-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gitanas Nausėda įžiebė pirmąją šalies Kalėdų eglę: prezidentas vaikams pasižadėjo nebebijoti aukščio

Penktadienį prezidentūra oficialiai pradėjo Šv. Kalėdų sezoną – čia buvo įžiebta kalėdinė eglutė. Prezidentas Gitanas Nausėda drauge su pirmąja ponia Diana Nausėdiene sveikino susirinkusiuosius į prezidentūrą ir maloniai su jais bendravo.
Gitanas Nausėda, Diana Nausėdienė
Gitanas Nausėda, Diana Nausėdienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tradiciniame šventinio laikotarpio pradžią simbolizuojančiame renginyje šalies vadovas kartu su vaikais ir jų tėveliais Prezidento rūmų Baltojoje salėje įžiebė pirmąją Lietuvos Kalėdų eglę.

Tiesa, dar prieš tai Diana ir Gitanas Nausėdos noriai bendravo su susirinkusiais prezidentūros svečiais. Prezidentas vaikų klausė, kokios yra jų baimės, ragino kitiems metams pasižadėti, jog stengsis šių dalykų nebebijoti. Pats G.Nausėda prisipažino, kad truputį bijo aukščio, tad kitąmet jis esą stengsis šios baimės atsikratyti.

Renginio akimirkos – galerijoje:

Vėliau renginio vedėjai paragino visus šventės dalyvius susišildyti. Tiek iš visos Lietuvos susirinkę vaikai, tiek bibliotekininkai ir prezidentūros darbuotojai netrukus pradėjo trinti rankomis ir nutiko tai, dėl ko visi čia susirinko – buvo įžiebta pirmoji šalies kalėdinė eglė.

„Ko mes labiausiai laukiame?“ – klausimą uždavė G.Nausėda. „Kalėdų!“ – jam garsiai atsakė susirinkę vaikai. Šis savo ruožtu paklausė: o ko mes laukiame per Kalėdas?

„Dovanų!“ – nuaidėjo vaikiški balsai. „Dar ko nors?“ – paklausė prezidentas. Tuomet nuvilnijo begalė atsakymų, tarp jų – ir tas, kad laukiama stebuklų. „Tai reiškia, kad Kalėdos mums susijusios su stebuklu“, – sakė prezidentas. Po to jis ragino šiemet atsigręžti ne tik į materialias, bet į vidines dovanas.

„Jūsų širdeles galima išvynioti, atverti, nes jūs turite labai gražias širdeles“, – į vaikus kreipėsi jis. Taip pat pridėjo sveikinimą nuo savęs: „Linkiu, kad Kalėdos atneštų ne tik dovanų, bet ir parodytų, kokią gerą širdutę turite.“

Netrukus žodį tarė ir baltai tarsi snaigė pasipuošusi D.Nausėdienė. Ji netruko pastebėti, jog šįkart susirinko daug vaikų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Diana Nausėdienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Diana Nausėdienė

„Man labai rūpi tie tylieji, ten, kur sėdi toliau“, – panašu, jog į prezidento „tyliosios Lietuvos“ naratyvą apeliavo ji. Vaikams pirmoji ponia pasiūlė rankas priglausti prie krūtinės, sugalvoti svajonę ir ją paleisti į dangų. „Kad ji sklęstų ir išsipildytų“, – pabrėžė D.Nausėdienė.

Renginio pabaigoje vaikai vaišinosi prezidentūros darbuotojų keptais pyragaičiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius