-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Bulgariškame žurnalo „Elle“ viršelyje įsiamžinusi Solveiga Mykolaitytė sukėlė diskusiją

Solveiga Mykolaitytė visai neseniai sulaukė viliojančio pasiūlymo iš bulgariško „Elle“ leidinio atstovų ir įsiamžino gegužės mėnesio viršelyje. Tokį patį kvietimą gavo ir Deimantė Guobytė, tiesa, ji į šią avantiūrą nesivėlė, nes už nuotraukas žurnale jai buvo liepta susimokėti pačiai.
Deimantė Guobytė, Solveiga Mykolaitytė
Deimantė Guobytė, Solveiga Mykolaitytė / Asmeninio albumo nuotr.

Vos prieš kelias dienas ant bulgariško „Elle“ žurnalo viršelio pasirodė Solveigos Mykolaitytės nuotrauka. Šio, 2020 metų gegužės mėnesio leidinio, numeryje nugulė ir visa jos vasariška fotosesija. Neilgai trukus pati žinoma moteris socialiniame tinkle pasidalijo įamžintomis akimirkomis.

„O čia – mano naujas „Elle“ viršelis. Šiai fotosesijai reikėjo keltis gerokai prieš 4 val. ryto, kaip ir daugumai tokių fotosesijų, nes tik tada spėji susiruošti ir pagauti reikiamus saulės spindulius. Visada šiek tiek pazyziu, kol anksti išsiropščiu iš lovos. Dabar lėkti į tokią fotosesiją – svajonė! Žodžiu, viskas bus gerai. Sugrįš tos tikrosios mūsų kiekvieną kartą taip laukiamos vasaros. Be kaukių. Su šypsenomis“, – šalia nuotraukų instagrame rašė šiuo metu Ispanijoje esanti Solveiga.

Praėjus kelioms dienoms po Solveigos pasidalyto įrašo, Lietuvoje gerai žinomas modelis Deimantė Guobytė socialinio tinklo paskyroje pasakojo, kad verslas, kai užsienio žurnaluose dirbantys žmonės modeliams siūlo nusipirkti viršelius, klesti jau ne vienerius metus. Anot moters, savo nuotrauka pasipuikuoti dabar jau gali ne tik užsienietės, bet ir gerai piniginę pakrapščiusios lietuvės. Komentaruose svarstyta, kad šis pasisakymas skirtas naują projektą paviešinusiai Solveigai, tačiau pati Deimantė Guobytė griežtai pabrėžia, kad jos žodžiai nėra niekaip susiję su Solveiga.

„Nežinau, kokiam burbule gyvenau, bet tik prieš metus sužinojau, kad vyksta toks verslas kaip mados žurnalų viršelių prekyba. Ne vien užsienietės juos perka, bet ir lietuvės, kurios nori apsimesti modeliais dėl vienų ar kitų priežasčių. Trečios šalys parduoda tokius viršelius kaip „Elle“, „Bazzar“ ir t.t. Jie visi yra užsakomi“, – rašė Deimantė Guobytė.

Modelis savo sekėjams atskleidė, kaip pastebėti, kad žurnalo viršelis yra nupirktas. Visų pirma, anot Deimantės, tokias fotosesijas visame pasaulyje gerai žinomuose leidiniuose pavyksta gauti tik populiariems modeliams, dirbantiems su patikrintomis agentūromis.

„Pikta, kad dabar kas antra vaidina modelį. Ne, tai ne modelis. Tikros manekenės turi joms atstovaujančias rimtas agentūras, dalyvauja atrankose, turi užsakymus, darosi polaroidus ir kita. Modeliams moka pinigus, o ne „modeliai“ moka žurnalų viršeliams, kad juos fotografuotų. Modelis dirba užsakovui, o ne užsakovas modeliui“, – toliau mintis dėstė D.Guobytė.

Ji savo paskelbtame įraše neslėpė ir pasipiktinimo. Deimantė pasakojo, kad tokios fotosesijos, kai lietuvės žurnalams sumoka pinigus, užtraukia nepasitikėjimą profesionaliais modeliais, kurie tinkamai atlieka savo darbą ir į tokias avantiūras nesileidžia.

„Mums, lietuvaitėms, kurios tikrai esame modeliai, yra gėda dėl apsimetėlių. Įsivaizduokite, man pačiai parašė fotografas ir siūlė pirkti žurnalo viršelį. Anksčiau atvirai to nepasakojau, nes neturėjau įrodymų ir pati nežinojau jokių kontaktų su tais žmonėmis, tik girdėjau tai iš vieno, tai iš kito žmogaus sulaukus tokių pasiūlymų“, – rašė modelis.

15min susisiekus su Deimante, ji plačiau pakomentuoti šios situacijos nesutiko, tačiau pasidalijo keliomis nuotraukomis iš susirašinėjimo su bulgariško „Elle“ žurnalo atstovais. Vienas jų, pasivadinęs Stefanu, klausė, ar lietuvei būtų įdomi fotosesija viršeliui. Ji nė nesuabejojusi atrašė, kad sutiktų, tačiau, kaip vėliau paaiškėjo, už tokį darbą reikėtų dar ir susimokėti 25 tūkst. eurų.

Asmeninio albumo nuotr./Deimantės Guobytės pokalbis su bulgariško „Elle“ žurnalo atstovu
Asmeninio albumo nuotr./Deimantės Guobytės pokalbis su bulgariško „Elle“ žurnalo atstovu

Iš kitų pokalbių, kuriuos savo instagrame parodė D.Guobytė matyti, kad savo nuotraukas indiškame užsienio žurnale „L'officiel“ ant viršelio galima išvysti už 11 tūkst. eurų, Kazachstane reikėtų pakloti mažiau – 7 tūkst. eurų. Kiek brangesnis „Harper's Bazaar“ viršelis, kuriam pasitaupyti tektų apie 20 tūkst. eurų.

Asmeninio albumo nuotr./Deimantės Guobytės draugės pokalbis užsienio žurnalo atstovu
Asmeninio albumo nuotr./Deimantės Guobytės draugės pokalbis užsienio žurnalo atstovu
Asmeninio albumo nuotr./Deimantės Guobytės draugės pokalbis užsienio žurnalo atstovu
Asmeninio albumo nuotr./Deimantės Guobytės draugės pokalbis užsienio žurnalo atstovu
Asmeninio albumo nuotr./Deimantės Guobytės draugės pokalbis užsienio žurnalo atstovu
Asmeninio albumo nuotr./Deimantės Guobytės draugės pokalbis užsienio žurnalo atstovu

15min susisiekus su Solveiga, ji teigė, kad už tai, jog jos nuotrauka būtų išspausdinta ant žurnalo „Elle“ viršelio, nesumokėjo nė cento. Anot Solveigos, vienas pažįstamas fotografas paklausė, ar moteris turi kokią nors dar niekur nepublikuotą, vasarišką fotosesiją. Ją nusiuntusi, sulaukė teigiamų vertinimų ir publikacijos žurnale.

„Man turbūt labai pasisekė tik dėl karantino, nes šiuo metu arba niekas negalėjo daryti jokių fotosesijų, arba niekas nenorėjo mokėti, nes pradėjo taupyti“, – juokėsi Solveiga.

Tiesa, ji sakė žinanti, kad žurnaluose galima įsigyti fotosesijas, išsipirkti reklamas. Vis dėlto pati S.Mykolaitytė tokios minties niekada neturėjo ir nė nesidomėjo, kaip vyksta pirkimai šioje rinkoje.

„Tai turbūt ir Kate Moss ar Alessandra Ambrosio tiesiog susipirko visus pasaulio mados žurnalų viršelius ir viskas. Bet tai ką pridursi, aš apsidžiaugiau gautu pasiūlymu papuošti tokį viršelį, o kas ten kur kaip vyksta toliau, nesigilinu. Aišku, kaip matau, lietuviams turbūt labai sunku tiesiog pasidžiaugti tautiečių sėkme ar palaikyti savus“, – kalbėjo pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius