-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmuojant naują juostą Ch.Nolanas išleido 200 milijonų: susprogdino lėktuvą, dykumoje pastatė miestą

Žiūrovus visame pasaulyje pribloškusio kino filmo „Pradžia“ (Inception) dešimties metų jubiliejaus proga, originalusis, kino standartus laužantis režisierius Christopheris Nolanas sugrįžta su nauja realybę į šipulius daužančia juosta „Tenet“.
Kino filmo „Pradžia“ akimirka
Kino filmo „Pradžia“ akimirka / Organizatorių nuotr.

Pastarosios premjeros režisieriaus talento gerbėjai laukia ne šiaip sau. Tai pirmasis po karantino kino teatruose startuojantis tokio masto filmas. Pasirodę straipsniai bei interviu apie juostą leidžia susidaryti įspūdį, kad „Tenet“ bus viena įspūdingiausių šiais metais ekranuose pasirodančių premjerų.

Pats Ch.Nolanas neslepia, kad filmavimams negailėta nieko – nei laiko, nei pinigų. Būtent todėl ruošiantis scenoms buvo pastatyta didžiausia kino istorijoje speciali filmavimo aikštelė po atviru dangumi, o vienai katastrofą vaizduojančiai scenai specialiai nupirktas ir susprogdintas tikras Boeing 747 keleivinis lėktuvas. Kalbama, jog filmo gamybai skirtas 200 milijonų dolerių biudžetas.

Organizatorių nuotr./Kino filmo „Pradžia“ akimirka
Organizatorių nuotr./Kino filmo „Pradžia“ akimirka

Režisierius žurnalistams papasakojo, kad filmavimams didžiulis būrys dailininkų dykumoje netoli Palm Springso pastatė apleistą miestą. Būtent tokį, kokio viziją turėjo Ch.Nolanas – su apgriuvusiais realaus dydžio pastatais. Tą viziją reisierius kartu su scenarijumi kūrė, kaip pats prisipažino, šešerius-septynerius pastaruosius metus.

Organizatorių nuotr./Kino filmo „Pradžia“ akimirka
Organizatorių nuotr./Kino filmo „Pradžia“ akimirka

„Filmas nėra apie kelionę laiku, kaip gali pasirodyti iš anonso. Jame laiko sąvoka labai svarbi, parodoma, kaip laikas gali funkcionuoti kiek kita prasme. Nenoriu leistis į fizikos pamokas, bet čia vadovaujamasi inversijos principu ir pamatysite, tai perkels žiūrovus į visiškai kitą realybę. Įspūdį, apie ką kalbama, galima susidaryti pažiūrėjus „Tenet“ anonsą“, – intrigos negaili Ch.Nolanas.

Filmas „Tenet“ pasakos, kaip pagrindinis herojus, kurį vaidina žymiojo aktoriaus Denzelio Washingtono sūnus Johnas Davidas Washingtonas, gauna užduotį: užkirsti kelią trečiam pasauliniam karui. Daug detalių jam neatskleidžiama. Viskas, ką jam užtenka žinoti, yra vienintelis žodis „Tenet“, kuris turėtų padėti atsirinkti, kas yra jo sąjungininkai, o kas – priešai. Agentas leidžiasi į protu nesuvokiamą ir kvapą gniaužiančią kelionę po tamsų ir bauginantį tarptautinių šnipų pasaulį. Į misiją, kurioje laiką reikės suvokti kitaip.

Viena laukiamiausių šių metų premjerų „Tenet“, kurioje taip pat išvysime Robertą Pattinsoną, Michaelą Caine‘ą bei kitus garsius aktorius ir, žinoma, ribų neturinčią Ch. Nolano fantaziją, Lietuvos kino teatruose – jau nuo rugpjūčio 26 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius