-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dukrai uniformą pirkęs „Rapeseed“ narys įspėja tėvus saugotis apgavysčių, įmonė tai vadina šmeižtu

Šiemet dukrą Mają į pirmą klasę leisiantis reperis, grupės „Rapeseed“ narys Saulius Jeruslanovas ruoštis naujam etapui nusprendė dar vasaros viduryje. Deja, uniformą dukrai nupirkti planavęs vyras tikina susidūręs su šokiruojančiu darbuotojos elgesiu, o iš parduotuvės išėjo tuščiomis. Tačiau parduotuvės atstovai pateikia kitokią versiją ir tikina, kad nepagarbiai elgėsi būtent klientas.
Saulius Jeruslanovas su dukra ir uniformos
Saulius Jeruslanovas su dukra ir uniformos / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.
Temos: 2 Mokykla Uniforma

Į 15min redakciją besikreipęs Saulius Jeruslanovas pasakojo, kad, nusprendęs išvengti rugpjūčio pabaigoje prasidėsiančio masinio pasiruošimo mokslo metų pradžiai, pasirinko būtiniausius dalykus įsigyti dabar. Vienas esminių – pasirinktos progimnazijos, kurios reperis nepanoro įvardyti (redakcijai mokykla žinoma – red. past.), reikalaujama įsigyti uniforma.

Tiksliau, sostinėje esančios progimnazijos puslapyje yra pateikiama informacija, kad reikėtų įsigyti bent vieną viršutinę aprangos detalę (švarką, megztuką, liemenę) su mokyklos emblema (emblemą reikia prisisiūti kairėje megztuko ar švarkelio pusėje). Visi kiti siūlomi priedai (kelnės, sijonai, marškinėliai, kaklaraiščiai ir kt.) laisvai pasirenkami.

Ugdymo įstaiga savo puslapyje skelbia, kad yra sudariusi sutartį su uniformų siuvimu užsiimančia įmone UAB „Lidata“, tad klausimų, kur reikėtų ieškoti mokyklinės aprangos, nebuvo. Minėtoje įmonėje S.Jeruslanovas su dukra apsilankė antradienį – tiksliai žinojo, kad užsisakys beisbolo stiliaus džemperį.

Kaip pasakojo atlikėjas, iš pat pradžių viskas klostėsi gerai, o ir aptarnavusi įmonės darbuotoja buvo maloni.

„Mus pasitiko konsultantė, kurios vaikas taip pat mokosi toje pačioje švietimo įstaigoje, tad pasidarė ramiau. Na, žinote, kai nežinomoje aplinkoje surandi „savą“, jautiesi užtikrinčiau“, – sako atlikėjas.

Asmeninio albumo nuotr./Saulius Jeruslanovas su dukra Maja
Asmeninio albumo nuotr./Saulius Jeruslanovas su dukra Maja

Progimnazija, į kurią eis S.Jeruslanovo dukra, netraktuoja griežtos ir vientisos uniformos politikos, o toks liberalus požiūris, anot reperio, Lietuvoje yra tiesiog būtinas.

O išsirinkę norimą džemperio pavyzdį jiedu su dukra jau keliavo prie kasų, tačiau jį nustebino faktas, kad nebuvo leista už pirkinį atsiskaityti kortele: „Buvo paprašyta susimokėti tik grynais, nors kortelių skaitytuvas stovėjo šalia. Tada paklausiau, ar duosit čekį, ir gavau teigiamą atsakymą, tad pagalvojau, kad gal viskas ir gerai.“

Galiausiai nuotaika, anot S.Jeruslanovo, parduotuvėje greitai pasikeitė – atėjusi kita darbuotoja esą teigė, kad įsigyti tik džemperio negalima.

„Iš tarnybinių įmonės patalpų atėjo 50–60 metų moteris, kuri mus pradėjo įtikinėti, kad reikia pirkti sarafaną ar kitą komplektą (švarką ir sarafaną), nes jai neapsimoka parduoti tik vieno džemperio.

Atsakiau, kad mes turime teisę pasirinkti vieną aprangos detalę, nes tokia yra progimnazijos politika, tačiau neprisistačiusi moteris ir toliau, bet jau pakeltu balsu, įtikinėjo, kad visi tėvai pirko visą komplektą, ir tokia yra švietimo įstaigos administracijos pozicija“, – pasakojo S.Jeruslanovas.

Anot atlikėjo, įmonės darbuotoja įžeidinėjo jo stovėseną, požiūrį į vaiko aprangos apsisprendimo teisę.

„Tuomet pradėjo grasinti, kad tokie tėvai kaip aš būna greitai nugesinti“, – teigia Saulius.

Asmeninio albumo nuotr./Vilius Alesius-Willux ir Saulius Jeruslanovas-SJ
Asmeninio albumo nuotr./Vilius Alesius-Willux ir Saulius Jeruslanovas-SJ

Saulius su dukra išėjo taip ir nenusipirkę uniformos: „Kiek apšalę nuo tokio elgesio su mumis kaip tiesioginiais klientais ir paprasčiausiai žmonėmis palikome UAB „Lidata“ ir nusprendėme individualiai siūtis aprangą, nes tų, kurie iš moksleivių tėvų valgo duoną ir bendrauja žemiausiu lygiu, nesiruošėme maitinti ir duoti nė cento.“

Besikreipęs į žiniasklaidą S.Jeruslanovas teigia norėjęs apsaugoti kitus tėvus, taip pat paskatinti diskusiją mokyklose, kurios bendradarbiauja su šia įmone.

Kaltas klientas?

Vis dėlto 15min susisiekus su UAB „Lidata“ direktoriumi Lioniumi Treikausku, jį išsakyta kritika gerokai nustebino. Paneigęs kalbas, kad užsukus į parduotuvę pirkėjai gali būti primygtinai verčiami įsigyti vieną ar kitą prekę, direktorius teigė, kad įmonės politika šiuo klausimu tikrai nėra tokia griežta.

„Darbuotojas gali pasiūlyti įsigyti papildomą prekę, o pirkėjo teisė rinktis – pirkti arba ne. Nei grūdame, nei peršame, nei liepiame“, – sakė L.Treikauskas.

Nei grūdame, nei peršame, nei liepiame, – sakė įmonės direktorius

Netrukus su redakcija susisiekė nemalonioje situacijoje linksniuojama moteris – UAB „Lidata“ vykdančioji direktorė Renata Trinkūnienė, kuri irgi pateikė visai kitokią įvykio versiją. Kaip pasakojo moteris, kliento ji tikrai neįžeidinėjo ir nieko prievarta nebruko – tik rekomendavo.

„Aš tiesiog labai gražiai patariau – jūs pirkite kelis dalykus. Yra du žodžiai – patarti ir brukti. Jaučiate tarp jų skirtumą ar ne? Nieko nebrukau įsigyti, tik pasakiau, kad visos mergaitės perka arba sarafaniuką, arba sijonuką, ir jeigu norite, galite įsigyti, nes paskui mes jau nebeturėsime.

Kad parduosime vienu sijonu daugiau, nuo to kompanija netaps turtingesnė. Pirmiausia galvoju apie vaiką. Šiuo atveju irgi taip buvo, tad ir perspėjau, kad jeigu visi jos bendraklasiai bus su uniformomis, o ji viena ne, vėliau bus problemų. Bet čia ne man spręsti, aš tik pasakiau, kokia bus situacija, kad paskui nereikėtų vėl grįžti ir pirkti likusios aprangos dalies“, – pasakojo Renata.

Asmeninio albumo nuotr./UAB „Lidata“
Asmeninio albumo nuotr./UAB „Lidata“

Ji svarsto, kad parduotuvėje apsilankęs S.Jeruslanovas, matyt, nebuvo iki galo susipažinęs su mokyklos taisyklėmis. Dėl to ir kilo toks pasipiktinimas. Jos teigimu, iš tos pačios mokyklos atvykstantys tėvai savo vaikams perka visą uniformą.

„Juk ne aš sugalvojau tas taisykles. Tačiau, kai tai pasakiau, mane apkaltino, kad meluoju. Bet aš juk galiu parodyti užsakymus, kiek žmonių yra užsisakę, tai iš kur jie sužinojo? Kai paklausiau, kad galbūt tiesiog neskaitė tos informacijos, jis atsisuko ir pasakė žmonai – o tu skaitei? Tada ji pradėjo tame puslapyje įnirtingai naršyti“, – pasakojo įmonės vykdančioji direktorė.

Vis dėlto 15min patikrinus mokyklos reglamentą, skelbiama, kad tėvai privalo įsigyti išties tik vieną viršutinę dalį.

Paklausta, ar tiesa, kad S.Jeruslanovui nebuvo leista mokėti kortele, Renata paaiškino, kad šiuo atveju taip buvo todėl, kad jis pirko gaminį, kuris dar nebuvo pagamintas.

„Tie bomberiai dar tik gaminami, o, kol neturiu jų ant rankų, negaliu ir parduoti, tai tiesiog pagal pinigų paėmimo čekį susimoka už gaminį, o po to pasirašo, kad gavo. Bet pas mus tokio klausimo net nebūna, ar reikalingas čekis, visada jį duodame“, – aiškino R.Trinkūnienė.

Tačiau tai dar ne viskas – Renata teigė, kad agresyviai šioje situacijoje elgėsi ne ji, o pats S.Jeruslanovas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rugsėjo 1-osios šventė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rugsėjo 1-osios šventė

„Kai patariau dėl uniformos, jis pradėjo mane įžeidinėti, pavadino diktatore“, – savą istorijos versija pateikė Renata ir pridūrė, kad dėl vyro veiksmų planuoja net kreiptis į mokyklos administraciją. – Manau, mokykloje jis dar ne tokį festivalį padarytų. Jeigu galvoja, kad su mokyklos bendruomene nebendraujame, tai klysta. Jis yra pavojingas asmuo, gali prisigalvoti nebūtų dalykų.“

Moteris pridūrė, kad su tokiais atvejais per savo darbo praktiką teko susidurti itin retai: „Šioje įmonėje vykdančiąja direktore dirbu jau aštuonerius metus ir, jeigu tik žinotumėte, kiek per tą laiką esu gavusi padėkų. Dirbame su daugeliu mokyklų jau du dešimtmečius, tai jeigu būtume nekultūringi, tiesiog nedirbtume.“

Savo ruožtu UAB „Lidata“ direktorius L.Treikauskas 15min patikino visko taip ramiai nepaliksiąs – pažadėjo kreiptis į teismą dėl šmeižto ir ginti įmonės bei darbuotojos garbę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius