Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Deivydo Praspaliausko naujo restorano meniu pirmieji išbandė kviestiniai svečiai

Kai jau išties sunkiu uždaviniu tampa sostinėje išsirinkti, į kurį iš daugybės restoranų nueiti vakarienės, trečiadienio vakarą atidarytas dar vienas. Tačiau ne paprastas, o daug žadantis, kurio vadovas – puikiai žinomas šefas Deivydas Praspaliauskas.
Rafailas Karpis su žmona Diana, Deivydas Praspaliauskas, Nomeda Marčėnaitė ir Vytas Palavinskas
Rafailas Karpis su žmona Diana, Deivydas Praspaliauskas, Nomeda Marčėnaitė ir Vytas Palavinskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Į restorano „Amandus“ atidarymą šefas trečiadienį pakvietė savo bičiulius ir artimuosius – aprodyti erdves, kartu pasidžiaugti ir pavaišinti virtuvės šedevrais.

TAIP PAT SKAITYKITE: Šefas D.Praspaliauskas pristatė naują savo kūdikį – restoraną „Amandus“ sostinės širdyje

Tarp susirinkusiųjų – Nomeda Marčėnaitė su draugu Vytautu Palavinsku, Jonas Jonušas su Julija Dailidėnaite, Bjelle, Rafailas Karpis su žmona Diana ir daugelis kitų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Deivydas Praspaliauskas su žmona Milda
Luko Balandžio / 15min nuotr./Deivydas Praspaliauskas su žmona Milda

Nomeda Marčėnaitė į restorano atidarymą atvyko su širdies draugu Vytu Palavinsku. Moteris pasakojo, kad restoranuose jiedu beveik nesilanko – juk skaniausias maistas namuose.

„Man labiausiai patinka valgyti su Vytu. Tiesa, jis virtuvėje nesisuka, o tik mielai skanauja.Bet aš labai mėgstu gaminti, visus patiekalus. Ir man tikrai tai sekasi gerai“, – juokėsi ji.

Tad kai Nomeda yra talentinga virtuvėje, nebelieka poreikio eiti į restoranus. Nebent jiedu yra kelionėje – pasak jos, juk visos kelionės turi būti šiek tiek gastronominės.

„Aš visai nedegustuoju restoranų, jei apie juos neišgirstu kažkokių, mane sudominusių komentarų. O kadangi užtikrintai žinau, kad Deivydas gamina puikiai, čia visada būna aukšta kokybė, daug fantazijos, todėl nebent pas jį ir einu“, – šypsojosi Nomeda.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Restorano „Amandus“ atidarymas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Restorano „Amandus“ atidarymas

Į renginį su žmona Diana atvykęs Rafailas Karpis pasakojo šiuo metu paprastai valgantis namuose. „Kadangi dabar gyvename truputį toliau nuo miesto, auginame du vaikus, ne taip dažnai ir pavyksta nueiti į restoranus. Bet jei einu, paisau draugų rekomendacijų“, – kalbėjo operos solistas.

Tačiau dėl to jis nė kiek nesijaudina – mielai su žmona sukasi virtuvėje: „Man patinka gaminti, bet tam reikia laiko, o jo pastaruoju metu turiu mažiau. Tačiau jei reikia, užsiimu griliumi.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rafailas Karpis su žmona Diana
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rafailas Karpis su žmona Diana

Virtuvės šefas Jonas Jonušas, į renginį atvykęs su drauge Julija Dailidėnaite, teigė į restoranus beveik nekeliantis kojos – o kam, kai pats besisukdamas virtuvėje jau yra kone viską išragavęs.

TAIP PAT SKAITYKITE: Su Julija Dailidėnaite viešumoje vis dažniau pasirodantis Jonas Jonušas: „Mes tik pradėjome bendrauti“

„Maistą išbandau per renginius, gamindamas, tad jau sunku mane ir nustebinti. Neinu į restoranus pavalgyti, čia einu pabendrauti, pažiūrėti, kaip kitiems sekasi, paklausti, kur gavo vieną ar kitą ingredientą. Anksčiau eidavau pakritikuoti, būdavau toks pižoniškas snobas, o dabar esu paprastas, man patinka mėgautis, bet ne visada tai pavyksta patirti. Tiesą sakant, man labiausiai patinka „Open Kitchen“ formatas, nes ten žmonės bando kažką naujo, tai – kaip maisto paroda. Čia visuomet išsirenku tai, kas nematyta“, – 15min kalbėjo J.Jonušas.

Tačiau jei namuose tingi gaminti ir užsimano mėsainio ar picų – žino vietas, kuriose tikrai gaus skaniausią maistą. „Neturiu tiek pinigų, kad į kiekvieną restoraną eičiau ragauti, bet man tai ir nėra įdomu. Be to, aš labai mėgstu gaminti namuose. Darbe gamindamas juk nepavalgau“, – juokėsi jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Restorano „Amandus“ atidarymas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Restorano „Amandus“ atidarymas

Atlikėja Bjelle restoranuose – ne retas svečias, tad kaskart eidama valgyti, ji tiksliai žino, kas jos laukia. „Mūsų su draugais skoniai sutampa, tai visada ieškom kokybės, neperkrauto ir skanaus maisto. Manau, Deivydo Praspaliausko vieta bus viena iš jų“, – šypsojosi ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Restorano „Amandus“ atidarymas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Restorano „Amandus“ atidarymas

Pasak Bjelles, nuolat užsivertus darbais, jai sunku rasti laiko pačiai pasigaminti. „Namuose valgau tik pusryčius, o pietus – kone visada kažkur mieste. Jau per daug metų išbandžius nemažai vietų, dabar jau pagal nuotaiką galiu išsirinkti, kokia vieta bus tinkamiausia“, – juokėsi dainininkė.

Apie restoraną

„Amandus“ patiekaluose vyrauja sezoniniai produktai – daugiausia vietiniai arba atvežti iš tokių pasaulio kampelių, kuriuose jie išskirtinai auga arba turi senas paruošimo tradicijas.

Restorano pavadinimas „Amandus“ – simboliška pagarbos išraiška Lizzi ir Knud Amandus, kurie globojo Kopenhagoje kulinariją studijavusį D.Praspaliauską ir tapo jo šeima Danijoje. Be to, „amandus“ lotyniškai reiškia mylimas, tą patį hebrajų kalboje simbolizuoja ir Deivydo vardas.

„Būtent apie šį restorano pavadinimą esu galvojęs jau labai seniai. Visų pirma, be Amandus šeimos nebūčiau tuo, kuo esu dabar. Tai dar vienas būdas padėkoti man labai svarbiems žmonėms. Tikiu, kad ši vieta bus mylima tų, kurie vertina skanų, kokybišką maistą, moka juo mėgautis“, – teigia D.Praspaliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius