-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija pradėjo tyrimą dėl įstatymo pažeidimo LGBT+ paramos akcijoje prie Prezidentūros

Rasos Račienės ir visos LGBT+ bendruomenės bei jų artimųjų palaikymo akciją Simono Daukanto aikštėje spalio pabaigoje organizavusi Dovilė Filmanavičiūtė sulaukė žinių iš policijos – pradėtas tyrimas dėl susirinkimų įstatymo nesilaikymo.
Dovilė Filmanavičiūtė, Rasa Račienė
Dovilė Filmanavičiūtė, Rasa Račienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tai penktadienį pirmasis pranešė lrt.lt, šį faktą Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja patvirtino ir portalui15min.

„Yra pradėta administracinė teisena pagal Administracinių nusižengimų kodekso 494 straipsnį“, – 15min komentavo policijos atstovė.

Pagal minėtą straipsnį įstatymo pažeidimas užtraukia baudą nuo 140 iki 600 eurų.

J.Samorokovskaja patikino, kad norėdama išsamiai ištirti atvejį, policija jau kreipėsi į akcijos organizatorę Dovilę Filmanavičiūtę dėl paaiškinimo.

Paklausta, kodėl policija dėl galimo įstatymo pažeidimo veiksmų nesiėmė anksčiau, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja paaiškino, kad vertinimas, ar už susirinkimų įstatymo pažeidimus asmenys gali būti patraukiami administracinėn atsakomybėn, kartais gali užtrukti ir iki dvejų metų.

„Pastaruoju metu tikrai turime nemažai renginių, mitingų, susirinkimų ir būna atvejų, kada pareigūnai surašo protokolą vietoje, pavyzdžiui, už akivaizdžiai matomą viešosios tvarkos pažeidimą.

Bet kada kalbame apie susirinkimų įstatymo teisės normas, pareigūnai filmuoja, fiksuoja galimus pažeidimus, paskui tam tikrą laiką yra vertinimas ir tik tuomet priimamas sprendimas, ar pradėti administracinę teiseną, ar ne.

Šioje vietoje lygiai taip pat – tai yra įstatymų normos, kurios, įvertinus gautą informaciją iš to renginio, galimai buvo pažeistos. Galbūt ta informacija buvo vėliau pateikta, dėl to sprendimas pradėti teiseną ir buvo priimtas vėliau“, – teigė J.Samorokovskaja.

Pati D.Filmanavičiūtė situacijos komentuoti 15min nepanoro.

15min primena, kad spalio 23-iosios rytą Simono Daukanto aikštėje įvyko palaikymo akcija Rasai Račienei, LGBT+ bendruomenei priklausančio vaiko mamai, kuri laiške prezidentui buvo pažadėjusi čia stovėti ir apie save priminti tol, kol šis jai darbotvarkėje atras laiko ir pagaliau pasikalbės apie niekur nedingstančias LGBT+ bendruomenės problemas.

Nors G.Nausėda galiausiai pakvietė R.Račienę į susitikimą, vėliau nuskambėję žodžiai, esą „mes visi susiduriame su tuo fenomenu (patyčiomis ir grasinimais – red. past.), nepriklausomai nuo seksualinės orientacijos“, ir kad jam norisi pasikalbėti ir apie kitų „visuomenės grupių persekiojimą“, kai kuriems pervėrė širdį.

Sukrėsta prezidento pasakymo liko ir rinkodaros specialistė, nuomonės formuotoja, dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė suskubo organizuoti palaikymo akcijos R.Račienei.

Tarp renginio dalyvių buvo ir žinomi žmonės: signatarė Nijolė Oželytė, dainininkė Erica Jennings, televizijos laidų vedėja, keramikė Nomeda Marčėnaitė, žurnalistai Indrė Makaraitytė, Šarūnas Černiauskas, taip pat Seimo Žmogaus teisių komiteto (ŽTK) pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius