-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gandrų laukianti Beata Nicholson savaitgalį skyrė knygų mugei: „Niekur nesijaučiu taip laukiama“

Paskutinį nėštumo mėnesį skaičiuojanti žurnalistė, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson šeštadienį leido Vilniaus knygų mugėje. Čia susitikusi su gerbėjais ji prie kavos puodelio dalijosi mintimis apie knygas ir skaitė savo mėgstamiausių literatūros leidinių ištraukas.
Redita Dominaitytė ir Beata Nicholson
Redita Dominaitytė ir Beata Nicholson / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Trečio vaiko netrukus susilauksianti B.Nicholson šeštadienio rytą dalyvavo Vilniaus knygų mugės metu surengtame pasisėdėjime „Knyga + kava = knygos teatro skaitymai“. Čia kalbinama aktorės Reditos Dominaitytės susirinkusiems gerbėjams B.Nicholson atviravo apie savo draugystę su knygą bei skaitė mėgstamos literatūros ištraukas.

Bendraudama su 15min B.Nicholson pasakojo Vilniaus knygų mugėje apsilankanti kasmet, ir kaskart čia ji pasijaučia nustebinta.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Beata Nicolson
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Beata Nicolson

„Kasmet nepaliauju stebėtis knygų muge. Manau, tai – kultūrinio Lietuvos gyvenimo fenomenas. Šįmet ji tokia gausi, tiek žmonių... Mugė duoda labai gerą pozityvų impulsą. Kasmet vasario mėnesį, kai pavasaris nebe už kalnų, ji įvyksta vietoje ir laiku. Niekur kitur nesijaučiu tokia laukiama. Žmonės ten taip džiaugiasi mane pamatę... Sutinku žmonių iš visų Lietuvos kampelių, ir galiu pasidžiaugti, kiek daug gerų autorių, leidinių, minčių, idėjų turime“, – sakė ji.

Ir net esant delikačioje situacijoje – besilaukiant mažylio – būti mugės lankytojų minioje jai jokia kančia: „Nesijaučiu nei ligota, nei neįgali. Mugėje buvau ir ketvirtadienį, ir penktadienį, ir šeštadienį... Man ten nėra kažkokių nepatogumų.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pokalbio akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pokalbio akimirka

Žinoma moteris atviravo mėgstanti skaityti, tačiau kartais laiko knygai surasti sunku. Ir net tada, kai, atrodytų, darbai stoja, ir lieka vien malonus vaikelio laukimas, laisvo laiko jai gali pritrūkti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Beata Nicolson
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Beata Nicolson

„Vis dar turiu nemažai darbų, pati neseniai pristačiau knygą... Nepasakyčiau, kad turiu daug laiko skaitymui. Dažniausiai skaitau per savo elektroninę skaityklę. Neseniai perkračiau savo lentynas ir pamačiau, kiek daug namuose neskaitytų knygų. Kai kurios supirktos pernykštėje mugėje, ir vis dar neatverstos... Užtat šįmet nenoriu pulti į knygų naujienas – pirmiausia reikia perskaityti senesnes knygas“, – kalbėjo B.Nicholson.

Kokias knygas B.Nicholson skaito dažniausiai, mėgsta labiausiai? „Literatūrą palieku vasarai, atostogoms. Įprastomis dienomis dažniau skaitau kitokias knygas. Skaitau sau įdomiomis temomis – apie maistą, mitybą, galų gale, vaikų auginimą“, – kalbėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius