-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Drama nesibaigia: Monika Šedžiuvienė buvusio vyro skundus dėl alimentų vadina melu

Vos prieš porą dienų nuskambėjusius Andriaus Šedžiaus žodžius, neva jo alimentus vaikui sudaro 1000 eurų, nors lygiai tokio paties dydžio yra jo atlyginimas atskaičius mokesčius, buvusi jo sutuoktinė Monika Šedžiuvienė vadina melu. 15min moteris papasakojo, jog situacija yra visai ne tokia.
Monika ir Andrius Šedžiai
Monika ir Andrius Šedžiai / 15min nuotr.

„Aš manau, kad 1000 eurų vaiko išlaikymui per mėnesį yra protu nesuvokiami pinigai. Tai labai dideli pinigai, ir jie diskriminuoja visus Lietuvos tėvus, kurie uždirba vidutinę algą, ar mažiau nei vidutinę“ – LNK laidoje anksčiau sakė verslininkas Andrius Šedžius.

Tuomet jis taip pat pridūrė, kad pagal tokį teismo sprendimą išeina, jog daugelis žmonių Lietuvoje net negali turėti vaikų.

„Mano mėnesio pajamos per pastaruosius dvejus metus yra maždaug 1000 eurų į rankas, atskaičius visus mokesčius. Tačiau teismo sprendime parašyta, kad mano pajamos maždaug 10 tūkstančių. Iš kur tokie skaičiai? Kas tokius skaičius paėmė?“ – tada neslėpė pasipiktinimo verslininkas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Šedžius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Šedžius

Vis dėlto, anot A.Šedžiaus buvusios sutuoktinės M.Šedžiuvienės, teismas vyrui paskyrė mokėti ne 1000 eurų, o dvigubai mažesnę – 500 eurų sumą.

Kaip 15min Monika teigė, net jai pačiai nesant milijonierei susimokėti už vaiko išlaidas pavykdavo. Čia ji uždavė klausimą – kodėl neturėtų pavykti ir A.Šedžiui?

„Kai man reikėjo visą laiką mokėti už vaiką ir daugiau nei 500 eurų kas mėnesį visus metus, aš neverkiau, nors gal kažkada ir norėjosi“, – pridūrė moteris.

Teismo sprendime parašyta, kad A.Šedžiaus pajamos siekia maždaug 10 tūkstančių. Anot M.Šedžiuvienės, svarstydamas alimentų sumą teismas atsižvelgia ir į kitas aplinkybes.

„Teismas apskritai atsižvelgia ir į turtinę padėtį, ne vien į oficialią algą, – sakė ji. – Tai kodėl jis, politikas, neva nesupranta šitų dalykų, man keista.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Monika Šedžiuvienė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Monika Šedžiuvienė

Įrodymų dėl besiskiriančios A.Šedžiaus įvardytos sumos ir realios teismo nustatytos žinoma moteris sakė turinti.

„Jeigu reikės, galėsiu parodyti teismo nutartį“, – užsiminė ji.

15min primena, kad prieš savaitę beveik dvejus metus teismų slenkstį minančius ir niekaip išsiskirti negalėjusius Moniką ir Andrių Šedžius pasiekė teismo sprendimas – pora buvo oficialiai išskirta.

Teismas nustatė, kad poros trejų metų sūnus gyvens su mama. Kaip tuomet teigė Andrius Šedžius, jam neva buvo priteistos 1000 eurų mėnesinės išlaidos, skirtos vaiko išlaikymui. Andrius tikino ketinąs šį sprendimą skųsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius