Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Erika Vitulskienė kviestinei publikai pristatė savo mados namus ir plius dydžio kolekciją

Ketvirtadienį Erikos Vitulskienės laukė jaudulio kupinas vakaras. Išsipildė viena didžiausių moters svajonių, kurios ji vis nesiryždavo įgyvendinti – Vilniuje Erika publikai pristatė savo mados namus ir pirmąją „plus size“ drabužių kolekciją.
Merūnas Vitulskis, Erika Vitulskienė, Jolanta Paulauskienė, Aušra Maldeikienė
Merūnas Vitulskis, Erika Vitulskienė, Jolanta Paulauskienė, Aušra Maldeikienė / Vidmanto Balkūno, Gedimino Daškevičiaus nuotr.

Ketvirtadienio vakarą operos solisto Merūno Vitulskio žmona Erika Vitulskienė, kaip pati sako, „į dienos šviesą paleido dar vieną savo vaiką“. Moteris pristatė drabužių kolekciją, skirtą apkūnioms moterims, o netolimoje ateityje žada atverti ir „EV mados namus“.

Pasveikinti ir palaikyti Erikos naujo gyvenimo etapo susirinko gausybė jos bičiulių ir gerbėjų. Tarp jų – vakaro kaltininkės vyras Merūnas Vitulskis, Liucina ir Tadas Rimgailos, Daina Gudzinevičiūtė, Aušra Maldeikienė, Vaidas Baumila, Aleksandras Ivanauskas-Fara su žmona Rima, Jolanta Paulauskienė, Kristina Tarasevičiūtė ir Martynas Vaidotas, Viktorija Šaulytė, Mantas Wizard bei daugelis kitų.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mados namų atidarymo akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mados namų atidarymo akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mados namų atidarymo akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mados namų atidarymo akimirka

Su 15min kalbėdama Erika Vitulskienė neslėpė jaudulio – tiek laukta, tiek galvota, tiek stengtasi dėl naujojo jos projekto... Ir štai, pagaliau!

„Jaučiuosi pakankamai įtemptai, bet kartu labai laiminga, galėdama suburti tiek daug nuostabių žmonių aplink save. Įdėjau labai daug savęs, labai daug gerų emocijų. Viskas išglostyta, išmyluota... Stengiuosi šitą darbą atlikti geriausiai. Aš jį darau dėl mūsų moterų“, – 15min šypsodamasi sakė Erika Vitulskienė.

Erika prisipažįsta, imtis naujos veiklos jai prireikė nemažai drąsos. Parduotuvės atidarymas, drabužių kūrimas jai – nauja sritis, tačiau moteris tikina, kad link šio tikslo ėjo mažais, bet užtikrintais žingsneliais. Eriką į priekį vedė žinojimas, kad tai svarbu ne tik dėl jos pačios, bet ir dėl kitų moterų.

„Vis kažkaip nedrįsau, nežengiau to pirmojo žingsnio. Bet sudalyvavusi plius dydžio fotosesijoje, sulaukiau labai gerų atsiliepimų, rašė daugybė visiškai nepažįstamų žmonių. Tai buvo ženklas, jog dabar pats laikas startuoti“, – sakė ji.

Dainiaus Čėplos nuotr./Erika Vitulskienė
Dainiaus Čėplos nuotr./Erika Vitulskienė

Kurti didesnio dydžio drabužius moterims paskatino ir asmeninė, skaudi patirtis. Erika neslepia, kad parduotuvėse rasti jos figūrai tinkančių drabužių yra išties sunku. Ir vos ne kiekvienas apsilankymas baigdavosi ašaromis.

„Pradėjau kurti drabužius tam, kad nebeliktų šios didžiulės problemos. Atsibodo verkti parduotuvėse, kai ateidavau ieškoti gražių, stilingų drabužių, o tekdavo išeiti tuščiomis. Kiekvieną kartą nusivildavau savimi, puldavau į depresiją, tada prasidėdavo bandymas laikytis dietų, savęs kankinimas, psichologinės problemos“, – prisimena moteris.

Kai Lietuvoje kiekvienas apsilankymas parduotuvėse kelia liūdesį, sau drabužius Erika dažniausiai perkasi užsienyje – ten situacija kur kas geresnė.

„Ten žmonės pripažįsta savo formas. O Lietuvoje yra didelė problema, bet apie ją mes nedrįstame kalbėti. Apskritai, su lietuvių saviverte yra prasti reikalai. Niekas nenori į viešumą iškelti šios problemos, todėl tai nusprendžiau padaryti aš“, – tikino ji.

Pasak jos, ir apkūnios moterys gali būti seksualios, tačiau tam pabrėžti reikalingi tinkami drabužiai.

„Mano drabužiai skirti pilnai moteriai, tiek išore, tiek vidumi. Tai – kolekcija tai, kuri nebijo būti savimi, kuri save priima ir myli, – šypsojosi E.Vitulskienė. – Mano parduotuvėje didesnių dydžių moterys galės įsigyti tikrai patrauklių drabužių. Čia bus didesnis pasirinkimas: ir daugiau spalvų, ir įvairiausių medžiagų. Kokybė čia taip pat bus visai kitokia. Beje, šiuos drabužius kūrė dizainerė Olesia Les, todėl tai nebus eilinės kelnės ar marškiniai, viskas pastilizuota, pritaikyta tam tikroms formoms. Aš noriu pasakyti, kad apkūnios moterys yra labai labai gražios, turi daug pliusų, kuriuos gali pabrėžti tinkamais drabužiais.“

Dainiaus Čėplos nuotr./Erika Vitulskienė
Dainiaus Čėplos nuotr./Erika Vitulskienė

Erika ypač džiaugiasi, kad jai su bendraminte dizainere pavyksta puikiai sutarti – abiejų nuomonės dėl kuriamų drabužių visuomet sutampa.

„Mes sukuriame modelį, svarstome medžiagas, sugalvojame, kur reikia pabrėžti, kur pridengti... Sėdime kartu, generuojame idėjas ir bandome įsivaizduoti. Mūsų aura labai sutapo, mes puikiai sutariame. Olesia Les labai lanksti, su ja smagu kartu dirbti“, – 15min kalbėjo Erika Vitulskienė.

Vakaro svečiai:

Erikos Vitulskienės drabužių kolekcija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius