-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotografas Viktoras Morozovas pristato intriguojantį projektą „Oda“: pozavo ir žinomos gražuolės

Kokia pirma mintis šauna į galvą, kokį vaizdinį iškart nusipiešiate prieš akis, kai išgirstate žodį „oda“? Ar matote moters kūną su švelnia lyg aksomas oda, ar matuojatės odinį švarkelį madingoje parduotuvėje? Sakoma, kiek žmonių, tiek nuomonių. Tad, čia kaip su paveikslais ar nuotraukomis – atrodo visi žiūrime į tą patį vaizdą, tačiau visi matome skirtingai.
Fotografo Viktoro Morozovo projektas „Oda“
Fotoprojektas „Oda“ / Viktoro Morozovo nuotr.

Taigi, tas pats žodis „oda“ sukelia dviprasmybę, pasėja sumaištį mintyse, užmena mįslę. Ta paslaptis, nežinomybė – žavi, jaudina.

Tokiomis mintimis su fotografijos gerbėjais dalinasi žinomas fotografas Viktoras Morozovas. Į jo foto objektyvą dažnai patenka garsūs Lietuvos žmonės, švenčiantys vieną ar kitą asmeninę šventę. Tačiau, pasak kūrėjo, nuotraukose kartais norisi ne tik sustabdyti svarbias akimirkas, bet ir įprasminti joje gilesnę idėją.

Viktoro Morozovo nuotr./Fotoprojektas „Oda“
Viktoro Morozovo nuotr./Fotoprojektas „Oda“

„Iš tiesų visuomet žavėjausi klasikiniu žvilgsniu į fotografiją. Žavėjausi tuo, kaip papuošalai, įvairūs, kad ir menkiausi aksesuarai, pakeičia visą vaizdą. Juk grožis gali slypėti ir smulkmenose. Šioje vietoje vėlgi susiduriame su ta pačia dviprasmybe – oda kaip papuošalas. Ar kalbu apie odinį aksesuarą, ar apie sveiką, išpuoselėtą, žmogaus odą? Atsakymų gali būti ne vienas, tačiau bet kuriuo atveju, grožis čia vis tiek gimsta“, – mintimis dalinosi naujausią savo projektą „Oda“ pristatantis fotomenininkas.

Projektas „Oda“, anot jo, tai dar vienas bandymas įžiūrėti, sukurti ir parodyti kūrinio įsikūnijimą į charakterį. Odos charakterį. Juk pagrindinė intriga jau slypi pavadinime – tokiame paprastame, bet tokiame paslaptingame. „Tikiuosi, jog projekte pavyko išsaugoti intrigą. Labai to norėjosi. Tai buvo svarbiausia užduotis“, – sakė V.Morozovas.

Oda ant odos. Kai nuogumas tarsi nori pasakyti tiesą, tačiau oda (aksesuaras) neleidžia atskleisti paslapties. Mistikos projekte „Oda“ įneša ir tatuiruotas kūnas. Juk tai irgi oda, bet kitokia, su savo simboliais, reikšme, su savo dar kita paslaptimi.

Viktoro Morozovo nuotr./Fotoprojektas „Oda“
Viktoro Morozovo nuotr./Fotoprojektas „Oda“

Taigi žiūrovui pačiam teks nuspręsti, kur čia oda, apie kokią odą kalbama ir kodėl. „Viliuosi, jog tos pagrindinės, svarbiausios odos paieška ir taps estetiniu intrigos atsakymu, sprendiniu“, – kalbėjo autorius.

Jo teigimu, tokiuose projektuose svarbu turėti bendraminčių, žmonių, kurie tave supranta iš pusės žodžio ar žvilgsnio, kurie padeda.

„Džiaugiuosi, jog turėjau nuostabią komandą. Nuoširdžiai noriu padėkoti visiems, kurie dalyvavo šiame mano projekte. Jūs ne tik padėjote sukurti nepakartojamus įvaizdžius, tačiau ir ėjote su manimi koja kojon šioje paslaptingoje kelionėje. Ačiū Gritei Maruškevičiūtei, Anai Valytei, Dianai Rakickajai, Alionai Borisniovai, Evelinai Borisniovai. Taip pat noriu padėkoti talentingiesiems modeliams Gražinai Lomovskajai, Evelinai Borisniovai, Julijai Rog, Ernestai Kalinauskaitei, Ernestai Statkutei, Ernestai Elzbergaitei, Darjai Demčenko ir Gabrielei Tėvalnytei. O už kantrybę, supratimą, dvasinę šilumą ir aksesuarus tariu ačiū odos dirbinių dizainerei Vilmai Statkuvienei“, – sako V.Morozovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius