Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Futbolininkas Darvydas Šernas su žmona Sandra pakrikštijo jaunėlį sūnų Kajų

Didėjant šeimai, daugėja ir su ja susijusių švenčių. Viena tokių – krikštynos. Paskutinį kalendorinės vasaros sekmadienį Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkas Darvydas Šernas (33) su žmona Sandra Šerne (28) pakrikštijo mažąjį sūnų Kajų (2).
Darvydas Šernas ir Sandra Šernė su sūnumis Darvydu ir Kajumi
Darvydo ir Sandros Šernų sūnaus krikštynos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Savo šeimos šventes Šernai planuoja atsižvelgdami į Darvydo užimtumą „Žalgiryje“. Todėl ir mažojo sūnaus Kajaus krikštynos derintos prie futbolo grafiko. Drabužių prekės ženklo „Female“ kūrėja Sandra Šernė sako, planavimui neturėjusi daug laiko – reikia rūpintis dviem sūnumis (pirmagimiui Darvydui – 4 metai), plėtoti verslą.

15min Sandra pasakojo, kad bažnyčią, kurioje norėtų pakrikštyti sūnų rinkosi iš kelių variantų. Gražią šeimos šventę suplanavo vasarą, todėl turėjo greitai suktis ir ieškoti laisvų bažnyčių – juk tokiu metu daugelis rengia vestuves, krikštynas. Šv. Jonų bažnyčioje (Vilniaus Šv. Jono Krikštytojo ir Šv. Jono apaštalo ir evangelisto bažnyčia) kaip tik buvo laisva vieta, todėl šeima nusprendė, kad būtent šioje šventovėje vyks jų šventė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Darvydo ir Sandros Šernų sūnaus krikštynos
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Darvydo ir Sandros Šernų sūnaus krikštynos

Krikštamotė – draugė, pirmoji į rankas paėmusi Kajų

Kajaus krikšto tėvais tapo artimi šeimos draugai. 15min S.Šernė pasakojo, kad antrojo sūnaus gimdyme negalėjo dalyvauti jos vyras, jai padėjo draugė Ieva, kuri ir tapo Kajaus krikštamote.

„Mano vyras tuo metu žaidė užsienyje ir nespėjo grįžti. Per gimdymą nenorėjau būt viena, mano tėvai prižiūrėjo pirmąjį sūnų. O man norėjosi, kad kažkas pabūtų šalia. Todėl paprašiau draugės, kolegės Ievos Grybauskienės, kad ji palaikytų mane. Ieva pirmoji ir paėmė ant rankų sūnų, nes man atliko Cezario operaciją“, – prisiminė S.Šernė.

Kajaus krikštatėviu tapo Ievos vyras Paulius, kuris yra ir ilgametis Darvydo draugas – abu spardė futbolo kamuolį nuo vaikystės. „Norėjome, kad krikšto tėvais būtų artimi žmonės, draugų pora, todėl pasirinkimu labai džiaugiuosi“, – 15min pasakojo S.Šernė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Darvydo ir Sandros Šernų sūnaus krikštynos
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Darvydo ir Sandros Šernų sūnaus krikštynos
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Darvydo ir Sandros Šernų sūnaus krikštynos
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Darvydo ir Sandros Šernų sūnaus krikštynos

Sūnaus krikštynoms S.Šernė puošėsi dailia suknia. „Šįkart aš save papuošiau labiau nei vaikus. Bet vaikams siekiau patogumo, nes šventė bus skirta mažųjų linksmybėms. Kadangi man nereikės šokinėti ant batuto ir žaisti, tai pasirinkau ilgą, prabangią suknelę. Ja vilkėjau bažnyčioje, vėliau ketinu persirengti, kad būtų patogiau paskui vaikus lakstyti“, – šypsodamasi kalbėjo viena iš „Female“ kūrėjų.

Rinkdama drabužius sūnums S.Šernė nesilaikė tradicijos vyresniojo brolio krikšto rūbą perduoti jaunesniajam. „Abu sūnus rengėme baltais marškiniais ir kelnėmis, norėjome, kad vaikai atrodytų tvarkingai, gražiai ir solidžiai, pagal savo amžių. Komplektus paderinome – norėjome, kad berniukų aprangos labai nesiskirtų viena nuo kitos. Kažko specialiai nesiuvome“, – 15min sakė S.Šernė.

Linksmybės vyks dvare

Krikštynose dalyvauja apie 30 žmonių, pasak S.Šernės, šioje šventėje svarbiausi vaikai, jų bus 12. „Norėjome, kad šventėje būtų daug vaikų, o ir mūsų draugai augina po du vaikus, todėl tiek daug mažylių ir dalyvaus šventėje“, – sakė ji.

Po krikšto ceremonijos bažnyčioje šventės dalyviai persikels į dvarą. Jo teritorijoje vaikams paruošti specialūs pripučiami atrakcionai, erdvė išpuošta balionais. Viskas daroma dėl vaikų, norima, kad jie smagiai praleistų laiką, žaistų. Dvaro parke skraidys gausybė muilo burbulų.

„Kadangi ceremonija bažnyčioje ganėtinai anksti, nuvyksime į dvarvietę iškart po pietų, todėl iki pat vakaro, kai jau reikės migdyti, vaikams pašėlti laiko bus per akis“, – teigė ji.

Krikštynų saldžiu stalu rūpinosi desertų deivė Liucina Rimgailė, kuri iškepė tortą visiems šventės dalyviams. Kaip sakė S.Šernė, nesinorėjo jau įprastais tapusių keksiukų, todėl grįžo prie seno gero torto.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Darvydo ir Sandros Šernų sūnaus krikštynos
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Darvydo ir Sandros Šernų sūnaus krikštynos

Surengta šventė – dovana

Sandra teigė, kad su vyru sūnui dovanoja šventę, kurioje daug pramogų, saldumynų, žaidimų ir klegančių vaikų.

„Seneliai yra praktikuojantys katalikai, todėl jie pasirūpino atminimo dovanomis“, – 15min sakė S.Šernė. Nors šventės greitai baigiasi, Kajaus mama pasirūpins, kad jis ją prisimintų. Ketina iš nuotraukų sukurti gražų albumą su palinkėjimais. Po daugelio metų Kajus galės išvysti, kaip jis atrodė per krikštynas ir kokią šventė jam surengė mylintys tėvai.

Dviejų berniukų mama mato, kad juodu sieja stiprus broliškas ryšys, tačiau konfliktų, kaip visose vaikus auginančiose šeimose, pasitaiko.

„Šiaip viskas gerai, nors matome konkurenciją tarp brolių – kuris kažką pirmiau padarys, nueis, paims. Žinoma, berniukai ir pasimuša. Abu tvirtai stovi už save, nori visur pirmauti, būtent dėl to kyla broliški konfliktai. Pavydo vienas kitam dėl mamos ar tėčio nebejaučia, jau išauklėjome. Berniukai supranta, kuris yra mažesnis, kuris labiau nešiojamas ant rankų, kuris daugiau vaikšto, kurio nešioti nereikia. Dėl to nebeturime bėdų“, – juokėsi S.Šernė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius