-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotografas Dainius Ščiuka stilingas garsenybes įamžino po žvaigždžių lietumi

Vis ryškiau Lietuvos mados padangėje matomas fotografas Dainius Ščiuka nuolat patraukia dėmesį savo darbais –modelių nuotraukomis, barzdotų vyrų portretais ar žinomų žmonių fotosesijomis spalvingose kelionėse po užsienį. Dainius įrodė, kad net įprastą įsiamžinimą renginyje galima paversti įdomiu nuotykiu.
Justina Kazlauskytė, Ieva Stasiulevičiūtė ir Simona Burbaitė
Justina Kazlauskytė, Ieva Stasiulevičiūtė ir Simona Burbaitė / Dainiaus Ščiukos nuotr.

Į sostinės senamiestyje įkurtos optikos studijos „Glasses On“ atidarymą susirinkę mados ir stiliaus mylėtojai pakliuvo į čia pat įkurtą improvizuotą D.Ščiukos foto studiją. Kol už lango nuolat pliaupia lietuviškos vasaros liūtys, fotografas pakvietė „išsimaudyti“ žvaigždžių lietuje, žėrinčiame sidabru ir vandenyno mėliu.

„Su optikos vadovu Danu Razbadausku mąstėm, kaip nufotografuoti žmones, kad jiems patiems būtų smagu, įdomu. Idėja su girliandomis labai tiko, kuriant neįprastą, žaismingą įvaizdį. Sumanymą įkvėpė vieno užsienio prekės ženklo fotosesija. Ta inspiracija man labai patiko, panašų sprendimą įgyvendinome čia“, – pasakoja D.Ščiuka.

Asmeninio albumo nuotr./Dainius Ščiuka
Asmeninio albumo nuotr./Dainius Ščiuka

„Norėjau, kad žmonėms būtų smagu pozuoti ir, kad vizualiai gerai atrodytų. Juk tikrai ne visi mėgsta fotografuotis prie sienelės. Pats retai fotografuoju renginius, todėl, kai pasitaiko proga, stengiuosi nustebinti. Žavesys ir yra tame, kai žmogus gali atsipalaiduoti, kai turi veiklos, o ne tiesiog stovi, bandydamas nenatūraliai pozuoti“, – tęsia stilingus mados mylėtojus įamžinęs fotografas.

Modeliais tapę svečiai, besisukiodami tarp spindinčių lietaus gijų, pozavo su pačių išsirinktais įvairiausių formų, spalvų ir stilių prabangių ženklų akiniais.

D.Ščiuka įamžino tinklaraštininkę, modelį Simoną Burbaitę, radijo ir televizijos laidų vedėją, keliautoją Orijų Gasanovą, stilingąją Neringą Zeleniūtę, laidų vedėją Ievą Stasiulevičiūtę, viešųjų ryšių specialistą Saugirdą Vaitulionį, modelį Justiną Kazlauskytę su draugu, dizainerę Tomą Jankauskaitę, projekto „X Faktorius“ finalininkę Mariją Grabštaitę, drabužių kūrėją Vidmantę Martikonytę-Medišauskienę ir kt.

Dainiaus Ščiukos nuotr./Ieva Stasiulevičiūtė
Dainiaus Ščiukos nuotr./Ieva Stasiulevičiūtė

„Originali idėja fotografuoti žmones taip, o ne prie sienelių, kurios jau kiek pabodusios. Pamačius iškart buvo smalsu, kas gi čia vyks. Žėrintis lietus man priminė disko stilių“, – pasakoja S.Burbaitė.

Simona pozavo su juodais katės akių formos saulės akiniais: „Juos esu nusižiūrėjusi iš anksčiau, buvo puiki proga pačiupinėti gyvai, patikrinti, ar man tinka. Dabar tokio stiliaus akinių bumas – tikėtina, kad tai bus mano vasariškas pirkinys.“

Dainiaus Ščiukos nuotr./Simona Burbaitė
Dainiaus Ščiukos nuotr./Simona Burbaitė

Fotosesijoje džiaugiasi sudalyvavęs ir O.Gasanovas: „Fotografas leido išsimatuoti daugybę akinių, tad prieš objektyvą išbandžiau save gal dešimtyje skirtingų amplua“.

O.Gasanovas akinius nešioja daugiau nei penkiolika metų: „Visada būnu su akiniais. Keistai, nesaugiai jaučiuosi, jei iš namų išeinu be akinių – tarsi būčiau plikas, be savo apsauginio sluoksnio.“

Dainiaus Ščiukos nuotr./Orijus Gasanovas
Dainiaus Ščiukos nuotr./Orijus Gasanovas

Be akinių savo įvaizdį sunkiai įsivaizduoja ir viešųjų ryšių specialistas S.Vaitulionis. D.Ščiuka žinomą vyrą užfiksavo su skirtingų stilių korekciniais ir tamsiais saulės akiniais.

„Akinius dėviu kasdien, tiek darbe, tiek laisvalaikiu. Kiek akinių jau esu turėjęs ir dar turėsiu – skaičiuoti nebesivarginu, nes maniškiams nuolat nutinka nelaimės – tai pametu, tai kas nors ant jų atsisėda“, – juokiasi S.Vaitulionis.

Dainiaus Ščiukos nuotr./Saugirdas Vaitulionis
Dainiaus Ščiukos nuotr./Saugirdas Vaitulionis

Improvizuotos foto ar filmavimo studijos – nauja tendencija užsienio mados renginiuose.

Šią gegužę Niujorke vykusiame viename svarbiausių mados renginių „Met Gala“ ryškiausios pasaulio mados ir popkultūros žvaigždės čia pat įsiamžino vaizdo projekcijų apsuptyje, o rezultatais galėjo žavėtis milijonai Instagram sekėjų.

D.Ščiukos įamžinti stilingi renginio svečiai – nuotraukų galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius