-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusio boksininko, žinomo floristo brolio nuotykiai: po plėšimo išbandė Vokietijos ir Lietuvos kalėjimus

Buvęs boksininkas Aidas Petruškevičius dienas leidžia kalėjime ir siekia gauti švelnesnę bausmę dėl plėšimo, ginklo laikymo ir dokumentų klastojimo. Žinomo šalies floristo brolis nuteistas už brutalaus plėšimo organizavimą 2015 metais, tiesa, jo akistata su teisingumu kiek užtruko. Nes dar tyrimo metu vyras sugebėjo išvykti į užsienį ir prisidirbti, todėl porą metų atsėdėjo Vokietijos kalėjime.
Aidas Petruškevičius
Aidas Petruškevičius / boksopasaulis.lt nuotr.

Istorijos pradžia – 2015 metų lapkričio 27 diena. Tądien A.Petruškevičius prikalbino 3 žmones apiplėšti pasiturinčią moterį.

Pats A.Petruškevičius plėšime nedalyvavo, tačiau jo bendrai įsiveržė į moters namus, surišo jos ir nepilnamečio sūnaus rankas bei išnešė iš namų turto už daugiau nei 10 tūkst. eurų.

Tyrėjams dar tik pradėjus aiškintis šios bylos aplinkybes, dėmesio centre iškart atsidūrė A.Petruškevičius. Jam liepta neišvažiuoti iš Lietuvos ir dukart registruotis policijoje.

2016 metų gegužę įtariamasis nusprendė pergudrauti pareigūnus ir paprašė gydytojo suklastoti nedarbingumo pažymėjimą.

O kol „sirgo“, jis trumpam išvyko į užsienį, kur užtruko ilgiau nei planavo, nes apsivogė Vokietijoje ir buvo sučiuptas. Šios šalies kalėjime jis praleido porą metų, o tada buvo grąžintas į Lietuvą.

Stojęs prieš teisingumą jis dar bandė teisintis, kad neorganizavo plėšimo, o tik padėjo jam pasiruošti – nuvežė tris nusikaltimo vykdytojus nusipirkti plastikinių užtraukėjų, skirtų aukų rankoms surišti.

„Jie kalbėjo, kad užtraukėjų reiks vagystei, bet negalvojau, kad aš dalyvauju nusikaltime, – dievagojosi A.Petruškevičius. – Po to išvykau savo reikalais ir apie pagrobtas brangenybes sužinojau tik iš policijos.“

Šie įtikinėjimai jam nelabai padėjo, nes trys plėšimo vykdytojai pirštu bedė būtent į A.Petruškevičių, nurodę, kad už sėkmingai įvykdytą nusikaltimą jiems pažadėta bent po 10 tūkst. eurų.

Teisme kaltinamasis turėjo aiškintis ir dėl dar dviejų nusikaltimų – ginklo laikymo ir dokumentų klastojimo.

Abu šiuos nusikaltimus buvęs boksininkas pripažino, ir paaiškino, kad ginklą gavo dovanų 18-ojo gimtadienio proga ir net nežinojo, jog jam reikia leidimo, kol per kratą nerado pusiau automatinio dujinio pistoleto.

„Prisipažįstu ir dėl dokumentų klastojimo, nors tuo metu ir sirgau angina. Nevažiavau pas savo daktarą, nes ten būtų tekę laukti ilgoje eilėje, todėl nuvykau į kitą kliniką. Man reikėjo pažymos, kad nereiktų registruotis policijoje, norėjau trumpam išvykti į užsienį“, – aiškino pats jis.

Kauno apylinkės teismas už šiuos nusikaltimus buvusiam boksininkui skyrė 4 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Tiesa, šiuo metu byla peržiūrima Kauno apygardos teisme, A.Petruškevičius tikisi, kad bausmė bus sumažinta, o išėjęs į laisvę jis planuoja tapti bokso treneriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius