-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Meiželytė ragina neiti į K.Krivicko organizuojamas eitynes: „Tai – manipuliacija žmonių emocijomis“

Televizijos laidų vedėjo Kristupo Krivicko iniciatyva „Baltic Pride“ eitynių „Už lygybę!“ metu surengti „Tradicinių šeimų eitynes“ ir toliau kritikuojama. Dainininkė, Vilniaus miesto tarybos narė Donalda Meiželytė K.Krivicko eitynes vadina noru supriešinti žmones ir siūlo jam užuot tai darius nueiti pas psichologą.
Donalda Meiželytė ir Kristupas Krivickas
Donalda Meiželytė ir Kristupas Krivickas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Donalda Meiželytė sako, kad šeimos eitynių idėja nėra bloga, tokie renginiai vyksta, tačiau ne tokiu metu. Pasak jos, K.Krivicko iniciatyva yra specialiai nukreipta prieš tuo pačiu metu vyksiančias „Baltic Pride“ eitynes „Už lygybę!“.

„Šios eitynės yra organizuojamas kaip priešprieša. Jos vyksta ne dėl kažko, o prieš kažką. Vaikai užaugę pamatys nuotraukas, supras kontekstą, kodėl tos eitynės buvo, kodėl vyko paraleliai „Baltic Pride“. Kaip jie tada jausis? Tai yra manipuliavimas žmonių emocijomis, jausmais, visiškai nesigilinat, kokią žinią neša eitynės „Už lygybę“, – 15min kalbėjo D.Meiželytė.

Ji įsitikinusi, kad viskas kyla iš nenorėjimo suprasti ir pažinti kitus. Čia ji pacituoja ir psichiatro Eugenijaus Laurinaičio žodžius – esą nepasitenkinimo apraiškos ir burnojimas ant kitų yra susiję su nepasitenkinimu savimi.

„Kristupui reikia sakyti – kas ant kito sako, tas ant savęs pasisako. Žmogui trūksta meilės – gal jo mama nemylėjo? Jam kažkas kelia nerimą. Gal jam reikia psichologo pagalbos?“ – svarstė D.Meiželytė.

Donalda sako, kad ją liūdina tai, kaip žmones veikia emocijos ir nesupratimas. Kaip pavyzdį ji pateikia save – tam, kad sulauktų užgaulių komentarų, jai pakako socialiniame tinkle ant nuotraukos užsidėti rėmelį „Meilė yra meilė“.

Tokių reakcijų paskatinta, Donalda socialiniame tinkle parašė komentarą, kuriame pasidalijo savo vaikystės istorija. Ji įsitikinusi – kiekvienas, sugrįžęs į savo praeitį, galėtų pasidalyti panašiomis istorijomis. Tai padėtų suprasti, kaip dabar jaučiausi kiti.

„Mane užkabino Andriaus Baranausko įrašas, nes mano pačios vaikystė buvo tuo metu. Mes gyvenome baimėje, nebuvo jokios tolerancijos, jokio supratimo. Mažesnio ūgio klasės draugą kiti klasiokai turėdavo ginti nuo pašalinių ir stovėti kaip mūro siena.

Aš pati esu gavusi į galvą, nes gyniau tylią mergaitę, kurią skriaudė toks bjaurus berniokas. Gavau pati į akį, bet ir jis gavo. Taip neturi būti. Mes turime vieni kitus mylėti, džiaugtis ir sudaryti visas galimybes gerai gyventi“, – 15min sakė D.Meiželytė.

Po D.Meiželytės komentarų socialiniame tinkle pasisakė ir K.Krivickas. Jis teigia, kad tiek epitetų apie save jau seniai negirdėjo, pasak jo, tie, kurie vadinasi tolerantiškais, iš tiesų nieko nesiskiria nuo tų, kurie tyčiojasi – jie tik dar labiau skatina patyčias.

„Kuo arčiau „Tradicinių šeimų eitynės“, tuo garsiau skamba kupini „tolerancijos“ kritikų pasisakymai. Paskelbęs, kad su šeima eisiu pasivaikščioti jau buvau viešai išvadintas visokiausiais epitetais. Prisiklausiau tiek, kiek nebuvau per pastaruosius 20 metų girdėjęs. Autoriai pramuša vis gilesnius patyčių ir apsivardžiavimo dugnus ir kelia vis didesnę neapykantos ir susipriešinimo bangą“, – socialiniame tinkle rašė K.Krivickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius