-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsių moterų nuomonė: aukštakulniai – mūsų draugai ar priešai?

Dažna moteris pasvarsto, kaip dailiai atrodytų apsiavusi aukštakulnius, tačiau kasdien taip išeiti į darbą išdrįsta ne kiekviena. Apie meilę bateliams 15min.lt pasiteiravo žinomų Lietuvos moterų – dainininkės Astos Pilypaitės, modelio ir televizijos laidų vedėjos Jurgitos Tvarijonaitės bei aktorės Ingos Šalkauskaitės.
Jurgita Tvarijonaitė
Jurgita Tvarijonaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Atrodytų, buvusi „Olialia“ pupytė, „Playboy“ pozavusi J.Tvarijonaitė išties turėtų sirgti aukštakulnių manija, tačiau, pasak jos, yra visai ne taip. „Anksčiau juos daug dažniau avėdavau, dabar tik darbe ir, aišku, vakarėliuose. Kita vertus, mažai kur nors išeinu, dėl to man mažai jų ir prireikia“, – šypsojosi ji. Moters teigimu, avėti batelius su aukšta pakulne labai gražu.

„Kitos moterys keikiasi – sako, va, čia tik vyrai galėjo sugalvoti tokią kankynę. Aš anksčiau, kai dažnai juos avėdavau, galėdavau visą naktį šokti ir nejausdavau jokių nepatogumų“, – sakė ji. J.Tvarijonaitė pasakojo mėgusi ir labai aukštus kulnus, kurių aukščiausi buvo bene 16 cm. „Aišku, su tokiais bateliais reikia labai galvoti, kaip eini“, – teigė modelis. Anot jos, svarbiausia pačiai jaustis patogiai ir pasitikėti savimi. „Tai spinduliuoja iš vidaus, tai yra gražu. Vyrai mėgsta gražias moteris, aš pakankamai drąsi ir neigiami atsiliepimai žmonių, kurių nepažįstu, manęs nejaudina. Pirmiausiai turi būti pasitikėjimas savimi, o visa kita – priedai“, – pasitikėti savimi ragino J.Tvarijonaitė.

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Asta Pilypaitė
Asta Pilypaitė

Aukštakulniai – nors nuo ryto

Dainininkė Asta Pylipaitė tvirtino ypač mėgstanti avėti aukštakulnius. „Iš karto visai kita moters laikysena! Kad ir iš pat ryto apsiavus aukštakulnius jautiesi tarsi pakylėta. Net ir be makiažo, atrodo, lyg būtum papildžiusi save“, – tvirtino ji. Žinoma atlikėja pripažino, kad taip puoštis nėra paprasta. „Vargas tai tikrai didelis, bet tas vargas vertas rezultato“, – šypsojosi A.Pylipaitė.

Ji pasakojo aukštakulnius avinti ne todėl, kad norėtų sulaukti dėmesio. „Akys labiau spindi su aukštakulniais. Su žemakulniais tai ką – bėgi bėgi, leki leki. Jie gracingumo ir elegancijos nesuteikia. Avėdama aukštakulnius nori nenori pasitempi – tikrai nebebėgsi kaip melžėja su kibiru“, – pastebėjimais dalijosi moteris. Pati ji sakė turinti net tokių aukštų batų, į kuriuos pažiūrėjus atrodo, jog ant jų neįmanoma pastovėti. „Dažnai būna, kad labai aukšta pakulnė būna labai patogi.

Avėdama aukštakulnius nori nenori pasitempi – tikrai nebebėgsi kaip melžėja su kibiru.Visiškai nesmerkiu moterų, dieną avinčių aukštakulnius. Tik būna matai jaunas paneles apsitempusias džinsus ir apsiavusias labai aukštus batus, nemokančias vaikščioti, einančiais dideliais žingsniais. Matosi, vargsta merginos. Tai grožio nesuteikia. Aukštakulniai įpareigoja eiti mažais žingsneliais“, – patarimus dalijo A.Pylipaitė.

Inga Šalkauskaitė su dukra Juste
Inga Šalkauskaitė su dukra Juste

Nereikia visą laiką kankintis

Aktorės ir vienos iš Baltijos televizijos laidos „Nerealios namų šeimininkės“ vedėjų Ingos Šalkauskaitės aukštakulniai nežavi. „Aš jų neaviu – labai greit vaikštau. Tiesą sakant, net nebandau. Taip greit vaikštau, kad beveik skrendu. Tik per filmavimus apsiaunu. Matot, aš aukšta, o jei dar būčiau su aukštakulniais – visi žmonės atrodytų mažesni“, – pusiau juokais kalbėjo aktorė. Ji teigė tik kartkartėmis apsiaunanti batelius su „šiokiais tokiais“ kulnais. „Kaip merginos aplink stulpą šoka, su tokiais aukštais aš nevaikštau“, – aiškino ji.

Labai aukštais bateliais, pasak I.Šalkauskaitės, nesusivilioja ir jos bei anksti iš gyvenimo išėjusio aktoriaus, režisieriaus, bardo Sauliaus Mykolaičio 17-metė dukra Justė. „Tokių kaip iš serialo „Seksas ir miestas“ nė viena neavime. Tai neįmanoma – nėra kur ir nėra kaip, renkamės saikingesnius“, – šypsojosi aktorė.

Tiesa, nors ji ir pasidžiaugė, kad vesdama „Nerealias namų šeimininkes“ turi pasipuošti bateliais, visą laiką, kaip sako, su jais „nėra ko kankintis“. „Yra tam tikros progos. Man atrodo, aukštakulniai vakare tinka, o ne dieną. Pažinojau moterų, kurios eina į darbą su tokiais nežmoniško dydžio smailais aukštakulniais. Tai labai nesveika ir nelabai gražu. Ir vyrai nuo pat ryto į tokias moteris žiūri skeptiškai. Buvau liudininkė – jų žvilgsniuose mažai susižavėjimo“, – pasakojo I.Šalkauskaitė.

Jos nuomone, graži moteris tokia, į kurią norisi žiūrėti. „Kai moteris graži, bet ji tarsi to nežino, yra šilta, kita moteris niekada nejaus jai pykčio. Bjauri teisybė ta, kad jos pavydi viršelių merginoms, demonstruojančioms savo kūną. Bet TIK kūną. Nors jos puikiai žino, kokia poza atsistoti, jos domisi tik tuo. Gatvėje matai, kai žmogui svarbu tik kaip jis atrodo. Pernelyg didelis išorinis dėmesys savo išvaizdai erzina. Gaila, bet taip yra. Dauguma moterų, kurios yra šiek tiek pavargusios, neturi tokių galimybių, pradeda nervintis matydamos tokį šou“, – aiškino aktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius