-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eugenijui Ostapenko baudos nesibaigia: Klaipėdos teisme liudijo jį girtą gatvėje aptikę pareigūnai

Neblaivų, vien tik su marškinėliais ir miegantį tiesiog ant gatvės grindinio – tokį Eugenijų Ostapenko kovo 19 dienos, šeštadienio naktį Klaipėdoje pastebėjo praeiviai, netrukus apie tai pranešę po apylinkes patruliavusiems pareigūnams.
Eugenijus Ostapenko
Eugenijus Ostapenko / J. Andriejauskaitės/15min.lt. nuotr.

Už tai, kad pasirodė neblaivus viešoje vietoje, E.Ostapenko šį mėnesį Klaipėdos apylinkės teisme teisiamas jau antrą kartą.

Pats E.Ostapenko trečiadienį teisme nepasirodė, jis teismui atsiuntė paaiškinimą, kuriame prašo atidėti bylos nagrinėjimą. Klaipėdietis tikina laiku negavęs kvietimo į teismą, tad nespėjęs pasirūpinti valstybės garantuojama teisine pagalba. Prašymą skirti advokatą tarnybai jis pateikė teismo posėdžio išvakarėse.

Trečiadienį teisėja nusprendė apklausti jau antrą kartą į teismą ateinančius pareigūnus, kurie gatvėje aptiktą E.Ostapenko gabeno į Klaipėdos vyriausiąjį policijos komisariatą. Jie šioje byloje yra liudininkai.

Kovo 18 dienos vakarą patruliavo komisariato Patrulių rinktinės patrulis ir Karo policijos pareigūnas. Anot jų, patruliuojant nustatytu maršrutu ir sustojus Reikjaviko gatvėje prie perėjos, prie pareigūnų automobilio priėjo jaunuoliai, pranešę, jog netoliese pastebėjo gulintį E.Ostapenko.

Priartėję ties Taikos pr. 119 namu pareigūnai pamatė ant grindinio gulintį asmenį, nuo kurio buvo juntamas alkoholio kvapas. Į jų raginimus keltis klaipėdietis nereagavo. Pasak patrulių, šis buvo vien su marškinėliais, striukė buvo padėta šalia.

Po ilgų pastangų žadinti E.Ostapenko pareigūnai ėmėsi patys kelti gana stambaus sudėjimo vyrą, tuomet jis kiek atsipeikėjo ir jų padedamas įlipo į pareigūnų automobilį. Išblaivinimui buvęs atlikėjas nuvežtas į komisariatą. Jam nustatytas vidutinis girtumas.

Kaip paaiškėjo, E.Ostapenko tą pačią dieną jau svečiavosi komisariate dėl tos pačios priežasties – pasirodymo neblaiviam viešoje vietoje. Į komisariatą jis buvo atvežtas apie 17-18 val. ir vėliau paleistas. Minėti patruliai klaipėdietį pakartotinai atvežė po vidurnakčio, 00.20 val.

Už minėtą pažeidimą balandžio pradžioje E.Ostapenko buvo pripažintas kaltu, Klaipėdos apylinkės teismas jam skyrė 70 eurų baudą. Sprendimas dar neįsiteisėjęs, mat vyras turi galimybę jį apskųsti per 20 dienų. Artimiausiu metu bus išnagrinėtas ir antrasis administracinis pažeidimas.

Bylos duomenimis, pats E.Ostapenko paaiškinime yra surašęs, jog buvo blaivus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius