-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Davido Garretto koncerto karalienė – kokybiška muzika: organizatoriai atskleidė, ko tikėtis koncerte

Dėl išskirtinio talento velnio smuikininku vadinamas vokietis Davidas Garrettas, baigė savo koncertinį turą Pietų Amerikoje ir ruošiasi turo „Explosive Live“ koncertams Baltijos šalyse – pirmasis jo koncertas vyks gruodžio 7 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje. Iki žvaigždės pasirodymo likus vos savaitei, koncerto organizatoriai atskleidė, ką D.Garrettas paruošė jo paklausyti susirinksiančiai publikai.
Davidas Garrettas
Davidas Garrettas / Christoph Köstlin nuotr.

Hitų koliažas. Nors maždaug dviejuose trečdaliuose visų D.Garretto koncertų skamba tik klasikų kūriniai, „Explosive Live“ turo koncertai pasižymi muzikine įvairove. Smuiko virtuozo koncertinėje programoje ne tik klasika, bet ir žinomiausi pop muzikos kūriniai, rokas ir R&B ritmai.

Koncerte „Siemens“ arenoje bus galima išgirsti Armin van Buuren „This is what it feels like“, David Guetta „Dangerous“, Stevie Wonder „Superstition“, „Coldplay“ „Viva la Vida“, „Led Zeppelin“ „Kashmir“, Prince „Purple rain“, Eminem „Lose Yourself“, tačiau taip pat skambės ir Bacho, Čaikovskio, Vivaldžio šedevrai. Taip atlikėjas siekia klasikinių instrumentų skambesį priartinti prie platesnės auditorijos, kad su klasika susipažintų net ir tie, kuriems ši iš pradžių atrodo svetima.

VIDEO: David Garrett - Viva La Vida

Muzikantų grupė. Į naująjį turą D.Garrettas išsiruošė su savo muzikantų grupe. Penkių muzikantų skleidžiami muzikos garsai papildo D.Garretto meistriškai valdomo smuiko skambesį ir kūriniams suteikia dar daugiau spalvų.

Triukai su smuiku. Scenoje pasirodžius D.Garrettui, galima tikėtis išvysti ir išgirsti šį tą naujo, juolab, kad ir pats muzikantas yra ne kartą pareiškęs, kad smuikas yra labai galingas instrumentas, turintis begalę galimybių. Panašu, kad D.Garrettui jas atskleisti puikiai pavyksta – visame pasaulyje jis yra vertinamas dėl visuomet nepriekaištingos atlikimo technikos, kurią nesunku pastebėti žvelgiant į „Stardivarius“ smuiku judančius jo pirštus, kuomet atlieka kūrinį „Furious“.

VIDEO: David Garrett - Furios - Rüsselsheim 14.06.2017

Švieselių jūra. D.Garrettas iš tų atlikėjų, kurių charizma veržiasi per kraštus ir kuris geba puikiai kontroliuoti publiką, nesvarbu, ar tai įsimylėjusių paauglių pora, brandaus amžiaus sutuoktiniai ar romantiškam vakarui nusiteikusių draugių kompanija.

Prie nuo atlikėjo sklindančios šilumos, meilės ir gražiausių emocijų pridėjus smuiko skambesį, neišvengiama ne tik aplodismentų, bet ir švieselių jūra. Pats atlikėjas yra ne kartą užsiminęs, kad jam patinka, kai į jo kūrinius publika reaguoja ne tik plodama, bet ir į rankas paimdama mobiliuosius telefonus ar net pakildama šokiui.

Romantika. Graži, tyra ir pakylėjanti. Tai viena pagrindinių D.Garretto koncertų sudedamųjų dalių. Nors jo „Explosive Live“ koncertai vertinami kaip itin audringi, dinamiški ir emocionalūs, romantikai čia taip pat palikta ne viena kertelė.

Kokybiška muzika. Nors savo koncertuose D.Garrettas nevengia naudoti šiuolaikinių pirotechnikos stebuklų, jo tikslas visuomet vienas – publikos dėmesį turi prikaustyti kokybiška muzika. Dėl šios priežasties atlikėjas daug dėmesio skiria koncerto pasiruošimui, repeticijoms prieš pasirodymą – kiekvienas jo smuiko ar scenoje jam talkinančios grupės instrumento skleidžiamas garsas turi būti tobulas.

Elektrinis smuikas. Nors D.Garrettą matome su klasikiniu smuiku, elektroninis jo variantas atlikėjui taip pat nesvetimas. Dar pirmosios viešnagės Lietuvoje metu, maždaug prieš mėnesį, D.Garrettas pažadėjo, kad koncerte „Siemens“ arenoje keletą kūrinių jis būtinai atliks ir elektriniu smuiku.

VIDEO: David Garrett - Prelude Duel - electric violin against electric guitar - Braunschweig 17.11.16

Whitney Houston. 1988 m. vasaros olimpinėms žaidynėms sukurtą Whitney Houston hitą „One Moment in Time“ D.Garrettas pasilieka koncerto pabaigai, bisui. Šis itin švelniai atliekamas kūrinys galutiniai atskleidžia visą smuiko ir D. Garretto dueto magiją.

VIDEO: David Garrett - One Moment In Time

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius