Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dėl R.Bružo žodžių R.Kulvinskytės vyras kreipėsi į teisininkus, o pats Rimas nori greičiau viską užbaigti

Savaitgalį Rimantei Kulvinskytei socialinio tinklo paskyroje pasidalijus laidos, kurioje dalyvavo Saugirdas Vaitulionis, įrašu, jį šiltai priėmė ne visi – pasipiktinimo lavina atskriejo iš žinomo žurnalisto Rimo Bružo. Jis ėmė įžeidinėti ne tik laidos pašnekovą ir jos vedėją, bet necenzūriniais žodžiais išplūdo ir Rimantės vyrą Povilą Miškinį Eidukonį. Ir nors galiausiai žurnalistas atsiprašė, atsiprašymo įžeistiems sutuoktiniams nepakako.
Saugirdas Vaitulionis, Rimantė Kulvinskytė, Povilas Miškinis Eudukonis, Rimas Bružas
Saugirdas Vaitulionis, Rimantė Kulvinskytė, Povilas Miškinis Eidukonis, Rimas Bružas / 15min klijuotė

Viskas prasidėjo gražiai – penktadienį R.Kulvinskytė su savo feisbuko draugais pasidalijo naujausiu laidos „Laimės diena“, kurioje kalbino žinomą komunikacijos specialistą Saugirdą Vaitulionį, įrašu.

„– Ką veiki? – klausiu mamos.

– Klausau tavo pokalbio su Siautulioniu, – kuo rimčiausiai atsako, o suprantu, kad ten, kur Saugirdas, vandens be ratilų ir oro be vėjo nesitikėk – siautulį užkuria net per radiją.

Pokalbis, labai puikiai nuteikiantis prie pietų stalo, o jei vietoje vakarienės, tai dar ir svorio klausydami numesite! Myliu, negaliu!“ – prie laidos įrašo rašė R.Kulvinskytė.

Įrašas sulaukė ne vieno gražaus ir palaikančio komentaro, tačiau netrukus savo nuomonę išreiškė ir ilgametis LRT žurnalistas Rimas Bružas. Vyras ne tik komentavo pačią S.Vaitulionio veiklą, bet ir apskritai visų „influencerių“ indėlį visuomenei.

„Saugirdas, kaip ir daugelis jo kolegų, yra „apie nieką“. Kaip „influenceriai“ jie kraunasi kažkokį asmeninį kapitalą, bet visuomenei jie niekaip netarnauja“, – po laidos įrašu rašė R.Bružas.

Į šį jo komentarą netrukus atsakė ir pati Rimantė, kuri viešai klausė, ar toks inteligentiškas, tikras žurnalistikos profesionalas gali skirstyti žmones, nustatinėti jų vertę.

„Ir pagal ką ji nustatoma? Ar pagal parašytas enciklopedijas, ar sukeltą šypseną, perskaičius bajerį ir pagalvojus „ai, šiandien nesižudysiu“? Ir kaip galima nesusipriešinti, kai lygioje vietoje imame baksnoti pirštais ir matuotis? Kai pradėjau „Laimės dietą“, daugelis kolegų į mane žvelgė su kreiva šypsena: „kas kalba apie laimę, čia sekta? Nerimta...“ – rašė Rimantė.

Vis dėlto tvirtos nuomonės besilaikantis žurnalistas ir toliau tęsė diskusiją. Į ją įsitraukė ir Rimantės vyras Povilas Miškinis Eidukonis. Tai dar labiau pakurstė jau ir taip įsiplieskusią ugnį – R.Bružas vyrą išplūdo necenzūriniais žodžiais ir net pagrasino.

„Esu baikeris, pasikartosiu, dar kartą paminėsi mano žmoną – savo ryžą snukį rinksi gabalais“, – grasino R.Bružas.

Konfliktą iššaukusi diskusija – galerijoje:

Po ilgos diskusijos, kurioje ir į vieną, ir į kitą pusę skriejo pasipiktinimo strėlės, Rimas komentarus galiausiai ištrynė ir nutarė atsiprašyti.

„Apie raudonas linijas ir troškimą užbaigti šitą temą. Visi čia „prasivažiavom“ normaliai. Rimantės asmeniškai atsiprašiau sms'u ir savo neetiškus komentarus ištryniau.

Tačiau tai nereiškia, kad palieku savo pozicijas apie ne viešų ir nesusijusių su tema minėjimu su tikslu įžeisti ir sukelti emociją. Tai ir sukilo emocijos, o ten traukinys ir pervažiavo visas raudonas linijas.

Pamoką išmokau ir influencerių puslapiuose nebesilankysiu, nes objektyviai vertinu savo verbalinius gebėjimus. Man labiau patinka apie istoriją diskutuoti, o ne rietis. Atsiprašau visų, kuriuos galimai įžeidžiau. Taika ir meilė“, – rašė R.Bružas.

Nors žurnalistas tikėjosi šiuo atsiprašymu taip lengvai ir atsipirkti, Rimantei ir Povilui jo neužteko.

„Ne, Rimai, deja, čia taip nebaigsime. Už žodžius ir grasinimus atsakyti teks. Būkit vyras ir atsiprašykit oficialiai, viešai ir nuoširdžiai. Visų iš eilės. Juk įžeisti viešai drąsos užteko. Čia aš duodu tokį „get out of jail free card“.

Vyriška būtų buvę palikti savo komentarus, bet viskas suprintscreeninta ir sudokumentuota. Linijas peržengėte pirmu komentaru ir liniją peržengus reikia turėti drąsos prisiimti ir atsakomybę“, – rašė P.Miškinis.

Netrukus po to Rimas parašė ir dar vieną komentarą, kuriame atsiprašė konkrečių istorijos dalyvių.

„Atsiprašau ir Saugirdo, kuriam nuoširdžiai simpatizuoju už drąsą, charizmą ir superinį balsą. Atsiprašau ir Rimantės vyro – I didn’t meat that, bet nereikėtų nustebti, kad įspraustas į kampą, kanda. O Tamsta smūgiavot per žemai. Kaip minėjau, nesididžiuoju ir galėjau „išvairuot“ kitaip, bet yra, kaip yra. Dovanokit“, – prašė R.Bružas.

P.Miškinis kreipėsi į teismą, o R.Bružas tikisi greičiau viską užbaigti

Vis dėlto P.Miškinis portalui Delfi atskleidė, kad dėl R.Bružo grasinimų jau kreipėsi į teisininkus.

„Palieku geriausiems savo srities profesionalams spręsti šį rebusą. Kai vienąkart pagrasini žmogui, gal gali nurašyti emocijoms, bet trys – jau apibrėžimas Baudžiamajame kodekse?" – Delfi komentavo P.Miškinis.

15min susisiekti su P.Miškiniu kol kas nepavyko. O susisiekus su R.Bružu ir paklausus, kaip jis vertina R.Kulvinskytės ir jos sutuoktinio sprendimą kreiptis į teisininkus, į kalbas vyras nesileido – pakartojo, kad jau atsiprašė komentaruose.

„Norisi, kad ta istorija kuo greičiau pasibaigtų, nėra prasmės jos vystyti. Tą pasakiau savo atsiprašymo komentare, todėl nelabai turiu, ką pridurti.

Niekaip nevertinu, pasakiau, ką norėjau pasakyti“, – kalbėdamas su 15min nedaugžodžiavo R.Bružas.

LRT išsakytų komentarų netoleruoja

Dėl kilusios nemalonios situacijos 15min kreipėsi ir į LRT atstovę spaudai Miglę Savickaitę, kuri patikino, kad nors konfliktas įvyko asmeniniuose dviejų žurnalistų profiliuose, tačiau net ir šiuo atveju neturi peržengti etikos normų.

„Visuomeninis transliuotojas LRT savo žurnalistams ir turinio kūrėjams kelia aukščiausius žurnalistinio darbo kokybės ir etikos standartus. Minima situacija yra nemaloni, neatitinkanti LRT etikos standartų.

Atkreipiame dėmesį, kad diskusija tarp dviejų žurnalistų vyko asmeniniuose profiliuose, tačiau, LRT nuomone, ji turi neperžengti etikos normų.

Nepalaikome viešų įžeidinėjimų, grasinimų. LRT vadovai, sužinoję apie šiuos komentarus, nedelsdami sureagavo: vakar kalbėjosi su Rimu Bružu. Pokalbių metu buvo išsakyta pozicija, kad LRT to netoleruoja. Atsižvelgęs į LRT poziciją, R.Bružas už savo komentarus R.Kulvinskytės atsiprašė ir savo komentarus pašalino“, – komentavo LRT atstovė spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius