Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsaus dirigento brolis E.Šumila vedė režisierę A.Ambrozaitytę

Lietingą šeštadienį Vilniaus Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčioje amžiną meilę vienas kitam prisiekė muzikologas, filosofas Edvardas Šumila (31) ir jo mylimoji, režisierė Agnė Ambrozaitytė (25). Į naują gyvenimo etapą porą išleido artimiausi bičiuliai ir jų liudininkais tapę Edvardo brolis, garsus dirigentas Ričardas Šumila su žmona Radvile.
 Edvardas Šumila ir Agnė Ambrozaitytė
Edvardas Šumila ir Agnė Ambrozaitytė / 15min nuotr.

Edvardo ir Agnės meilės istorija prasidėjo prieš šešerius metus, kai būsimi jaunavedžiai lankė tą pačią mokyklą. Vis tik jų artimesnis ryšis užsimezgė vėliau, kai abu suvedė bendri pomėgiai.

„Aš esu vyresnis ir mokykloje nebuvome labai pažįstami. Tik ateityje susibendravome. Tuo metu dirbau televizijoje, vedžiau renginį „Metų muzikos vinis“. Jo metu buvo vakaras, kuriame pabendravome ir užsimezgė kontaktas“, – prisimena Edvardas.

Pasiteiravus, galbūt tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio, muzikologas sako, kad tai buvo labiau susižavėjimo pojūtis.

„Na, gal iš pradžių buvo susižavėjimas. Pojūtis, kuris buvo tik panašus į meilę“, – apie pirmą pažintį pasakoja E.Šumila.

Daugelį metų su Agne draugaujantis Edvardas pripažįsta, kad teko išgyventi ir tam tikrus išbandymus. Muzikologas buvo išvykęs į Ameriką, o mergina liko Lietuvoje.

„Aš dvejus metus gyvenau Niujorke. Mūsų santykiai buvo per atstumą, bet visa tai mums pavyko, susitvarkėme be didesnių turbulencijų“, – juokėsi E.Šumila.

E.Šumilos ir Agnės Ambrozaitytės vestuvių akimirkos – galerijoje:

Paklausus, kada pora susižadėjo, Edvardas sakė, kad taip pat prieš kelionę. Dėl to vestuvių planai kuriam laikui nusitęsė.

„Mes buvome susižadėję dar prieš man išvažiuojant, bet tuos planus buvo gan sunku įgyvendinti. Karantinas leido truputį sustoti ir apmąstyti. Nors tas metas buvo nepastovus planavimams, bet jis mums davė tokį postūmį šeimyninio gyvenimo pradžiai“, – atskleidžia jis.

Tačiau panašu, kad planavimas pasiteisino. Edvardas ir Agnė nusprendė auksinius žiedus sumainyti gražioje Vilniaus Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčioje. Pasirodo, kad būtent šioje vietoje juos sutuokė artimas draugas, kunigas Mindaugas Lapšinskas.

„Jis yra mūsų brangus bičiulis. Toks labai išsilavinęs ir menu besidomintis dvasininkas. Ir ta vieta Vilniuje, tai mums kaip tik gerai, nes patys čia gyvename, daug artimų žmonių.

Kai kurie šeimos nariai Kaune, bet daug artimų žmonių ir čia. Todėl jie galėjo ateiti ir švęsti. O vėliau važiuosime į Panemunę. Ten Agnės šeimos kraštas, tai jiems patogiau sudalyvauti šventėje“, – 15min pasakojo E.Šumila.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edvardo Šumilos ir Agnės Ambrozaitytės vestuvės
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edvardo Šumilos ir Agnės Ambrozaitytės vestuvės

Beje, šalia brolio visą gyvenimą užnugarį laikęs dirigentas Ričardas Šumila ir šįkart dalyvavo Edvardo svarbiausioje gyvenimo dienoje – su žmona Radvile tapo jo ir Agnės liudininkais.

Pasmalsavus, kokiais žiedais jaunavedžiai pasipuošė, Edvardas sakė, kad jie šiuo požiūriu estetiški.

„Mūsų žiedai atrodo gana paprastai, nėra jokių įmantrybių, tik tai, kad maniškis žiedas baltas, o Agnės geltonas“, – šypteli jis.

Edvardas ir Agnė į vedybinį gyvenimą žengia drąsiu žingsniu. Vienas su kitu praleidžia nemažai laiko. Tad, kaip sako pats muzikologas, santuoka nieko neturėtų stipriai pakeisti.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edvardo Šumilos ir Agnės Ambrozaitytės vestuvės
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edvardo Šumilos ir Agnės Ambrozaitytės vestuvės

„Aš visą rytą vienas. Kažkaip turėjau su savimi pabūti. Man atrodo, kad kai šventės artėja, tai jaudulys dingsta, tu žinai ką ir kodėl darai, arba nežinai, ką darai. Tačiau tai buvo per arti, kad jaudinčiausi“, – savo nuotaikas prieš pat vestuves atskleidė E.Šumila.

Kol kas apie medaus kopinėjimą pora per daug nesvarsto. Pagrindiniu planu turėtų išlikti Anykščiai, o ateityje – gal žemynai kitoje Atlanto pusėje.

„Tikrai kažkada bus, bet dabar tikros medaus mėnesio kelionės turbūt nepavyks susiorganizuoti, aplinkui per daug reikalų“, – 15min atviravo muzikologas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius