Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainininkas Markas Palubenka: „Vasario 16-ąją reikia švęsti kasdien“

Vasario 16-osios vakarą Kaune, „Punto Jazz“ palėpėje koncertą surengęs dainininkas Markas Palubenka (23) įsitikinęs, kad tėvynę mylintys lietuviai savo ištikimybę šaliai turėtų demonstruoti ne tik iškilmingų švenčių metu, bet kasdien.
Markas Palubenka
Markas Palubenka / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Vėliavos prie namų nekėliau, eitynėse nedalyvavau. Bet šeštadienį koncertavau Vilniuje ir Kaune. Ar dar geriau valstybei svarbią šventę galima atšvęsti?“, – prieš pasirodymą laikinojoje sostinėje sakė atlikėjas. 

Pasiklausyti daugiau nei valandą trukusio gyvo garso koncerto susirinko pilna salė M.Palubenkos gerbėjų. Po pertraukos į Kauną atvykęs M.Palubenka publikai pristatė naujausius kūrinius, tarp kurių trys nuskambėjo lietuvių kalba.

Atlikėjas prisipažino jokios specialios programos Vasario 16-osios proga nerengęs ir patriotinių dainų neįtraukęs. 

„Tai vienas iš du mėnesius truksiančio mano koncertinio turo pasirodymų. Pastebėjau, kad tiek pernai, tiek šįmet man tenka koncertuoti per svarbiausias šventes“, – kalbėjo M. Palubenka. 

Šįmet dainininkas planuoja surengti daugybę koncertų ir išleisti naują, antrąjį albumą. M.Palubenka neslepia, kad jo sėkmės simboliu tapo muzikiniuose apdovanojimuose M.A.M.A. gautos net dvi statulėlės – už metų proveržį bei geriausią alternatyvą. 

Karjeros pradžia – „Facebook“ profilis

Gitara pradėjęs brazdinti nuo 14 metų M.Palubenka sakosi buvęs savikritiškas ir pirmuosius mėginimus dainuoti vadina „buliaus baubimu“. Muzikinę karjerą jis pradėjo tik 2011 m. gegužės 1 d., tuomet kai sukūrė savo profilį socialiniame tinkle „Facebook“. Markas sako tuo, kad gali dainuoti, patikėjęs tik sulaukęs 18 metų. 

„Bet tikslą pasiekiau. Be mokytojų. Tik klausydamasis daug skirtingos muzikos ir pradėjęs dainuoti vienoje roko grupėje“, – pasakojo M. Palubenka. Jis su šypsena prisimena pirmąjį savo įrašą „Facebook“ profilyje. Tuomet vaikinas prisipažino dar nieko nesukūręs, bet tikrai tai padarysiąs. 

„Svajonės reikia siekti. Kai atsipalaiduoji, išlaisvini save, tuomet supranti esąs per daug kritiškas tam, ką darai“, – kalbėjo filosofiškai nusiteikęs M.Palubenka, norintiems dainuoti, bet netikintiems savo jėgomis patariantis susirasti mokytoją, klausytis įrašų, mėginti dainuoti vienumoje bei tą daryti nuolat.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Markas Palubenka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Markas Palubenka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius