-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gerdai Žemaitei natūraliai gimdyti padės dula: „Noriu patirti tą laimės jausmą“

Televizijos laidų vedėja Gerda Žemaitė su vyru, laidų prodiuseriu Andriumi Žemaičiu jau kuris laikas gyvena itin džiugia nuotaika – pora laukiasi seniai išsvajoto vaikelio. Atvirame interviu Gerda papasakojo, kas ją paskatino susilaukti mažylio praėjus net 15-kai metų po pirmojo gimdymo bei kodėl ji nusprendė gimdyti natūraliai.
Gerda Žemaite ir Andrius Žemaitis
Gerda Žemaitė ir Andrius Žemaitis / Tv3 nuotr.

Nėra moterų, kurios nebijotų

Nors Gerda mamyte taps ne pirmą kartą, moteris prisipažįsta, kad baimės šį kartą – ne ką mažiau. „Neįmanoma visko numatyti, nes, kad ir kokią patirtį turėtumei, kiekvienas kūdikis gimsta vis su kitokiu charakteriu, todėl, savaime suprantama, kad ir iššūkiai kas kartą taip pat vis kitokie. Kita vertus, prieš penkiolika metų, buvau ne tokia atsargi: galbūt jaunatviškas maksimalizmas leido labiau toleruoti diskomfortą, galbūt todėl ir jaudinausi mažiau“, – svarstė Gerda ir pabrėžė, kad bet kokiu atveju svarbu nugalėti visa baimes.

„Kai mintis nukreipi tik į skausmą ar nerimą, negali jų sukoncentruoti į svarbesnius dalykus, nes tavo organizmas tiesiog užsiblokuoja. Todėl apie skausmą aš stengiuosi galvoti mažiausiai“, – Tv3 televizijos laidoje „Pasaulis pagal moteris“ pasakojo visada tvirtu charakteriu pasižymėjusi Gerda.

Loretos Kondratės nuotr./Dviguba Gerdos Žemaitės ir Irinos My My kūdikių sutiktuvių šventė
Loretos Kondratės nuotr./Dviguba Gerdos Žemaitės ir Irinos My My kūdikių sutiktuvių šventė

Norėjau tai patirti

Gimdant pirmąjį kartą, prieš 15 metų, Gerdai buvo atliktas cezario pjūvis. „To visiškai neplanavau, tačiau taip jau nutiko, kad teko imtis skubios operacijos. Ėjau tiesiog dar vieno vizito pas gydytoją ir ji pastebėjo, kad dalis vandenų jau nubėgę, o vaikelis – netinkamoje pozicijoje. Beliko rinktis cezario pjūvį“, – sunkias akimirkas prisiminė Gerda.

Laidos vedėjai Kristinai Rimienei pasiteiravus, ar po tiek daug metų nėra neramu gimdyti jau natūraliai, Gerda prisipažįsta, kad bet kokią baimę nugali noras patirti gimdymo stebuklą. „Kuo daugiau apie tai galvoju, skaitau, tuo nuostabesnis man atrodo moters kūnas. Žinoma, su laiku vyksta pokyčiai, galbūt šis nėštumas ir sunkesnis, tačiau stebėjimas, kaip kūnas vėl ir vėl įveikia bet kokias kliūtis tik dar kartą įrodo jo galimybes.“

Norinčioms pagalbos – dulos palaikymas

Gerda Žemaitė kūdikio atėjimui ruošiasi ypač nuosekliai. „Bus berniukas, todėl jau turime paruošę jam melsvą kambarį: norėjau, kad viskuo būtų pasirūpinta iki ateinant gyvybei. Juk tada svarbiausia galvoti tik apie tai! Dabar belieka tik dulkes nuo lentynų pavalyti“, – pasakodama apie laukimo niuansus šypsojosi Gerda.

Organizatorių nuotr./Gerda Žemaitė ir Kristina Rimienė
Organizatorių nuotr./Gerda Žemaitė ir Kristina Rimienė

Pasak Gerdos, labai svarbus ir vyro palaikymas, tačiau suprasdama, kad tampant tėvu kyla ne ką mažiau emocijų negu tampant mama, Gerda kreipėsi ir į gimdyvės padėjėją, kitaip vadinamą dūla. „Tai moteris pati pagimdžiusi net penkis vaikelius: ji konsultuoja įvairiais klausimais, žino būdų, kaip nuraminti skausmus ir, žinoma, padeda gimdymo metu“, – pasakojo Gerda.

Loretos Kondratės nuotr./Dviguba Gerdos Žemaitės ir Irinos My My kūdikių sutiktuvių šventė
Loretos Kondratės nuotr./Dviguba Gerdos Žemaitės ir Irinos My My kūdikių sutiktuvių šventė

Papildomi 17 kilogramų netrukdo atrodyti puikiai

„Per pirmąjį nėštumą priaugau 25 kilogramus, šį kartą – 17 kilogramų“, – šypsosi Gerda. „Neįtikėtina, nes tikrai atrodai puikiai!”, – komplimentų negailėjo K.Rimienė ir pasiteiravo Gerdos apie nėštukių mitybos įpročius.

„Stengiuos susilaikyti, bet ne visada pavyksta. Žinau, kad dabar yra metas sau leisti šiek tiek daugiau ir tuo mėgaujuosi“, – prisipažino žavi moteris, kurios visą interviu išgirsite sekmadienio rytą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius