Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Erikas Pavlovičius atsisakė dirbti su Nigelu Westu: „Ne tik advokatas turi įsivaikinti savo klientą“

Buvusios „Olialia pupytės“ Sandros Grafininos nužudymu įtariamą Nigelą Westą bėdos vejasi viena paskui kitą. Prieš mėnesį iš tardymo izoliatoriaus paleistas britas praėjusios savaitės pabaigoje buvo priverstas keisti būstą, be to, įtariamasis byloje dėl galimo S.Grafininos nužudymo turės ieškotis ir naujo advokato – jam atstovavęs gynėjas Erikas Pavlovičius nutraukė teisinių paslaugų sutartį.
Sandra Grafinina, Erikas Pavlovičius ir Nigelas Westas
Sandra Grafinina, Erikas Pavlovičius ir Nigelas Westas / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

„Taip, sutartis yra nutraukta. Tai įvyko praėjusią savaitę“, – 15min komentavo E.Pavlovičius. Tiesa, nutraukimo priežasčių advokatas neįvardijo, esą to padaryti neleidžia etikos kodeksas.

Tačiau 15min žiniomis, N.Westas nesilaikė susitarimo ir neatsiskaitė su E.Pavlovičiumi, nemokėjo jam sutarto atlygio.

Dar prieš kelias dienas į15min kreipėsi N.Westo kaimynu prisistatęs šiaulietis (vardas, pavardė ir gyvenamosios vietos adresas redakcijai žinomi – red.). Pasak jo, N.Westas jau kurį laiką turi problemų dėl alkoholio, taip pat prašo paskolinti kaimynų pinigų, o ir pats atrodo netvarkingai.

„Nigelas yra mano klientas, kad ir koks jis bebūtų. Ir visai nesvarbu, ar jis patvory miega, ar yra inteligentas – man jis vis tiek klientas. Tačiau egzistuoja tam tikri įsipareigojimai ir ne tik advokatas turi įsivaikinti savo klientą, ir klientas turi kažką dėl savęs daryti“, – diplomatiškai kalbėjo E.Pavlovičius.

Jo teigimu, N.Westas nuo sutarties nutraukimo turi per 30 dienų susirasti naują advokatą, iki tol jam atstovaus E.Pavlovičius.

„Jis turi susirasti gynybą, kitu atveju jam bus paskirtas advokatas. Jei per tą laiką įvyktų kokie nors procesiniai veiksmai, aš vis dar turėčiau važiuoti ir jį ginti“, – 15min sakė E.Pavlovičius.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nigelo Westo rūpesčiai laisvėje: teko keisti pastogę ir atremti kaimyno kritiką dėl alkoholio

15min susisiekė su Šiaulių apygardos prokuratūros prokurore Jūrate Tamašauskiene, vadovaujančia ikiteisminiam tyrimui dėl galimo S.Grafininos nužudymo.

– N.Westas nebeturi advokato, jums tai žinoma?

– Gynėjas, kuris buvo anksčiau informavo mane ir įtariamąjį, kad nutraukia sutartį. Įtariamasis per 30 dienų galės pats susirasti naują gynėją, o jei nesusiras, bus paskirtas valstybės finansuojamas advokatas.

– Kiek laiko N.Westas turės būti Šiauliuose ir kasdien lankytis policijoje?

– Turės tol lankytis policijoje, kol bus įtariamasis byloje. Jei padarys pažeidimų, kardomosios priemonės bus griežtesnės.

– Kiek laiko bus įtariamuoju?

– Negaliu to pasakyti.

– N.Westas niekur nedirba, neturi pajamų. Ar teismas į tai atsižvelgia, skirdamas kardomąsias priemones?

– Iš kur man žinoti, kiek jis turi pinigų. Jis kol kas neinformavo, kad susirado darbą. Jeigu jis turėtų darbą, jam būtų taikomos kitokios kardomosios priemonės – tokios, kad jis galėtų dirbti. Jis mūsų nėra informavęs, iš ko gyvena. Yra bendrai nurodęs, kad jis kaip verslininkas, turi daug sumanymų, idėjų, daugiau mes nesidomėjome. Kai buvo suimtas, jis tikino, kad jo materialinė padėtis yra puiki, jis jokių nusiskundimų tais klausimais mums nėra teikęs.

– Ar yra esminių pokyčių bylos tyrime?

– Nieko negaliu pasakyti, vyksta tyrimas, kaip ir visose bylose. Jis vyks tol, kol neatiduota byla į teismą.

– Ar Sandros Grafininos paieška vyksta ir Lietuvoje, ir užsienyje?

– Neapsiribojame Lietuva, ieškome ir užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius