Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 07 /16:58

D.Redikas pasislėpė nuo teismo, tiriančio jo vagystes iš A.Valentaitės: į kitą posėdį atves policija

Skandalingoje garsenybių byloje – netikėtos organizacinės kliūtys. Vagyste kaltinamam krepšininkui neatvykus į posėdį, byloje pakvipo ne tik bauda kaltinamajam, bet ir jo turto ir paties Dovydo Rediko laisvės apribojimu. Specialią nutartį tą pačią dieną priėmusi teisėja paskyrė kaltinamajam 113 eurų baudą, o į kitą posėdį sportininkas turėtų atvykti su policininkų palyda.
Asta Valentaitė ir Dovydas Redikas
Asta Valentaitė ir Dovydas Redikas / 15min.lt nuotr.

Ketvirtadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme planavo toliau nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje modelis Asta Valentaitė pripažinta nukentėjusiąja dėl krepšininkui Dovydui Redikui inkriminuojamų net septynių vagysčių.

Kaip žinoma, šį krepšininką dėl vagysčių kaltinanti A.Valentaitė siekia prisiteisti 160 tūkst. eurų.

D.Redikas šiandieną teisme nepasirodė.

Ši D.Rediko byla – baudžiamoji. Jam, kaip kaltinamajam, posėdžiuose dalyvauti privaloma.

Jei paaiškėtų, kad teisiamasis praleido šios dienos posėdį be svarbios, pateisinamos priežasties, gali būti svarstoma skirti jam griežtesnę kardomąją priemonę. Paprastai tokiais atvejais, siekiant užtikrinti sklandų procesą, numatomas namų areštas ar net suėmimas.

Beje, A.Valentaitė taip pat neatvyko. Jai tai neprivaloma, nukentėjusios interesams atstovauja advokatas.

Po uždaro posėdžio A.Valentaitės teisininkas Mindaugas Bliuvas minėjo, kad teismas dabar turi nuspręsti dėl trijų dalykų: ar kaltinamasis už neatvykimą į teismą nenusipelnė baudos, taip pat ar nevertėtų sugriežtinti jam kardomosios priemonės, be to, prašoma areštuoti turtą, kad būtų iš ko atlyginti žalą.

Teisėja Giedrė Norvilienė po posėdžio žurnalistams minėjo, kad jokio dokumento apie savo neatvykimo priežastis teismui nepateikė nei D.Redikas, nei jo atstovas. Kaltinamojo advokatas Giedrius Baziulis tik žodžiu pateikė savąją versiją.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dovydas Redikas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dovydas Redikas

Žurnalistams advokatas aiškino, esą ne visi proceso dalyviai iki šiol suspėjo susipažinti su byla. Tikriausiai nutaręs, kad teismo gali nebūti, D.Redikas tiesiog neatėjo.

G.Baziulis neslėpė, kad jo ginamasis šiuo metu bedarbis, oficialiai neturintis jokio turto. Todėl skirti areštą, jo supratimu, neprasminga. Advokatas minėjo, kad jo ginamasis mato savo ateitį kaip krepšininko, todėl ieško tokio darbo. Tačiau jį lydi skandalai, ir darbdaviai esą ir dėl to nesimėto pasiūlymais.

Tarpinę nutartį dėl sankcijų D.Redikui šioje byloje Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė ketvirtadienio pavakarę.

Teisėja G.Norvilienė nutarė, kad policija turės atvesdinti kaltinamąjį Dovydą Rediką į 2017 m. rugsėjo 15 dieną 13.00 val. įvyksiantį teisiamąjį posėdį. Nutarties vykdymą pavesti Vilniaus apskrities VPK Viešosios tvarkos tarnybos areštinės ir konvojaus skyriui. Teismas taip pat nutarė kol kas netenkinti nukentėjusiosios advokato M.Bliuvo prašymo dėl kardomosios priemonės, paskirtos D.Redikui, pakeitimo į griežtesnę.

Be to, už neatvykimą į šios dienos posėdį nutarta paskirti kaltinamajam 3 MGL dydžių, t. y. 113 eurų baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius