-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ rengėjai dėl Lolitos Zero iškritimo sąmokslo nemato: „Jos misija – baigta“

Šeštadienio vakarą vykusioje nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje paaiškėjo, kad Gyčio Ivanausko kuriamas personažas Lolita Zero į pusfinalį nepateko. Balsavimų rezultatai nustebino ne vieną Lolitos Zero gerbėją – kodėl komisija jai skyrė paskutinę vietą?
Audrius Giržadas, Gytis Ivanauskas-Lolita Zero, Darius Užkuraitis
Audrius Giržadas, Gytis Ivanauskas-Lolita Zero, Darius Užkuraitis / 15min nuotr.

Nors žiūrovai Lolitos Zero pasirodymui skyrė net 2 vietą ir ją aplenktė tik Aistė Pilvelytė, komisijos nuomonė buvo kitokia – susumavus Lietuvos ir užsienio komisijos balus, Lolita liko paskutinėje – 8 vietoje.

Tiek pati Lolita Zero, tiek Lolitos Zero draugai ir gerbėjai stebėjosi, kodėl komisijos ir žiūrovų nuomonė kardinaliai nesutapo. Stebėjosi ir Lolitos Zero kūrybinė komanda.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gytis Ivanauskas – Lolita Zero
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gytis Ivanauskas – Lolita Zero

Šią situaciją pakomentavo ne vienerius metus su Europos dainų konkursu dirbantis vyriausiasis LRT televizijos prodiuseris Audrius Giržadas.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Audrius Giržadas
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Audrius Giržadas

„Jeigu draugai už ją balsuoja, tai natūralu, kad jie pyksta, jog jų nuomonė nesutampa su komisijos ar didžiosios dalies žiūrovų nuomone. Mano manymu, reikia mokėti pralaimėti. Kai ateini užsitikrinęs, kad tavo draugai padarys tvarką ir tu tikrai laimėsi – paskui būna labai skaudu“, – 15min sakė A.Giržadas.

Paklaustas, kodėl ankstesniuose atrankų etapuose Lolita Zero iš komisijos gaudavo daugiau balsų, A.Giržadas teigė, kad vėlgi prisidėjo draugai. Be to, buvo silpnesnių dalyvių.

„Pirmuoju atveju komisijoje sėdėjo Gyčio artima draugė Jazzu. Būtų keista, jeigu ji nebūtų davusi 12 balų ir nebūtų priagitavusi kitų komisijos narių gerai balsuoti. Iš kitos pusės – pirmuosiuose šou buvo dar laiko pokštauti. Kai liko nedaug dalyvių, aukoti tikrą dainą dėl parodijos negalima – komisija pradėjo vertinti jau realiai. O dėl kalbų, kad galbūt net pati pasiprašė ją išmesti, tai galiu pasakyti, kad jeigu kažko ir prašė, tai tikrai ne manęs“, – teigė A.Giržadas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Eurovizinė kova dėl pusfinalio: lyderė – A.Pilvelytė, tarp iškritusių – Lolita Zero ir E.Lubys

15min savo nuomonę išreiškė ir nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos komisijos narys Darius Užkuraitis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darius Užkuraitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darius Užkuraitis

„Komisija Lolitai niekuomet daug balsų neduodavo – lentelėje atsirasdavo per viduriuką. Gytis yra personažas ir savo misiją „Eurovizijoje“ atliko. Žinoma, Lolita gali kaip feniksas prisikelti iš pelenų ir dalyvauti kitose eurovizinėse atrankose. Šiame etape ji ir jos daina buvo mažiausiai verta vykti į didžiąją sceną – tokia komisijos nuomonė“, – sakė D.Užkuraitis.

D.Užkuraitis teigė, kad komisijos ir žiūrovų nuomonės skirtumas nėra jau toks didelis.

„Nors dalis žiūrovų dainą vertina palankiai, komisija didžiojoje scenoje jos nemato. Galbūt būtų baisiau, jeigu žiūrovai duotų pirmą vietą, o komisija paskutinę. Kai antra vieta ir paskutinė, o paskutinė yra 8, o ne 98 vieta, nieko tame blogo nematau“, – 15min teigė D.Užkuraitis.

Paklaustas, galbūt pati Lolita paprašė ją išmesti iš atrankos, D.Užkuraitis sakė, kad jis tokių prašymų neišgirdo. „Tačiau man atrodo, kad visi puikiai žino iš kur atsirado Lolita. Pats filmas jau kaip ir baigė savo misiją, tai Lolitos misija jau irgi baigta“, – sakė jis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Gytis Ivanauskas „Eurovizijos“ atrankos sceną išnaudojo „Zero III“ reklamai

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gytis Ivanauskas – Lolita Zero
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gytis Ivanauskas – Lolita Zero

Lolitos Zero vadybininkė Ieva Černiauskaitė šeštadienį išreiškė kūrybinės komandos nuomonę.

„Kai sužinojome, kad Lolitai komisija skyrė paskutinę vietą, likome nemaloniai nustebinti – juk tokį patį jos pasirodymą anksčiau vertino visiškai priešingai... Esame apstulbę, juk žiūrovai skyrė 2 vietą. Priežasčių, kodėl taip atsitiko, gali būti įvairių, tačiau spėlioti neverta. Bet kokiu atveju džiaugiamės, kad iš žiūrovų sulaukėme ypač didelio palaikymo – jie norėjo, kad Lolita važiuotų į Kijevą“, – 15min sakė I.Černiauskaitė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lolitos Zero susitikimas su gerbėjais netikėtai virto atsisveikinimu su „Eurovizija“: liko apstulbusi

Emocijos tarp Lolitos Zero draugų liejosi ir socialiniame tinkle. Savo nuomonę išreiškė stilistas Kęstas Rimdžius. „Niekad negalvojau, kad rašysiu apie „Euroviziją“, bet atėjo tas metas. Jei neturime dainos, tai gal bent išsiųskime tą, kuris suteikia dozę laimės, juoko ir divos jausmo. Tai tikrai, manau, geriau nei eilinis, apsimestinis bandymas įrodyti, kad penkioliktą kartą gali“, – rašė K.Rimdžius.

Agnė Grigaliūnienė taip pat palaikė Lolitą Zero. „Tas jausmas, kai aplanko svetima gėda. Laikykis, Lolita! Myliu, Gyti Ivanauskai!“, – rašė A.Grigaliūnienė.

Saugirdas Vaitulionis taip pat piktinosi šeštadienio naujienomis ir dalijosi patarimais „atlikėjai, kaip tikrai laimėti tą išsvajotą bilietą į „Eurovizijos“ sceną.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius