-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geltona, žalia, raudona: Skuode – nepaprastai spindinti Kalėdų eglė

Penktadienio vakarą tikrąja to žodžio prasme suspindėjo Skuodo kalėdinė eglė, kurios apšvietimas su kitomis lemputėmis sudarė Lietuvos vėliavos spalvų – geltona, žalia, raudona – gamą.
Skuode įžiebta Kalėdų eglė
Skuode įžiebta Kalėdų eglė / Skuodo rajono savivaldybės nuotr.

Nepaisant pasaulinės pandemijos suvaržymų, Skuodo mieste neturėtų stigti Kalėdų nuotaikos ir šventiniam laikui būdingo džiaugsmo. Kaip jau anksčiau skelbė Skuodo rajono savivaldybė, dėmesys skirtas miesto puošybai, šviesoms.

Šiais metais nuostabią žaliaskarę Skuodo centrinėje aikštėje padovanojo miesto gyventojai Viktoras ir Emilija Budriai. Šiems žmonėms nuoširdžiai dėkojama už geranoriškumą, supratimą ir norą pasidalinti gėriu su kitais gyventojais ir čia atvykstančiais.

Miesto eglė įžiebta gruodžio 4-osios vakarą. Įprastos didžiulės šventės, siekiant išvengti susibūrimo miesto centre, šiais metais nebuvo. Įžiebimo akimirkos numatytu laiku buvo tiesiogiai transliuojamos socialiniame tinkle „Facebook“.

Prie tiesioginės transliacijos prisidėjo, pagelbėjo ir Skuodo rajono savivaldybės R.Granausko viešoji biblioteka, o ypatingai jos darbuotojas – Dokumentų komplektavimo ir informacinių technologijų skyriaus inžinierius bibliotekinių procesų automatizavimui Giedrius Lekstutis.

Gyventojai į aikštę tuo metu nebuvo kviečiami, buvo raginama Kalėdų eglutės įžiebimą stebėti internetu, o eglutę vietoje apžiūrėti kitomis dienomis. Žaliaskarės įžiebimo ceremoniją lydėjo teatralizuotas baltųjų meškučių pasirodymas.

Su gražiausiomis metų šventėmis Skuodo rajono gyventojus sveikino Skuodo rajono savivaldybės meras Petras Pušinskas.

„Artėja jaukiausios metų šventės – šv. Kalėdos, Naujieji metai. Jos kupinos gerumo, džiaugsmo, tikėjimo ir vilties. Turbūt todėl jų taip nekantriai ir laukiame. Tiesa, šiemet švenčių laukimas ramesnis, žmonės galbūt mažiau skuba, labiau saugo savo bei artimųjų sveikatą. Prisitaiko prie esamo laiko. Todėl šiandien pirmiausia linkiu sveikų, saugių ir jaukių artėjančių švenčių“, – sakė Savivaldybės meras.

Sveikinimo žodį taip pat tarė ir Skuodo miesto seniūnijos seniūnas Algimantas Šideikis. Jis ypatingai dėkojo miestą puošusiai UAB „Kugeta“.

Po įžiebimo sulaukta ir fejerverkų, kurie įvairiomis spalvomis nudažė kelias miesto gatves.

Šiais metais šventiniam Skuodo miesto papuošimui buvo skirta 20 300 Eur. Iš tos sumos naujoms girliandoms, kuriomis bus padabinta eglutė, apšvietimo atramų dekoracijoms ir pastatomoms dekoracijoms skirti 10 545 Eur.

Likusi suma paskirta eglutės parvežimui, pastatymui, papuošimui, dekoracijų montavimui, pakabinimui, elektros privedimui.

Miesto gatves apšvietė 74 stulpų dekoracijos. Šiais metais šviečia ir naujai sutvarkyta Dariaus ir Girėno gatvė Skuodo mieste.

Taip pat artėjant gražiausioms ir jaukiausioms žiemos šventėms – šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams – paskelbtas šventinio papuošimo konkursas. Jame dalyvauti pakviesti Skuodo rajono gyventojai, bendruomenės, organizacijos, įstaigos, įmonės.

Skuodo krašto gyventojai kviečiami saugoti save ir aplinkinius, Kalėdų eglę aplankyti laikantis visų saugumo reikalavimų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Žavingą kalėdinę eglę Marijampolė įžiebė tyliai ir saugiai: centrinėje aikštėje nušvito visa šventinė giria

TAIP PAT SKAITYKITE: Dvi Kalėdų eglės ir Trakuose: viena jų užklota žvaigždėta lempučių skraiste

TAIP PAT SKAITYKITE: Ignalinoje įžiebtos eglės akcentu ir šiemet tapo lelijos: jomis papuoštos ir miesto gatvės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius