-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėstytoja trumpam tapusi Merūno vadybininkė Erika Vitulskienė: „Niekad nenorėjau dirbti kartu su vyru“

Būrys Vilniaus Socialinių mokslų kolegijos studentų turėjo progą gyvai pabendrauti su operos solisto Merūno Vitulskio žmona Erika Vitulskiene. Žinoma moteris kolegijoje skaitė paskaitą apie atlikėjų vadybą – šią sritį ji išmano puikiai, mat jau daugelį metų darbe vadovauja ne kam kitam, bet tarptautinį pripažinimą pelniusiam savo vyrui.
Erika Vitulskienė
Erika Vitulskienė / Vilniaus SMK nuotr.

Paskaitą Socialinių mokslų kolegijos studentams E.Vitulskienė skaitė trečiadienį. Paklausyti jos minčių, išgirsti tikras, asmenine patirtimi paremtas istorijas panoro gausus studentų būrys.

Bendraudama su 15min E.Vitulskienė sakė, kad gavusi pasiūlymą pabendrauti su jaunimu, nesudvejojo: „Vesti šią paskaitą mane pakvietė žurnalistė Svajūnė Marcinkevičienė. Pasiūlymas man pasirodė įdomus, taigi mielai sutikau. Tai visai nauja patirtis – pirmas blynas. Pradžioje, neslėpsiu, buvo jaudulio, šiek tiek baisu. Bet po to įsivažiavau. Man buvo labai įdomu: klausėsi kūrybingi, besišypsantys žmonės.“

Paskaitoje – apie darbą iš esmės

Savo susitikimo su studentais metu E.Vitulskienė pasakojo, kaip gi iš tiesų atrodo muzikanto vadybininko darbas. Be abejonės, kalbėjo ji apie asmeninę patirtį, kurios, žinia, netrūksta – juk jau daug metų moteris užima savo pačios vyro, Merūno Vitulskio vadybininkės pareigas.

Vilniaus SMK nuotr./Erika Vitulskienė
Vilniaus SMK nuotr./Erika Vitulskienė

„Paskaitos metu pasakojau apie požiūrį į klasikinę muziką, kaip kas ją priima užsienyje, koks jos klausytojas yra Lietuvoje. Kalbėjau ir apie populiariąją muziką. Juk šie žanrai išties skirtingi, o aš turiu galimybę į temą pažvelgti iš įvairių rakursų“, – šypsojosi E.Vitulskienė.

Tiesa, ji suskubo paaiškinti, kad pati rūpinasi M.Vitulskio darbais čia, Lietuvoje, o užsienyje atlikėjui atstovauja jo agentė. Bet gi E.Vitulskienė vis tiek viską žino, mato iš labai arti.

Nors dalis galėtų pagalvoti, kad muzikanto vadybininkas turi gerai išmanyti muziką, pašnekovė paaiškina, kad iš tiesų šis darbas – daug mažiau kūrybiškas.

Vilniaus SMK nuotr./Erika Vitulskienė
Vilniaus SMK nuotr./Erika Vitulskienė

„Prodiusavimas, muzikos kūryba, tekstų rašymas – tai darbai, kurių aš visai nedarau. Tai Merūno reikalai. Jis žino, ko nori, yra labai reiklus, turi aiškią viziją, žino, kaip kas turi skambėti. O man lieka visi kiti reikalai: dokumentai, sutartys, derybos ir taip toliau. Muzikos srityje nesu labai kompetentinga. Tačiau vadybą išmanau: Kaune baigiau vadybos studijas. Mano svajonė buvo dirbti su marketingu, būti vadybininke šioje srityje. Šiek tiek taip ir dirbau. Bet gyvenimas taip jau sudėliojo, kad šiandien stoviu šalia savo vyro“, – sakė E.Vitulskienė.

Ir darbe, ir namuose

Šalia vyro – ir darbe, ir namuose... Kaip suderinti šiuos interesus? „Dėl to niekad ir nenorėjau dirbti kartu su vyru, nes sunkiausia yra „neparsinešti darbo namo“. Matyt, ne vienas žmogus galėtų pasakyti, kad darbas tapo skyrybų priežastimi. O ir mūsų draugų rate yra tokių, kurie kartu dirbo ir dėl to išsiskyrė. Žinote, darbe netrūksta emocijų, įtampos, streso. Būna ir neigiamų emocijų. Nesinori, kad jos įsivyrautų namuose. Tačiau jei jau ginčo audra užeina, stengiamės kuo greičiau nusiraminti, nepilti žibalo į ugnį“, – 15min sakė E.Vitulskienė.

Ji pripažįsta, kad darbas su svetimu žmogumi turėtų savų privalumų: „Kai dirbi su svetimu žmogumi ir esate vien kolegos, elgiesi gražiai, nes kitaip – nemandagu, nepagarbu, neetiška. O kai dirbi su savo žmogumi, emocijos veržiasi purslais. Etiketas gali ir pasimiršti, etiketo, diplomatijos kartais neprisireikia...“

Katras dažniau laimi ginčą ar priešingai – nusileidžia? „Abu stengiamės. Žinote, aš savo nuomonę labai mėgstu argumentuoti faktais... – juokiasi E.Vitulskienė. – Aišku, Merūno pusę irgi visada išklausau. Jis – menininkas, jam netrūksta idėjų. Mums pavyksta surasti kompromisą.“

Šiuo metu E.Vitulskienė vadybininkauja tik vienam atlikėjui – savo vyrui. Bet ir su juo darbo, tikina, pakanka: „Buvo įvairių pasiūlymų, buvo žmonių, kurie norėjo bendradarbiauti. Tačiau esu iš tų, kam šeima – pirmoje vietoje. Būti atlikėjo vadybininke – labai didelis, sunkus darbas. Jei dirbčiau su daugiau atlikėjų, visko paprasčiausiai nespėčiau. Tam reikia daug jėgų, daug laiko. O aš turiu spėti būti ir mama, ir žmona, ir vadybininke. Todėl dirbu su tuo atlikėju, kuris yra arčiausiai, lengviausiai sukalbamas. Žinoma, niekas nežino, kaip bus ateityje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius