Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donalda Meiželytė kelyje Trakai–Vilnius vos išvengė tragedijos: „Šiandien švenčiu antrą gimtadienį“

Naktį į sekmadienį dainininkė ir renginių vedėja Donalda Meiželytė vos per plauką išvengė nelaimės. Kelyje Trakai–Vilnius moters vairuojamas automobilis vos nesusidūrė su priešpriešine eismo juosta dideliu greičiu lėkusiu automobiliu. Po patirto šoko Donalda sako galinti švęsti antrąjį gimtadienį.
Donalda Meiželytė
Donalda Meiželytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip moteris pasakojo 15min, vėlyvą šeštadienio naktį ji grįžinėjo namo į Vilnių. Jau buvo tamsu, todėl nusprendė pasirinkti saugesnę kelio atkarpą. Vis dėlto kelias Trakai–Vilnius tik dėl greitos reakcijos nebuvo pažymėtas baisia nelaime.

Važiuodama maždaug 75 km per valandą greičiu, ji sekė priešais važiavusį automobilį. Dvi transporto priemonės tvarkingai važiavo tiesiai, kai priešais Donaldą važiavęs automobilis staigiai stabdė ir suko į dešinę – taip vairuotojas bandė išvengti susidūrimo su į jį didžiuliu greičiu važiavusiu automobiliu.

„Tik pamačiau, kad priešais važiuojantis automobilis staigiai metasi į šoną, instinktyviai ir aš suktelėjau į dešinę“, – nakties įvykį prisimena D.Meiželytė.

„Gerai, kad ten buvo įrengta greitėjimo juosta. Tik tai išgelbėjo mus visus nuo susidūrimo. Jei ne greitėjimo juosta, automobilis būtų nugarmėjęs į už pusmetrio esantį skardį. Po įvykio tiesiog norėjosi ją visą išbučiuoti“, – 15min sako Donalda Meiželytė.

Kaip pati sako, jei ne greita priekyje važiavusio jauno vairuotojo Domo reakcija, viskas būtų galėję pasibaigti visai kitaip. Vis dėlto džiaugiasi, kad ilgametė vairavimo patirtis ir pačią išmokė elgtis atsakingai.

„Ačiū Dievui, kad važiuodama ne telefoną maigiau, kaip dažnai matau kitus vairuotojus darant, o žiūrėjau į kelią“, – pastebi Donalda.

Asmeninio albumo nuotr. /Donalda Meiželytė
Asmeninio albumo nuotr. /Donalda Meiželytė

Po įvykio Donalda Meiželytė ir priešais važiavęs automobilis sustojo kelkraštyje, įjungė avarines šviesas, visi keleiviai išlipo iš automobilių ir... apsikabino.

„Bendri išgyvenimai, patirtas stresas suartina žmones. Visi apsikabinome ir sveikinome vieni kitus su gimtadieniu. Dar pakalbėjome, o aš ant visų miškų užplėšiau „Mūsų linksmas gyvenimas“, – juokiasi Donalda.

Priešpriešine juosta važiavęs automobilis, anot Donaldos, numušė ir kelis kelio stulpelius. Vis dėlto tai jo nesustabdė – jis didžiausiu greičiu nulėkė toliau.

„Vairuotojas taip greitai nudūmė, kad net numerio nespėjome pamatyti. Nežinau, galbūt žmogui sveikata sustreikavo, gal šiaip kokia nelaimė, bet labai daug šansų, kad jis buvo tiesiog neblaivus“, – sako moteris. Apie itin neatsakingą vairuotoją kelyje įvykio liudininkai pranešė policijos pareigūnams.

D.Meiželytė neslepia – toks įvykis privertė prisiminti, koks trapus gali būti gyvenimas. Ir pabrėžia, kad vairuotojai kelyje privalo būti ypač atsargūs.

„Vairuotojo teises turiu nuo 1999-ųjų metų, ir nepatekau nė į vieną eismo įvykį. Aš esu įsitikinusi, kad taisyklės tam ir yra, kad jų laikytumėmės. Visada važiuoju ramiai, ypač naktį, – 15min sako D.Meiželytė. – Būkime atsargūs, juk visa tai gali akimirksniu dingti. Ir net ne dėl tavo, o kito žmogaus kaltės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius