-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvi savaites Australijoje praleidusi Liucina Rimgailė – apie egzotiką, kainas ir atostogas be vyro

Verslininkė, desertinės „Liu Patty“ vadovė Liucina Rimgailė dar prieš paskelbiant karantiną grįžo iš dvi savaites trukusios viešnagės tolimojoje Australijoje ir vis dar gyvena atostogų nuotaikomis. Vykti čia ji niekada nesvajojo, tačiau dabar dėkinga ten gyvenantiems bičiuliams, kurių dėka pamatė tai, kas dar ilgai neišeis iš galvos – dabar drąsiai tikina, kad Australijoje galėtų ir gyventi. Tiesa, Kovo 8-ajai Liucina negrįžo, bet juokiasi, kad, nusileidusi Vilniuje kitą dieną, iš kelionės pateko tiesiai į šventę – čia su sveikinimais pasitiko mylimas vyras Tadas.
Liucina Rimgailė Australijoje
Liucina Rimgailė Australijoje / Asmeninio albumo nuotr.

Vasario 20-ąją atšventusi 31-ąjį gimtadienį, L.Rimgailė vos po poros dienų jau vaikščiojo kitame pasaulio krašte – Australijoje. Į tolimą kelionę ji išsiruošė kiek daugiau nei dviem savaitėms, tačiau sako, kad jų yra maža norint iki galo pamatyti visą tos šalies grožį.

O viskas prasidėjo nuo duoto pažado draugei, kuri Australijoje gyvena jau bene penkerius metus. Pačiai Liucinai tai niekada nebuvo svajonių kryptis.

„Dalyvavau draugės vestuvėse Balio saloje, o po jų pusiau juokais, pusiau rimtai sukirtome rankomis, kad šiemet būtinai turiu ją ir vyrą aplankyti Australijoje. Na, jau kaip ir atėjo laikas. Pernai jie buvo grįžę į Lietuvą, o šiemet pakalbėjome, kad ir man reikėtų įvykdyti savo pažadą“, – 15min paklausta, kaipgi pirmąkart atsidūrė toje Australijoje, šypsosi Liucina.

Asmeninio albumo nuotr./Liucina Rimgailė Australijoje
Asmeninio albumo nuotr./Liucina Rimgailė Australijoje

Vyras Tadas liko Lietuvoje

Egzotišką kraštą ji tyrinėjo su trijų Brisbane gyvenančių draugų kompanija, jau minėta drauge, jos broliu ir vyru, pas kuriuos ir buvo apsistojusi, tačiau į kelionę leidosi viena. Kol mėgavosi žadą atimančiais vaizdais ir puikiu oru, vyras Tadas laiką leido Lietuvoje.

„Su Tadu keliaujame tik po Europą, nes jis negali pernešti labai ilgų skrydžių – dėl to kartu nesirenkame tolimų kraštų. Visos mano ilgosios kelionės būna arba su draugėmis, su sese, arba, kaip šiuo atveju, skrendu viena ir ten susitinku su draugais“, – paaiškina Liucina.

Ji neslepia, kad per dvi savaites vyro spėjo pasiilgti, tačiau, kita vertus, sutinka, jog retsykiais reikia pabūti ir atskirai.

„Manau, kad labai sveika pailsėti, – juokiasi pašnekovė. – Ilgesys yra, kas be ko, bet kartais naudinga pakeisti aplinką ir kiekvienam individualiai, ir kaip porai, ir apskritai.“

Ranka pasiekiama egzotika ir atviresni žmonės

Kalbėdama su 15min Liucina teigė, kad prieš vykdama į Australiją spėjo kiek pasidomėti šiuo kraštu – Lietuvoje besisvečiavusių draugų klausinėjo, kaip jie ten gyvena. Tačiau nors pirminį įspūdį buvo susidariusi, nuvykusi liko itin maloniai nustebinta.

„Viena yra klausyti, žiūrėti filmus ar nuotraukas, o visai kas kita pamatyti asmeniškai“, – sako atostogų nuotaikomis dar tebegyvenanti L.Rimgailė.

Ji džiaugiasi, kad savo viešnagės Australijoje metu spėjo susibendrauti su vietiniais. Ten gyvenantys žmonės, anot Liucinos, kur kas atviresni nei lietuviai – be galo mandagūs, draugiški.

„Labiausiai nustebino, kad jie prie kiekvieno prieina, kad nuoširdžiai klausia kiekvieno dalyko, kad domisi, kaip tu laikaisi. Pas mus įprasta įsivaizduoti, kad klausimas „kaip laikaisi“ yra labiau retorinis ir atsakydami į jį esam įpratę ką nors pusę žodžio nuburbėti, o ten taip nėra. Ten jie iš tikrųjų laukia atsakymo, palaiko pokalbį. Žmonės tiesiog sustoja gatvėje pamatę vaiką, pradeda žaisti su šuniuku, pliurpia, nors vienas kito nepažįsta.

Iš pradžių tas labai stebino, bet greit pripranti prie to. Jie tiesiog tokie yra – labai atviri ir linkę bendrauti“, – pasakoja L.Rimgailė.

Tačiau didžiausią įspūdį Liucinai paliko gamta ir jos mastas – augalų, gyvūnų kiekis ir dydis, ko Lietuvoje neišvysi.

„Gali tam ruoštis ir įsivaizduoti, bet kai pamatai gyvai, tai visai kas kita“, – priduria Liucina, tai, ką pamatė, sunkiai galinti apsakyti žodžiais.

Asmeninio albumo nuotr./Liucina Rimgailė Australijoje
Asmeninio albumo nuotr./Liucina Rimgailė Australijoje

Ji teigia, kad anksčiau nė negalėjo numanyti, kad savo akimis išvys tokius vaizdus. Tačiau vietinių jie nestebina – Australijoje pamatyti egzotinį gyvūną tas pas, kas Lietuvos kiemais bešmirinėjantį katiną.

„Gamta ten visai kitokia. Taip, laukymės, skardžiai, paplūdimiai, palmės ir džiunglės yra įprasta ir kitur, bet niekur nesu mačiusi tokių milžiniškų medžių ir gyvūnų, kurie visiškai nereaguoja į žmones.

Ten papūgos kaip Lietuvoje balandžiai ar varnos – viskas šalia, ranka pasiekiama. Pas mus gali būti gatve vaikštantys kačiukas ar šuniukas, o ten didžiulis driežas ir jis tiesiog ramiausiai į tave žiūri, pastovi, pabūna, eina toliau. Tokia ramybė ir gamtos artumas labai žavi“, – kelionės įspūdžiais su 15min skaitytojais dalijasi L.Rimgailė, galėjusi ne tik apžiūrėti, bet ir paliesti egzotiškus gyvūnus, bei įgyvendinusi vieną savo svajonių – gyvai pamačiusi koalas.

Asmeninio albumo nuotr./Liucina Rimgailė Australijoje
Asmeninio albumo nuotr./Liucina Rimgailė Australijoje

Poilsis – aktyvesnis, nei tikėjosi

Šįkart Liucina lankėsi rytinėje Australijos dalyje, tačiau ateityje tikisi pamatyti ir vakarinę.

„Iš draugų pasakojimų supratau, kad ten išvis gniaužia kvapą, gali pamatyti dar išskirtinesnių vietų“, – sako ji.

Išskirti kažką iš to, ką pamatė dabar, Liucinai sunku, nes, anot pašnekovės, kiekviena vieta turi savo žavesio.

„Tačiau paminėčiau Nusos nacionalinį parką, o kaip tinkamą gyventi tikrai išskirčiau Brisbano miestą, kuris yra nuostabus, savyje jungia labai daug skirtingų dalykų – ir jaunatviškas, ir smagus, ir įvairiapusiškai puikus.

Dar yra tokia šalies dalis, kur natūralūs baseinai iš uolų, ir sala, kuri lyg ir paprasta, bet tarsi rojaus kampelis, kaip iš „Bounty“ reklamos“, – pasakoja iš kelionės neseniai grįžusi L.Rimgailė.

Ji džiaugiasi, kad didesnių kuriozų atostogų metu nepasitaikė, tad pavyko pasisemti vien tik pozityvių emocijų. Ši kelionė Liucinai neabejotinai pati įsimintiniausia: „Tai buvo išskirtinės atostogos, kaip sakau, gyvenimo kelionė, kurią tikrai galima išskirti iš kitų.“

Asmeninio albumo nuotr./Liucina Rimgailė Australijoje
Asmeninio albumo nuotr./Liucina Rimgailė Australijoje

Tiesa, vis dėlto priduria, kad kiek nepasisekė nuvykus į Sidnėjų – čia kompaniją pasitiko subjuręs oras, teko pirkti lietpaltį.

„Mus sulijo ir buvo palyginti šalta, nes jau buvau pripratusi prie 30-ies laipsnių šilumos. Tad gaila, kad neleido iki galo pasidžiaugti miestu, bet vis tiek prisitaikėme ir iš to pasidarėme nuotykį, mėgavomės kitaip“, – prisimena Liucina.

Pasiteiravus, tai buvo labiau aktyvios ar pasyvios atostogos, o gal visko po truputį, ji atsakė, kad laiką leido aktyviau, nei tikėjosi. Vis dėlto tai išėjo į naudą, mat leido atitrūkti nuo lietuviškos kasdienybės.

„Maniau, kad daugiau laiko turėsime pagulėti prie baseino, prie vandenyno, bet ten tiek visko yra ką veikti, kad nuo ryto iki vakaro buvome užsiėmę. Pasyvus laikas buvo smegenims – smegenys labai pailsėjo nuo darbo. Bet nors fiziškai ir pavargome, tas nuovargis kūnui malonus, po to tiesiog nulūžti ir saldžiai miegi“, – pridūrusi nusišypso L.Rimgailė.

Liucinos Rimgailės atostogų Australijoje akimirkos – galerijoje:

Pamatyti vaizdai atsiperka su kaupu

Ar Australija brangus malonumas? Liucina sako – priklauso nuo to, kaip pažiūrėsi. Dvi savaitės be apgyvendinimo jai atsiėjo maždaug 2500–2700 eurų.

„Man tai atrodo visiškai normali kaina, nes kelionė po Europos miestus savaitei kainuoja apie 1000 eurų, o čia juk visai kitas pasaulio kraštas, visai kitokia šalis, visai kitokia gamta, plius skrydžiai žymiai tolimesni. Kai pagalvoji, tai žmonės už nakvynę Birštone išleidžia po 200, padauginkime iš 14 dienų ir išeis tie patys 3000 eurų“, – svarsto L.Rimgailė.

O tai, ką pamatė kelionės metu, pasak Liucinos, atsipirko su kaupu – patirtis verta kiekvieno išleisto cento.

„Į tą sumą įeina kiekvienas pasibuvimas su kengūromis, visi koalų pačiupinėjimai, papūgėlės, viskas, kur buvom, ką bandėm, visi plaukiojimai su koralinėmis žuvytėmis, jūros muziejai, laiveliai“, – kelionės patyrimus vardija L.Rimgailė.

Maisto kainos, anot jos, gana panašios kaip Lietuvoje. Prie tokios išvados Liucina priėjo paskaičiavusi, kiek išleido restoranuose Australijoje ir kiek išleistų Vilniuje, jei valgytų ne dienos pietus.

Tęsdama kalbą apie maistą, pašnekovė pasakojo, kad Australijoje ją nustebino itališkos virtuvės restoranų skaičius – jų ten ant kiekvieno kampo. Panašiai kaip ir azijiečių restoranų.

„O šiaip tikrai galima prisiragauti tiek kengūrienos, tiek krokodilienos, tiek strutienos, ko aš nedariau, nes manęs netraukia, bet tėvams atvežiau džiovintos mėsytės, kad galėtų paragauti, – apie maistą Australijoje kalba L.Rimgailė. – Beje, iš pat pradžių mane nuteikė, kad su sveikesniu maistu ten sudėtinga, ir iš tikrųjų daržovių tikrai nėra tiek daug, nemažai grūdinto maisto, tai jei norėtum pasirinkti sveikesnį variantą, būtų sunkiau. Bet čia nekalbant apie aukštesnės klasės kavines, kur tikrai puikūs mėsos ir žuvies patiekalai.“

Asmeninio albumo nuotr./Liucina Rimgailė Australijoje
Asmeninio albumo nuotr./Liucina Rimgailė Australijoje

Kovo 8-ąją leido lėktuve

Taip jau išėjo, kad Tarptautinę moters dieną L.Rimgailė sutiko ne Lietuvoje. Lėktuvas į Lietuvą pakilo kovo 8-osios popietę, o Vilniuje L.Rimgailė nusileido jau kovo 9-ąją.

„Pusryčius dar valgiau Australijoje, tuomet ir pasipylė pirmieji sveikinimai. O pirmadienį pabaigiau su puokšte švęsti“, – su šypsena prisimena Liucina.

Ji šypsosi, kad iš kelionės grįžo tiesiai į šventę. Oro uoste su sveikinimais ir balionu ją pasitiko vyras Tadas.

Bendros kelionės jiedu kol kas dar neplanuoja – Liucina sako dar nespėjusi atsigauti po šios. Grįžusi namo po ilgo skrydžio dėl pasikeitusių laiko zonų ji juokiasi tarsi patekusi į praeitį, bet, pirmadienį išsimiegojusi, kitą dieną jau suskubo grįžti į darbus.

Tiesa, neslepia, kad dvi savaitės pralėkė greitai ir palikti Australiją tikrai nesinorėjo: „Atsikeli, visą laiką šviečia saulė ir nereikia ieškoti priežasties šypsotis, džiaugtis gyvenimu. Tai šalis, kuri skatina pozityviai mąstyti, tad normalu, kad žmonės susikuria savo buitį ir mato ateitį tenai.“

Vis dėlto viza į Australiją galioja metus, tad svajoja – galbūt per tą laiką suspės ten nuvykti dar kartą? Tikina, galėtų ten netgi gyventi.

„Labai realus variantas, ne veltui žmonėms ten patinka. Aišku, regionai skiriasi, mano draugai pirmą kartą nuvyko į vieną miestą, tada dar keliuose gyveno ir dabar jau ilgesniam laikui apsistojo Brisbane, o aš labai gerai suprantu jų pasirinkimą, nes jaunai porai tai labai geras miestas. Kituose, tikėtina, būtų dar kitokia emocija“, – sako L.Rimgailė, net Tado juokais paklausiusi, ar šis norėtų ten gyventi. Tiesa, suskuba pridurti, kad kol kas apie persikraustymą rimtai tikrai nesvarsto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius