-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donato Ulvydo dokumentinio filmo apie prezidentę premjeroje – ir pati Dalia Grybauskaitė

Ketvirtadienio vakaras Lietuvos kinui buvo istorinis – režisierius Donatas Ulvydas sostinėje pristatė dokumentinę juostą „Valstybės paslaptis“ apie kadenciją baigiančią prezidentę Dalią Grybauskaitę. Šia proga kino centre buvo nutiestas raudonas kilimas – juo žengė ne tik prezidentę artimiau pažinti norėję žinomi žmonės, bet ir pagrindinė filmo žvaigždė.
Algirdas Gataveckas ir Rūta Mikelkevičiūtė, prezidentė Dalia Grybauskaitė, Donatas UIvydas, Livija ir Marijus Gradauskai
Algirdas Gataveckas ir Rūta Mikelkevičiūtė, prezidentė Dalia Grybauskaitė, Donatas UIvydas, Livija ir Marijus Gradauskai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nors didžiuosiuose ekranuose filmas „Valstybės paslaptis“ pradedamas rodyti nuo balandžio 12-os dienos, VIP svečiams buvo surengtas išankstinis seansas. Į juostos pristatymą atvyko būrys kultūros, meno, verslo ir pramogų pasaulio atstovų.

Tarp jų – Linas Linkevičius, Vytautas Landsbergis, Rūta Mikelkevičiūtė ir Algirdas Gataveckas, Ieva Narkutė, Livija ir Marijus Gradauskai, Nemira Pumprickaitė, Edmundas Jakilaitis su žmona Rasa. Įvertinti bendro rezultato atvyko ir pati prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Landsbergis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Landsbergis

Prieš filmo premjerą trumpą kalbą pasakęs D.Ulvydas atviravo, kad visą filmo kūrybos procesą labai jaudinosi. Tik priežasties, kodėl taip jaučiasi, ilgą laiką negalėjo surasti.

„Tik šiandien supratau atsakymą – tai dėl atsakomybės atsistoti prieš jus ir pasakyti, kas yra valstybės paslaptis. Aš kviečiu jus pasižiūrėti filmą apie mus“, – susirinkusiems kalbėjo režisierius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Donatas Ulvydas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Donatas Ulvydas

Filmo režisierius publikai geriausiai pažįstamas dėl darbų „Tadas Blinda.Pradžia“ ir „Emilija iš Laisvės alėjos“. „Valstybės paslaptis“ – naujausias režisieriaus D.Ulvydo darbas. Pagrindinė filmo herojė – kadenciją baigianti Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Filmo režisierius išduoda, kad filme pasakojama, kas vyko ir tebevyksta mūsų valstybėje: netikėtos svarbiausių 2009–2019 metų įvykių atomazgos, nepaaiškintos aplinkybės, netipiški sprendimai, politinio gyvenimo detalės, apie kurias net slaptosios pažymos dažniausiai nutyli.

Kadencijai baigiantis ir pati Prezidentė buvo atviresnė, jau ne kiekvienas pokalbis buvo su perspėjimu – kalbėsimės off the record (ne įrašui ir ne citavimui).

Filmo kūrėjai teigia, kad atviras dokumentinis filmas „Valstybės paslaptis“ padės ne tik pasinerti į istorinius vieno valstybės dešimtmečio įvykius, praskleis žiūrovams Prezidentūros užkulisius, bet ir leis suprasti valstybės valdymo ypatumus, pajusti asmenybės ir charakterio jėgą.

Premjeros akimirkos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius