-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolininko J.Januševskio dukra atšventė 2-ąjį gimtadienį: Jorė – 5 operacijų pareikalavęs stebuklas

Neabejotinai kiekvienoje šeimoje sulaukus atžalų užplūsta didžiausias džiaugsmas. 2017 metais ši laimė aplankė ir futbolo komandos Vilniaus „Riteriai“ gynėjo Justino Januševskio bei jo žmonos Dalios Januševskajos šeimą. Kovo pradžioje jų dukrelė šventė 2-ąjį gimtadienį, tačiau jo galėjo ir nebūti. Daliai nėštumo metu teko iškęsti net 5 operacijas, kurios vos neatėmė jos ir mažylės gyvybių.
Dalia Januševskaja, Justinas Januševskis ir dukra Jorė
Dalia Januševskaja, Justinas Januševskis ir dukra Jorė / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Nėštumas Gimdymas

Prieš 2 metus sutuoktinius aplankiusi nuostabi naujiena – dukros laukimasis, netrukus pareikalavo sunkių išbandymų. Dalia 15min pasakojo nejautusi jokių simptomų, o iki lemtingos dienos ji visada buvo linksma, džiaugėsi rūpestingu vyru, neseniai vykusiomis vestuvėmis. Tačiau kartą, susitikusi su drauge, moteris pajuto neapsakomą nugaros skausmą.

„Nėštumo metu, vieną dieną pas mane lankėsi draugė iš užsienio. Staiga, labai netikėtai ir greitai, užklupo skausmas. Nuvažiavau pas gydytojus, maniau, kad tai gali būti persileidimas. Bet diagnozė šiek tiek nuramino. Man diagnozavo pielonefritą, reikėjo gydymo.

Daktarai pasakė, kad užteks vienos operacijos, tačiau mano kūnas nepriėmė operacijos metu įdėto svetimkūnio. Po gimdymo, kad atsigaučiau, reikėjo daug mano jėgų“, – pasakojo D.Januševskaja.

Asmeninio albumo nuotr./Dalia Januševskaja su dukra Jore
Asmeninio albumo nuotr./Dalia Januševskaja su dukra Jore

16 nėštumo savaitę nustatytas inkstų infekcinis uždegimas privertė futbolininko žmoną vos ne kiekvieną savaitę gultis po skalpeliu.

5 operacijos lėmė sunkų nėštumą, o ir gydytojų prognozės buvo labai miglotos – niekas negarantavo, kad mergaitė gims sėkmingai išnešiota. Tačiau išgyvenusi sunkias operacijas ir skausmus, Dalia sakė galėjusi pasidžiaugti lengvu gimdymu.

„Gydytojai pasakė, kad tikimybė 50 ir 50, tačiau vylėmės, kad viskas bus gerai. Su Justinu mąstėme pozityviai, o kai gimė Jorė ir ją parvežė į palatą, mums tarsi akmuo nuo širdies nukrito“, – prisiminimais dalijosi pašnekovė.

Asmeninio albumo nuotr./Justinas Januševskis, Dalia Januševskaja ir dukra Jorė
Asmeninio albumo nuotr./Justinas Januševskis, Dalia Januševskaja ir dukra Jorė

Šiandien moteris džiaugiasi augindama nuostabią dukrą, kuriai kovo 4-ąją sukako jau dveji metai. Dalia 15min papasakojo, kad šią dieną paminėjo su artimiausiais draugais, o mažoji džiaugėsi savo kalnais dovanų.

„Šventė buvo simbolinė, atšventėme su artimiausiais draugais, nes Jorė dar visai mažutė. Mūsų mergaitei labai patinka pandos, todėl draugai visada dovanoja balionus su šiais gyvūnais ir įvairius žaislus – tad buvo tikras pandų vakarėlis“, – juokėsi Dalia.

Asmeninio albumo nuotr./Justinas Januševskis, Dalia Januševskaja ir dukra Jorė
Asmeninio albumo nuotr./Justinas Januševskis, Dalia Januševskaja ir dukra Jorė

Moteris pasakojo, kad mažosios gimtadienis jų šeimoje tikrai ypatinga šventė: „Mano nėštumas buvo gana sunkus, tad dukrelės gimimas buvo svajonės išsipildymas – stebuklas. Tas gimtadienis kiekvienais metais, manau, bus vis svarbesnis ir svarbesnis.“

Paklausta, ar Dalia ir Justinas jau mąsto apie antrą atžalą, moteris prisipažino, kad šiuo metu vis dar jaučia baimę ir kol kas nesiryžta dar vienam gimdymui.

„Mes atidavėme daug pastangų ir psichologiškai, ir morališkai. Norėtume dar vieno vaiko, bet bijome, kad gali vėl atsitikti tas pats. Jorė dabar yra labai stipri, protinga mergaitė, todėl manom, kad mums tai buvo Dievo išbandymas. Tikimės, kas ir ta baimė praeis“, – 15min pasakojo Dalia.

Asmeninio albumo nuotr./Justinas Januševskis su dukra Jore
Asmeninio albumo nuotr./Justinas Januševskis su dukra Jore

Šiandien moteris sako norinti padėkoti savo ir Justino tėvams bei artimiausiems draugams, kurie buvo šalia sunkiomis akimirkomis. Dalia, susidūrusi su sunkumais nėštumo metu, sakė gavusi ne vieną pamoką, o kitoms mamoms palinkėtų aklai netikėti daktarų sakomais žodžiais: „Reikia mąstyti pozityviai, nebijoti kalbėti garsiai apie problemas, o svarbiausia tikėti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius