-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Editos Mildažytės dukra, juvelyrė Rūta Petronytė pristatys papuošalų kolekciją vyrams

Taip jau susiklostė, kad dažniausiai kuriančių vyrų mūzos – moterys. Damų taip pat. Juvelyrė Rūta Petronytė laužo stereotipus. Jos naujausios kolekcijos objektas – vyras. Editos Mildažytės dukra, pati užaugusi tarp kelių brolių, sako, kad jai vyrų pasaulis yra suprantamas ir įdomus.
Editos Mildažytė su dukra Rūta Petronyte
Editos Mildažytė su dukra Rūta Petronyte / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„KALA“ – tai trečioji autorės kolekcija. Prieš tai ji Lietuvos ir tarptautinei publikai pristačiusi „Vagišius“ ir „Fragmentus“. Autorė akcentuoja originalumą. Kiekvienas jos projektas atidžiai apgalvojamas. Nuo idėjos iki ekspozicijos.

Esate girdėję apie Damasko plieną, iš kurio per amžius buvo gaminami tvirčiausi kalavijai, durklai, peiliai? Jei nežinojote, taip vadinamą Damasko plieną mokėjo kalti ir lietuviai, tai įrodo žodis kalavijas, kuriame užkoduota gamybos reikšmė – nukaltas iš vijų.

Juvelyrė Rūta Petronytė sumanė sukurti kolekciją vyriškų juvelyrinių dirbinių, kurie nuo medžiagos iki gaminio yra visiškai individualūs.

Gabi moteris baigė Estijos dailės akademiją, todėl yra ypatingai gerai susipažinusi su kalvyste.

Asmeninio albumo nuotr./Juvelyrė Rūta Petronytė
Asmeninio albumo nuotr./Juvelyrė Rūta Petronytė

Prieš du metus autorė kartu su fotografu Linu Žukausku vyko į Taliną fotografuoti , kaip kuriamas Damasko plienas būsimai kolekcijai. Viešnagės metu Linas fiksavo kalvius. Damasko plieno unikalumas – jo savybė niekada neatkartoti rašto – jis kalamas iš daugiasluoksnio metalo, medžiaga išeina visiškai individuali.

„KALA“ kolekcijos pristatymui ketvirtadienį pasirinktas paskutines dienas skaičiuojantis „Audėjo“ fabriko pastatas Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius