-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Florencijoje pasaulio stileivų antplūdis – čia prasidėjo vyrų mados savaitė „Pitti Uomo“

Italija yra viena įtakingiausiųjų mados industrijoje ir, kad ir kaip mums kartais būtų apmaudu, italai vyrai tikrai pasižymi savo elegancija bei rafinuotu skoniu. Florencija yra miestas, neapleidžiantis itališkosios mados kultūros. Čia gimė tokie mados namai kaip „Roberto Cavalli“, „Salvatore Ferragamo“, „Gucci“ ir būtent čia du kartus metuose rengiama viena svarbiausių vyrų mados savaičių – „Pitti Uomo“, kurią užplūsta stilingiausieji iš viso pasaulio.
„Pitti Uomo“ mados savaitės svečiai
„Pitti Uomo“ mados savaitės svečiai / Marijos Palaikytės nuotr.

Šis tris dienas trunkantis renginys yra žymus ne tik parodoje bei įvairiuose madų šou pristatomomis kolekcijomis, bet ir stulbinamai atrodančiais lankytojais. Čia susirenka žinomiausi blogeriai, stilistai, jaunosios kartos dizaineriai, savo kolekcijas pristato ir mados rinkoje jau įsitvirtinę kūrėjai.

„Pitti Uomo“ įrodo, kad mada ir stilius neturi nei apimties, nei amžiaus, nei geografinių ribų!

Šiais metais, aiškiai pastebima tendencija – išskirtinis dėmesys detalėms. Jaukus šaltojo sezono atributas – šalikas – tampa svarbiausiu įvaizdžio akcentu. Jis derinamas tiek formalesniame įvaizdyje, kartu su kaklaraiščiu ar varlyte, tiek kasdienei aprangai pagyvinti.

Itin madingos trumpos kelnės suteikia galimybę pasididžiuoti išraiškingomis kojinėmis. Ši iki tol buvusi paslėpta aprangos dalis dabar yra derinama prie viso įvaizdžio spalvų, raštų, o kartais net gali tapti pagrindiniu akcentu.

Jau nieko nestebina, kad vyrai nebeišsiverčia be rankinės. Kol moterys bando sutalpinti „visą savo gyvenimą“ į vis mažėjančias rankines vyrai šiemet jas renkasi masyvias ir talpias, kartais lagaminėlio tipo, bet visada išraiškingas, dažnai puoštas etniniais raštais.

Marijos Palaikytės nuotr./„Pitti Uomo“ mados savaitės svečias
Marijos Palaikytės nuotr./„Pitti Uomo“ mados savaitės svečias

Taip pat daug dėmesio skiriama skrybėlėms bei pirštinėms. Pastarosios dažnai net ir nemūvimos gali būti išraiškingu aksesuaru, pavyzdžiui: stilingu kišenėlės akcentu.

Marijos Palaikytės nuotr./Marija Palaikytė
Marija Palaikytė

Šiemet dažnos žemės spalvos: smėlio, garstyčių, įvairių atspalvių žalia, mėlyna, raudona ir bordo. Renkantis audinio raštą, vyraujanti tendencija italų drabužinėse – langučiai.

Gatvės stilius visada toks įkvepiantis, tad kviečiu pamatyti, kaip Florencijos gatvės atrodo „Pitti Uomo“ mados savaitės metu, ir ne tik pasisemti idėjų, bet ir pritaikyti jas 2014 bei 2015 metais!   

Šilčiausi linkėjimai,
Marija Palaikytė

Marijos Palaikytės nuotr./„Pitti Uomo“ mados savaitės svečiai
Marijos Palaikytės nuotr./„Pitti Uomo“ mados savaitės svečiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius