Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Gintarė Gurevičiūtė pripažino keliavusi sirgdama COVID-19: ginasi nežinojusi

Televizijos laidų vedėja ir „influencerė“ Gintarė Gurevičiūtė savo instagramo paskyroje atsivėrė apie tai, kad koronaviruso simptomus pajuto dar spalio mėnesį, viešėdama Kipre, tačiau dėl to tolimesnių kelionės planų neatšaukė. Į tokį moters pasakojimą sureagavę žinomi žmonės neslėpė pykčio ir netgi siūlė socialinių tinklų žvaigždę „atšaukti“. Pati Gintarė aiškina nesisaugojusi, nes tuo metu atsiradusių požymių nelaikė COVID-19 ženklu – nors ketvirtą kelionės dieną dingo kvapas ir skonis, manė, kad prasčiau jaučiasi dėl nuovargio ar pagirių.
Gintarė Gurevičiūtė
Gintarė Gurevičiūtė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Savo instagrame laidų vedėja ir socialinių tinklų žvaigždė Gintarė Gurevičiūtė antradienį atskleidė bene pusmetį ant širdies gulėjusią paslaptį – moteris pripažino sirgusi koronavirusu ir tikrai ne pačia lengviausia jo forma.

Visgi jos pasakojimu pasipiktinusius suglumino visai ne dalis apie tai, kad laidų vedėja sirgo, o kad sirgdama keliavo su draugais ir, pasipiktinusių žmonių manymu, ignoravo tai, kad nejautė nei kvapo, nei skonio, kas yra vienas iš ryškiausių COVID-19 simptomų.

Už liežuvio G.Gurevičiūtės tempti niekam nereikėjo – moteris apie tai prabilo pati, prisimindama su bičiuliais ir sužadėtiniu Dimitrijumi spalį vykusią gimtadieninę kelionę į Kiprą, kurios metu ir pajuto, kad sveikata eina prastyn.

„Viskas prasidėjo nuo to, kad iš pradžių dingo kvapas. Atsimenu, kai sėdėjome kavinėje ir atnešė mano maistą. Visi draugai sakė: o, kaip kvepia, kaip kvepia. O aš ragauju ir nieko nejaučiu, nėra skonio, nors ir druskos, ir pipirų dėjau, – šypsodamasi prisiminė G.Gurevičiūtė. – Iš pradžių galvojau, kad įsijaučiau.

Ten visur matavo temperatūrą, bet nieko man nerodė. Taip pat ir sporto klube nerodė, kad turiu temperatūros. Bet jaučiausi labai prastai. Kai grįžau į Lietuvą, pasimatavau, buvo 39,5 temperatūros.“

Nerijus&Gintarė nuotr./Gintarė Gurevičiūtė
Nerijus&Gintarė nuotr./Gintarė Gurevičiūtė

Kaip tikino moteris, pirmuosius koronaviruso simptomus ji pajutusi ketvirtą kelionės dieną, bet tada nemaniusi, kad serga būtent COVID-19. „Įtariu, kad pirmą arba antrą dieną aš ją pasigavau, o kadangi temperatūros nerodė nė vienas termometras viešbutyje, maniau, kad įsijaučiau“, – sakė ji.

G.Gurevičiūtės teigimu, „įsijautimą“ galėjo sustiprinti bendras nuovargis, iš vakaro išgertas šampanas ir saulės perdozavimas. Termometrams nešokant aukščiau numatytos normos, moteris atostogavo toliau, o galiausiai sėdo į lėktuvą ir grįžo į Lietuvą.

Čia reikalai esą pakrypę liūdnesne linkme – Lietuvoje buvo gautas teigiamas koronaviruso testo atsakymas, tuomet prasidėjo ir sunkūs simptomai. „Kai grįžau į Lietuvą su koronavirusu, taip bijojau, kad tai paaiškės ir kad skandalas pasieks neregėtas dausas“, – sekėjams atviravo moteris.

Ji tikino, kad tuo metu gydytojai netgi rekomendavę gultis į reanimaciją ir ventiliuoti plaučius. „Aš sakiau, kad ne, čia bus skandalas, negaliu. Dėl to niekam ir nepasakojau“, – instagrame tikino „influencerė“.

Laidų vedėja taip pat buvo atvira ir kitais klausimais – tarkim, pasakojo apie tai, kad su draugais atostogų metu jie nebuvo labai atsargūs.

Antano Minkevičiaus nuotr./Gintarė Gurevičiūtė
Antano Minkevičiaus nuotr./Gintarė Gurevičiūtė

„Jeigu ėmėme taksi, tai sėdėjome kartu kaip silkės, vienas prie kito ar prieš kitą. Jeigu kas nors pamiršdavo pasiimti vandens, mielai pasidalindavome, ypač tuo momentu, kai neįtariau, kad sergu – tarp užsikrėtimo ir pirmųjų simptomų. Bet įsivaizduokite, niekas nesusirgo, išskyrus Dimą – visi pasidarė testus, visi sveiki, o Dima be simptomų“, – stebėjosi socialinių tinklų žvaigždė.

Sureagavo žinomi žmonės

Toks G.Gurevičiūtės pasakojimas neliko neišgirstas – socialiniuose tinkluose pasipylė kritika laidų vedėjai. Štai humoristas Paulius Ambrazevičius žodžių į cukrinį apvalkalą nevilko – „influencerę“ išdėjo į šuns dienas.

„Pažiūrėjau vienos neįvardytos influencerės (gintare.gureviciute) instagramo storius ir nebemoku užsirišti batų, išgirdęs jos istoriją apie tai, kaip prieš pusę metų sirgo koronavirusu, bet slėpė, nes bijojo skandalo, kadangi susirgo atostogaudama Kipre, bet nesidarė testo, tūsino ir visaip kitaip šventė gyvenimą, nes nu o kodėl gi ne?

Asmeninio albumo nuotr./Paulius Ambrazevičius
Asmeninio albumo nuotr./Paulius Ambrazevičius

Tada prasidėjo vaistai, Lietuvoje 39,5 temperatūra, visi kiti reikalai. Nu bet pasidžiaukim, kad vapše jokio poveikio jai dėl to nebus, nes verslams, prekės ženklams, televizijoms, portalams ir visiems kitiems yra visiškai IKI LEMPUTĖS (nenorėjau rašyt p*ch*j, nes nežinau, ar su „i“ ar su „j“ gale).

Bet pažiūrėkite patys jos instagrame, seniai (~vieną dieną) nemačiau nieko durnesnio Lietuvos viešojoje erdvėje (o mačiau, kaip Gražulis su dar keturiais vyrais šokinėjo su kažkokiom fintikliūškėm ant kojų). Už influencerius! LINKĖJIMAI HEITERIUKAMS“, – feisbuke rašė humoristas.

Pažiūrėjau vienos neįvardytos influencerės (gintare.gureviciute) instagramo storius ir nebemoku užsirišti batų, išgirdęs...

Posted by Paulius Ambrazevičius on 2021 m. balandžio 13 d., antradienis

Kritikos strėlių nepagailėjo ir keliautojas Mantas Bertulis. Vyras su sekėjais pasidalijo tokiu tekstu:

„Šiandien gavau laišką iš visuomenės sveikatos centro su prašymu paraginti savo sekėjus nekeliauti, atsisakyti vakarėlių, nebūtinų susibūrimų, bet negaliu būti ne savimi. Kaip gali atsisakyti tokio grožio?“ – jau greičiausiai sirgdama koronavirusu ir keliaudama Kipre šauna tokį vieną hipokritė influencerė Gintarė Gurevičiūtė.

Po to kitame storyje jau sako: „Tie, kas mane pažįsta seniai, tie kas sekat, žinot, kad aš niekada neapsimetinėju ir nevaidinu geresnės nei iš tiesų esu.“

Ane? Ane? Tai kokio velnio tada tik po pusmečio prisipažįsti apie tai, kad sirgai koronavirusu, tūsinai, šventei savo gimtadienį su kitais žmonėmis, kai jau jutai simptomus. Ir dar net serganti skridai vienu lėktuvu su kitais lietuviais.

„Gal laikas nustoti smerkti vieni kitus ir atrasti būdų, kaip grįžti į kiek šiomis aplinkybėmis įmanoma normalesnį gyvenimą?“ – dar viena šitos proto guzės citata.

Būtent vienas iš būdų, kuriuo galėsime grįžti į normalesnį gyvenimą, yra žmonių sąmoningumas. Šiais laikais kiekvienas keliautojas ar turistas turi prisiimti riziką, kad gali susirgti.

Asmeninio albumo nuotr./Mantas Bertulis
Asmeninio albumo nuotr./Mantas Bertulis

Gali susirgti prieš kelionę ir turi nebijoti prarastų atostogų. Dabar dauguma kelionių organizatorių lanksčiai reaguoja į tokius atvejus ir pakeičia skrydžius.

Gali susirgti kelionės metu ir tokiu atveju turėsi karantinuotis arba išbandyti vietinę sveikatos apsaugos sistemą.

Aš pats jau keturi mėnesiai keliauju su šita rizika ir puikiai suprantu visas aplinkybes. Jeigu reikės mokėti už gydymą – mokėsiu. Jeigu reikės dvi savaites atsėdėti viešbutyje – atsėdėsiu. Tokia ta nauja kelionių realybė ir su tuo turime visi susitaikyti.

Bet čia atsiranda gražuolė, kuri pati kuria savo taisykles. Ir net grįžusi į Lietuvą nesidarė testo, ko pasekoje NVSC negalėjo informuoti šalia jos sėdėjusių žmonių, kad jie turėtų karantinuotis. Primenu, kad šitas veiksmas vyko spalio antroje pusėje, kai užsikrėtimų skaičius sparčiai pradėjo kilti į viršų.

Gal būtų pats laikas pagalvoti apie rimtą cancel kultūros įvedimą?“ – klausė M.Bertulis ir pridūrė ateityje atkreipsiantis dėmesį į kiekvieną prekės ženklą, su kurio reklama dirbs G.Gurevičiūtė.

„Šiandien gavau laišką iš visuomenės sveikatos centro su prašymu paraginti savo sekėjus nekeliauti, atsisakyti...

Posted by Mantas Bertulis on 2021 m. balandžio 13 d., antradienis

O socialinių tinklų žvaigždė Agnė Kulitaitė apsiribojo trumpesniu įrašu, tačiau jame neslėpė pasipiktinimo.

„Džiaugiuosi, kad jei būtų kvailiausios influencerės rinkimai, aš visgi neužimčiau pirmos vietos. Auksas skrieja pas Gurevičiūtę!“ – feisbuke rašė ji.

Džiaugiuosi, kad jei būtų kvailiausios influencerės rinkimai, aš visgi neužimčiau pirmos vietos. Auksas skrieja pas Gurevičiūtę!

Posted by Agnė Kulitaitė on 2021 m. balandžio 13 d., antradienis

„Jie bando išpopuliarėti“

15min antradienio vakarą susisiekė ir su istorijos heroje G.Gurevičiūte. Ši neslėpė nusivylimo tokiomis žinomų žmonių reakcijomis. „Jie bando pasinaudoti galimybe tapti populiaresniais. Lietuvoje yra labai populiaru krauti ant žmonių ir tokiu būdu rinkti populiarumo taškus“, – tikino pašnekovė.

Paklausta, kodėl netgi jausdama koronaviruso simptomus moteris nenusprendė apriboti savo veiklų, izoliuotis ar išsitirti, soc. tinklų žvaigždė aiškino, kad skonio ir kvapo dingimas tuo metu nebuvo itin dažnas COVID-19 požymis, todėl visos kelionės metu ji neįtarė serganti.

„Pirmuosius simptomus pajutau ketvirtą kelionės dieną, o septintą iš ten išskridau. Kad sergu koronavirusu, supratau tik grįžusi į Lietuvą, kai jau matavausi temperatūrą. Iki tol negalėjau suprasti, kad tai koronavirusas, tai buvo antrosios bangos pati pati pradžia.

Tuo metu buvo rašoma, kad sergant COVID-19 jauti gripo simptomus, laužo kaulus, kosėji – labai daug simptomų, kurių aš nejaučiau. Vienintelis dalykas, kurį jaučiau, tai buvo temperatūra, kurios termometrai nerodė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintarė Gurevičiūtė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintarė Gurevičiūtė

Kai pajutau, kad netekau skonio ir kvapo... Ką žinau, galvojau, kad įsijaučiau. Į kelionę išvažiavau labai stipriai pervargusi, du mėnesius miegojau po 4–5 valandas, per gimtadienį irgi ne vandenį gėriau. Tada galvojau, kad gal padauginau šampano, gal perdegiau saulėje, gal tai nuovargis prisidėjo. Man tiesiog atrodė, kad turiu temperatūros, kurios absoliučiai niekas nerodė", – 15min pasakojo G.Gurevičiūtė.

Kodėl soc. tinklų žvaigždė apie tai kalba dabar? Kaip atskleidė moteris, ji jaučiasi pavargusi nuo „amžinų priekaištų, kaip turi gyventi“.

„Kaip turiu niekur nekeliauti, kaip turiu gyventi, kaip kitiems atrodo“, – vardijo ji.

Puolimą moteris teigė patyrusi ir šį savaitgalį, kai ją aplankė iš kitos savivaldybės atvykę tėvai. Kaip patikino G.Gurevičiūtė, Vilniuje jie turi nekilnojamojo turto, dėl to viskas vyko teisėtai.

„Vėl sulaukiau neapykantos, esą, kaip aš čia susitikau su tėvais, kurie yra iš kito miesto, nors kai kurie į kitus miestus važiuoja poilsiauti. Man tai yra neleidžiama. Kitas dalykas – man, pasirodo, yra neleidžiama ir sirgti“, – sakė „influencerė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius