyti visi mano draugai, artimieji ir šeima. Mano mylimas vyras, kuris dabar yra Londone su vaikais, sakė, kad maistas mūsų namuose pirmiausiai skirtas fotografijoms, o tik paskui valgyti. Aišku, taip greitai galima įsiutinti išalkusį vyrą“, – apie pastarųjų metų kasdienybę kalbėjo sausio mėnesį į kulinarijos studijas kibsianti moteris.

B.Nicholson teigė, kad galutinis knygos variantas šiek tiek skiriasi nuo pirminės idėjos: liko mažiau skyrių, nei planuota, į ją taip pat nepateko keletas patiekalų. Čia neatsirado vietos ir laidų vedėjo, režisieriaus Vytenio Pauliukaičio silkei bei draugės anytos cepelinams – B.Nicholson tikino knygai atrinkusi tik pačios ne kartą išmėgintus ir labiausiai vykusius patiekalus.

Į antros knygos pristatymą žurnalistės bičiuliai rinkosi su dovanų krepšeliais, kuriuose – saldumynai. Tačiau šie lauknešėliai buvo skirti ne knygos autorei – Beata iš anksto svečių paprašė paaukoti saldumynų „Maisto bankui“. Ypatinga proga kulinarės nepamiršo pasveikinti verslininkės Agnė Armoškaitė, Rasa Martens, aktorė Kristina Savickytė, Livija ir Marijus Gradauskai, Ramunė Repčenkaitė-Majithia ir kiti.

Susirinkusius svečius moteris vaišino pagal savo receptus paruoštais vieno kąsnio sumuštinukais su silke, lašiša, burokėliais, varške ir vyšniniais pomidorais bei sausainiais ir marmeladu.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Vakaro akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./B.Nicholson nuo „Gustavo enciklopedijos“ vedėjo Audriaus Rakausko dovanų gavo jo kulinarijos knygą

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius