Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gedulo ir vilties akcija „Žvakė už kiekvieną vaiką“ subūrė Lietuvą: „Reikia sakyti tai, ko nepasako valdžia“

Penktadienio rytą Lietuvą sukrėtė dar viena tragiška žinia – namuose patėvio žiauriai sumuštas keturmetis neišgyveno. Iniciatyvos „Trys seserys“ kūrėja Rima Olberkytė-Stankus, siekdama atkreipti dėmesį į smurtą prieš vaikus, suorganizavo gedulo ir vilties savaitgalį „Žvakė už kiekvieną vaiką“.
Akcijos „Žvakė už kiekvieną vaiką“ akimirka
Akcijos „Žvakė už kiekvieną vaiką“ akimirka / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Penktadienį, prie Lietuvos Respublikos Seimo ir kituose Lietuvos kampeliuose rinkosi šimtai žmonių, kurie degė gedulo žvakutes ir simboliškai atsiprašė kiekvieno žuvusio vaiko.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Akcijos „Žvakė už kiekvieną vaiką“ akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Akcijos „Žvakė už kiekvieną vaiką“ akimirka

15min R.Olberkytė-Stankus pasakojo, kad šios akcijos tikslas – pasakyti visiems, kad negalima smurtauti vienam prieš kitą – ar tai būtų vaikas, ar suaugęs asmuo.

„Pirmiausia, šio ryto tikslas – gedulas. Ta akcija tegu būna kaip mūsų visų atsiprašymas kiekvieno žuvusio vaiko. Norisi taikiai, gražiai, suprantamai keisti tai, kas vyksta Lietuvoje. Ne su protestais, mitingais, lozungais tai daryti ir nesibadyti pirštais, o visiems drauge keisti tai, ką mes turime pakeisti. Esame atsakingi už kiekvieną žmogų, ir už kiekvieną gyvūną“, – sakė R.Olberkytė-Stankus.

Šios akcijos sumanytoja pasakojo, kad pavyko suburti ne tik sostinės gyventojus, bet ir kitus Lietuvos miestus bei emigrantus užsienyje.

„Labai džiaugiuosi, kad prie šios žvakučių akcijos prisideda labai daug miestų ir daug pasaulio šalių, kuriose gyvena lietuviai. Mes turime pasakyti tai, ko nepasako mūsų didieji valdžios atstovai. Jie niekada neišdrįsta atsistoti ir pasakyti visiems, kad smurtauti vienam prieš kitą negalima. Imkimės veiksmų mes“, – sakė ji.

VIDEO: Patėvio sumušto berniuko mirties sukrėsti žmonės prie Seimo degė žvakes ir verkė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Akcijos „Žvakė už kiekvieną vaiką“ akimirka
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Akcijos „Žvakė už kiekvieną vaiką“ akimirka

Ką reikia daryti, kad smurtas Lietuvoje būtų pažabotas?

„Man yra skaudžiausia, kad iš tų įstatymo pataisų, buvo išbraukti du žodžiai – garbė ir orumas. Šiandien mes vis dar traktuojame vaiką kaip silpnesnį, žemesni, nelaikome jo žmogumi, o sakome, kad tai asmuo. Mūsų šalyje reikia pradėti galvoti, kad vaikas yra lygus mums visiems. Mes turime jį gerbti ir atsižvelgti į jo orumą ir kai tai suvoksime, pradėsime labai daug ką keisti“, – 15min pasakojo R.Olberkytė-Stankus.

Tragedija, kai penktadienio rytą neišgyveno žiauriai sumuštas berniukas, sukrėtė visą Lietuvą. Itin sunkios būklės 4-metis vaikas trečiadienio vakarą į ligoninę buvo atgabentas iš namų Kėdainiuose. Sunkiu vaiko sužalojimu įtariami berniuko mama ir patėvis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Agnė Grigaliūnienė: „Reikia politinės valios – vaikų negali auginti žmonės, kurie gali juos užmušti“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius