Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Dainų daina“ – lietuviškasis San Remo festivalis

Naujuosius metus LRT pradeda su nauju muzikiniu projektu „Dainų daina“, kurio tikslas išrinkti geriausią dainą. Šis projektas pakeis tradicinėmis tapusias „Eurovizijos“ atrankas.
69 danguje
69 danguje / LNK nuotr.

„Dainų dainos“ laimėtojui atiteks piniginis prizas ir galbūt bus pasiūlyta atstovauti Lietuvai tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse. Mat dar neaišku, ar dėl ekonominių priežasčių šįmet Lietuva apskritai siųs savo atstovą į šį konkursą.

„Atmetus „Eurovizijos“ formatą, pasigedau įdomesnių dainų. Tie, kurie jau turi vardus vis tiek taiko į „Euroviziją“. Aišku, kad į šį konkursą intelekto iškankintais veidais geriau nevažiuoti, nes būsi nesuprastas. Todėl man šiek tiek trūko originalumo“, - spaudos konferencijoje sakė vienas iš atrankos komisijos narių Darius Užkuraitis.

Muzikiniame projekte televizijos žiūrovų teismui bus pateikta įvairaus stiliaus dainų – nuo roko iki popso.

„Dainų dainoje“ dalyvaus gerai žinomi atlikėjai: Irena Starošaitė, Stano, Violeta ir Vilius Tarasovai, Rūta Ščiogolevaitė, Alanas Chošnau, Rūta Lukoševičiūtė, Taja, Augustė, Egidijus Sipavičius, Ruslanas Kirilkinas, Sasha Son, Jonas Čepulis ir Skirmantė, grupės: „69 danguje“, „Bix“, „Siela“, „Saulės kliošas“, „Širdelės“, „ŠokoLedas“, „Blogos mergaitės“, „Fuego“, „Kastaneda“.

Keli atlikėjai projektui pateikė kelias dainas. Pavyzdžiui, grupė „Yva“ dainuos kūrinį „Į dangų“, o Natalija ir Deivydas Zvonkai - „Mes gyvenam gerai“. Donatas Montvydas su Rosita Čivilyte duetu dainuos „Dainų dainą“, o solo - „Euro LT“.

Visus dalyvius vertins tik televizijos žiūrovai, nes, pasak prodiuserio Jono Vilimo, sunku surasti objektyvią komisiją.

„LRT turbūt pirmoji pradėjo „lipti“ iš kultūrinės krizės, pradėdama rengti originalius projektus. Reikia kovoti su „fonogramininkais“, nes jie didina krizę“, - sakė grupės „Saulės kliošas“ narys Laurynas Šarkinas.

„Dainų daina“ startuoja sausio 10-ąją, o projekto finalas numatytas vasario 14-ąją dieną. Visi dalyviai privalės dainuoti gyvai. Pusfinalyje atlikėjams pritars LRT grupė, o finale – orkestras.
Pirmosios vietos laimėtojui atiteks 15 tūkst. litų, antrosios – 7 tūks. litų, trečiosios – 3 tūkst. litų.
Konkurso atrankai buvo pateikta apie 60 dainų. Komisijos sprendimų „Dainų dainoje“ televizijos žiūrovai išgirs 36 kūrinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius