-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„FTB“: Kodėl „Aras“ šiandienos krepšinio rungtynių laukia kovinėje parengtyje?

Pasaulį nuolat drebina šiurpūs teroro aktai. Neseniai Maskvos Domodedovo oro uoste įvyko žiaurus teroristo išpuolis. Balandžio mėnesį, vos už šimto kilometrų nuo Lietuvos, Minske vakarinio piko metu metro stotelėje „Oktiabrskaja“ nugriaudėjo galingas sprogimas. Prieš mėnesį Norvegijos sostinę Oslą sudrebino sprogimas prie vyriausybės pastatų Oslo centre. Vos po kelių valandų, tas pats teroristas persirengęs policininko uniforma surengė masinę egzekuciją šalia Oslo esančioje Utojos saloje.
Faktų tyrimo biuras
Faktų tyrimo biuras
Temos: 1 LNK

Ar Lietuva apsaugota nuo panašių teroro aktų? Ar mes pasirengę užkirsti kelią neprognozuojamiems teroristų išpuoliams? Visai neseniai Jungtinių Amerikos valstijų sekretorės Hilary Klinton vizito Vilniuje metu buvo bandoma užminuoti net tris didžiausių šalies bankų būstines. Pareigūnai pirmą kartą Lietuvos istorijoje susidūrė su automobiliu – bomba. Laimei, išminavimo operacija baigėsi sėkmingai. Tačiau kaip teigia Lietuvos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ vadas Viktoras Grabauskas teroristai dažniausiai renkasi masines vietas, kur būriuojasi šimtai ar net tūkstančiai žmonių.

Kaip tik šiuo metu, mūsų šalyje prasidėjo didžiausia krepšinio fiesta Lietuvos istorijoje – Europos vyrų krepšinio čempionatas. Į Lietuvą atvyko šimtai krepšinio delegacijų ir dešimtys tūkstančių sirgalių iš visos Europos. Kovinėje parengtyje – Specialiųjų tarnybų pareigūnai, medikai, ugniagesiai gelbėtojai ir policininkai. Dar iki Europos krepšinio čempionato likus dviem mėnesiams policijos ir saugumo specialistai atliko rizikos vertinimo analizę. Paaiškėjo, kad didžiausia grėsmė – masinės riaušės, plėšimai, įkaitų pagrobimai ir teroro aktai.

Ar krepšinio sirgaliai ir rinktinių žvaigždės gali jaustis saugūs? Kas tie vyrai rizikuojantys savo gyvybe dėl Lietuvos piliečių ir užsienio svečių saugumo? Kodėl antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“ šiandienos krepšinio rungtynių laukia kovinėje parengtyje? Atsakymai – „Faktų tyrimo biure“ trečiadienį 19.40 tik per LNK.





 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius