Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 19 /15:21

Chuliganizmą kelyje neigiantis P.Aršauskas: „Lamborghini“ jautri virpesiams, gal pareigūnams pasirodė?

Už chuliganišką vairavimą nubaustas ir vairuotojo pažymėjimo netekęs kriptomilijonierius Paulius Aršauskas ieško savosios teisybės teisme. Raudonojo „Lamborghini“ savininkas pažėrė argumentų, kad dėl jo transporto priemonės techninių ypatumų normalus vairavimas pareigūnams galėjo pasirodyti panašus į chuliganišką elgesį kelyje.
Paulius Aršauskas
Paulius Aršauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

500 eurų baudą Vilniaus kelių policijoje P.Aršauskas gavo už savo kelionę sostinės Žirmūnų gatve birželio 12-osios vakarą. Pažeidimų protokole užfiksuota, kad milijonieriaus „Lamborghini“ nardė iš vienos eismo juostos į kitą, nerodydamas posūkių, tačiau signalizuodamas šviesomis, kad kiti vairuotojai trauktųsi jam iš kelio. Be to, savo agresiją gatvėje „Lamborghini“ vairuotojas išreiškė tyčia didindamas variklio apsukas. Lyg to būtų maža, Žirmūnų ir P.Lukšio gatvių sankryžą superautomobilis kirto degant raudonam šviesoforo signalui.

Po šio epizodo policijos patrulių ekipažas, sekęs „Lamborghini“ iš paskos, įsijungė švyturėlius ir P.Aršauską sustabdė.

Ant protokolo garsusis verslininkas savo parašo nepaliko, o šią trečiadienio popietę P.Aršauskui dėl jam skirtos nuobaudos teko pasiaiškinti teisme.

Milijonierius pripažįsta smulkų KET pažeidimą, tačiau neigia chuliganiškai vairavęs ir visų pirma siekia, kad policija grąžintų jam teises.

„Visų pirma noriu atsiprašyti, kad sukėliau tokią situaciją. Nerodžiau posūkio ir daviau dingstį policijai mane bausti“, – atgailavo pažeidėjas, tačiau tikino, kad tai ir yra visos jo nuodėmės.

VIDEO: P.Aršauską po teismo jo „Lamborghini“ automobiliu išvežė mergina

P.Aršauskas posėdžio metu kategoriškai paneigė, kad baugino kitus vairuotojus, mirksėdamas jiems šviesomis. „Yra diodinės šviesos. Mašina jautri virpesiams, gal pareigūnams pasirodė“, – svarstė vairuotojas.

P.Aršauskas taip pat neigė, kad tyčia kėlė „Lamborghini“ variklio apsukas, tokiu agresyviu garsu ragindamas kitus trauktis jam iš kelio.

„Tas automobilis, jis automatiškai kelia apsukas... Nustačius tą mašiną ant tam tikro režimo, ji pati kelia apsukas“, – argumentavo vairuotojas ir pridūrė, kad jo „Lamborghini“ iš principo yra labai garsus, triukšmingas automobilis.

P.Aršauską prajuokino policininkų įtarimai, kad kelti variklio triukšmą galima išmynus sankabą ir spaudinėjant akceleratorių. Mat jo „Lamborghini“ turi automatinę pavarų dėžę, sankabos ten nerastum net su žiburiu. Kita vertus, kaip taikliai pastebėjo bylą narpliojantis teisėjas Linas Dūdys, žeminti „Lamborghini“ automato pavaras galima ir rankiniu būdu, o tuomet efektas tas pats – variklis riaumoja. P.Aršauskas dėl to nesiginčijo.

VIDEO: Paulius Aršauskas teisme

Į šios dienos posėdį Vilniaus miesto apylinkės teisme buvo kviečiami du policininkai, lemtingą vakarą stabdę „Lamborghini“. Patrulių ekipažo vairuotojas neatvyko, nes dalyvauja mokymuose, o jo porininkas buvo pasirengęs iš pirmų lūpų paliudyti viską, ką atsimena. Tačiau baudžiamas vairuotojas su savuoju advokatu pirmiausiai pasiūlė teismui pažiūrėti vaizdo įrašą.

P.Aršausko „Lamborghini“ kelionė nufilmuota policijos tarnybinio automobilio vaizdo registratoriumi. „Viskas turi žmogiškai būti. Neturėčiau būti baudžiamas už tai, ko nepadariau“, – vairuotojas vylėsi, kad filmuoti vaizdai iškalbingai patvirtins jo parodymus ir paneigs pareigūnų kaltinimus.

Teisėjas sutiko, kad filmuotą medžiagą būtina peržiūrėti iki liudytojo apklausos. Ją matė ir 15min žurnalistas. Šių eilučių autoriaus verdiktas kategoriškas: šie filmuoti vaizdai gali būti vertinami tik kaip pagalbinė medžiaga nustatinėjant bylos aplinkybes, nes nieko akivaizdaus nėra nufilmuota. Mat patrulių mikroautobusą ir sekamą „Lamborghini“ skyrė bent 100–150 metrų. Be to, įrašas yra be garso.

Sudėtingiausia teismui bus įvertinti esminį P.Aršausko vairavimo epizodą: kada „Lamborghini“ kirto sankryžą? Kai vaizdo medžiagoje šviesoforo signalas pasidaro įžiūrimas (raudonas), dėl didelio atstumo tiksli „Lamborghini“ vieta lieka nenusakoma.

Šiuo atveju teismas susidūrė su situacija „žodis prieš žodį“. Šiandienos posėdyje apklaustas policijos pareigūnas teigia, kad „Lamborghini“ įvažiavo į sankryžą degant geltonam (draudžiamam) šviesoforui, o transporto priemonei dar nekirtus sankryžos, įsižiebė raudona.

Tuo metu pats P.Aršauskas teigia priešingai: jis privažiavo sankryžą degant žaliam signalui, o ją kertant užsidegė geltonas ir jis pabaigė manevrą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Paulius Aršauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Paulius Aršauskas

15min jau pasakojo, kad garsusis „Lamborghini“ vairuotojas P.Aršauskas jau turi naujų rūpesčių su policija. Pareigūnai yra linkę bausti jį už vairavimą be teisių, nes buvo įsigaliojusi nuobauda, paskirta už kelionę Žirmūnų gatve vasarą.

Kol vyksta teisinės peripetijos, policija P.Aršauskui vairuoti draudžia, tačiau jis mano, kad ši jo teisė varžoma nepagrįstai.

Tuo metu P.Aršauskas buvo įsitikinęs, kad jo advokatas nuobaudą yra apskundęs, todėl vairavo nesijausdamas praradusiu šią teisę. Kaip tik šį trečiadienį advokatas paprašė prijungti prie bylos dokumentus iš pašto, kad apeliaciją jis bandė siųsti laiku. Kol vyksta teisinės peripetijos, policija P.Aršauskui vairuoti draudžia, tačiau pats milijonierius mano, kad ši jo teisė varžoma nepagrįstai, tad tikisi pažymėjimą netrukus atsiimti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius