-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britams Vilnių reklamuojantis aktorius Terry Sweeney pokštauja: „Lietuvoje gera gyventi krepšininkams, bet ne gėjams“

Didžiosios Britanijos aktorius Terry Sweeney (29) spalio pabaigoje apsilankė Lietuvoje ir čia susuko trumpą reportažą apie Vilniaus centre įsikūrusį legendinį „Neringos“ restoraną. Pasakodamas apie restoraną aktorius nepamiršo pareklamuoti ir Vilniaus.
Terry Sweeney
Terry Sweeney / Youtube.com stop kadras

Reportažų ciklą „Visiting Awesome Places Randomly“ (liet. „Lankome atsitiktines šaunias vietas“) Anglijos televizijai „Channel 4“ kuriantis aktorius T.Sweeney, neseniai ėmęsis prodiuserio darbo, neliko abejingas restorano autentiškumui ir istorijai, šią „šaunią vietą“ britams jis pristatė su humoru ir ragindamas čia apsilankyti.

T.Sweeney gerbėjams pažįstamas iš tokių filmų kaip „Two Days in The Smoke“, „Fifteen“, dar šįmet jis nusifilmavo filme „The Man With Four Legs“. Aktorius taip pat yra vaidinęs televizijos serialuose ir reklamose.

Lietuva – puiki vieta gyventi, jei esate krepšininkas, mėgstate šaltas žiemas ir alų.

Apie dar 1959-aisiais atidarytą „Neringos“ restoraną jis sužinojo iš Anglijoje gyvenančio režisieriaus Tado Vidmanto. Restorano „keistenybės“ T.Sweeney sudomino, jis nedvejodamas nutarė atskristi į Lietuvą. Beveik 4 minučių trukmės reportažą jis susuko per vieną dieną, į pagalbą aktoriui suskubo operatoriaus darbą atlikęs, o taip pat ir gido pareigas Vilniuje užėmęs T.Vidmantas. Viso T.Sweeney Lietuvoje praleido tris dienas.

Pasakojime apie „Neringos“ restoraną aktorius nusifilmavo pats. „Lietuva – puiki vieta gyventi, jei esate krepšininkas, mėgstate šaltas žiemas ir alų. Ji nėra tokia puiki, jei  esate gėjus“, – šalį žiūrovams reportaže pristato T.Sweeney pridurdamas, kad savo „namų darbus“ prieš atskrisdamas į Vilnių jis atliko.

Aktorius nepamiršta savoje šalyje įsikėrojusių stereotipų apie Lietuvą:  „Mes, britai, žinome, kad Lietuvos vyrai yra labai darbštūs, o moterys – itin gražios. Tačiau jie kitokie sau įprastoje aplinkoje.“

„Neringos“ restoraną žiūrovams jis pristato kaip vieną seniausių restoranų Rytų Europoje, įsikūrusį pačioje Vilniaus miesto širdyje – Gedimino prospekte. „Kaip matote, laikas čia – sustojęs: viskas atrodo taip pat, kaip ir anuomet“, – tiesiai į kamerą kalba aktorius. Žiūrovus jis supažindina su restorano istorija – papasakoja apie jo įkūrėjus, aprodo įdomiausias vietas.

T.Sweeney nestokoja humoro: sako, jei prie vieno iš staliukų restorane jis sėdėtų sovietmečiu, ko gero jo klausytųsi rusų valdžia. „Tikiuosi, kad jie dabar neturi paslėptų filmavimo kamerų po stalu, nes nedėviu apatinių. Nenoriu, kad kas nors imtų pavydėti“, – pokštauja jis.

„Neringos“ restorane aktorius vaišinosi Kijevo kotletu. „Skanaus“, – lietuviškai palinkėjo. Po pirmo dūrio šakute į kotletą jis apsitaškė sviestu ir juokavo, kad toks likimas laukia kiekvieno, mat tai – legendinių restorano kotletų bruožas.

Nepamiršo papasakoti ir apie cepelinus – tradicinį lietuvišką patiekalą, kurio paragavus „būtina eiti pogulio“. „Vilnius – puiki vieta aplankyti savaitgaliui“, – reportaže konstatuoja T.Sweeney ir ragina nepraleisti progos čia apsilankyti.

VIDEO: Terry Sweeney "Neringos" restorane

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius