Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Golden Age“ atostogos Dubajuje: amą atimantys vaizdai, vietinių paslaugumas ir kuriozai

Dangų remiantys dangoraižiai, prabangūs automobiliai, pasaulį stebinantys objektai ir turgavietėse kalnais parduodami aukso luitai. Tokią stulbinančią prabangą savo akimis regėjo reperių duetas „Golden Age“. Grupės narės įspūdingajame Dubajuje ne tik džiaugėsi egzotika, bet ir gerbėjams paruošė dvigubą staigmeną.
„Golden Age“ narių Gabrielės Urbonaitės ir Evelinos Meidutės atostogos
„Golden Age“ narių Gabrielės Urbonaitės ir Evelinos Meidutės atostogos / Asmeninio albumo nuotr.

„X Faktoriuje“ 2017 metais išgarsėjusios Evelina Meidutė ir Gabrielė Urbonaitė didžiausiame Jungtinių Arabų Emyratų mieste svečiavosi pirmą kartą. Anksčiau tik iš pažįstamųjų girdėjusios apie sunkiai žodžiais apsakomą Dubajaus didybę ir prabangą, šį kartą tuo įsitikinti galėjo pačios. Ir abi sutartinai tikina – čia sugrįš dar ne kartą.

„Kai tik atvykome į Dubajaus centrą, apėmė neapsakomas jausmas. Atrodė, kad atvykome į kitą planetą arba persikėlėme tiesiai į ateitį“, – juokiasi Evelina.

Merginas akimirksniu pakerėjo dangoraižių gausybė ir didybė, neapsakoma prabanga, tvarka. Atlikėjos Dubajuje pirmąkart matė ir automatiškai valdomus taksi automobilius. „Tikrai įsitikinome, kad Dubajaus variklis yra turtai, kurie ir skatina turistus atvykti“, – 15min pripažįsta Gabrielė.

Didžiąją dalį laisvo laiko atostogų metu grupės narės skyrė ištyrinėti didmiesčio centrą, taip pat nepraleido progos užsukti į visai šalia esantį paplūdimį. Linksmybių netrūko ir vakarų metu – Evelina ir Gabrielė spėjo apsilankyti keliuose naktiniuose klubuose, o viename iš jų šokiai vyko tiesiog po atviru dangumi.

Asmeninio albumo nuotr. /Evelina Meidutė ir Gabrielė Urbonaitė
Asmeninio albumo nuotr. /Evelina Meidutė ir Gabrielė Urbonaitė

„Buvome nustebintos šviesų šou, efektais, didžėjų profesionalumu. Tai yra aplinka, kurioje mes dirbame, tad supratome, kad Europa dar tikrai turi, ko pasimokyti“, – sako Gabrielė.

Visgi abi pripažįsta, kad kone didžiausią įspūdį paliko kiek skurdesnė Dubajaus dalis, kur akinančią prabangą pakeitė nuoširdūs vietinių veidai.

„Paskutinę dieną vykome į Deirą, kuris yra visiška priešingybė turtingam Dubajui. Ten gyvena ne tokie turtingi žmonės, gausu senovinių turgelių, kuriuose galima įsigyti įvairiausių prieskonių, kvapiausių smilkalų. Užsukome ir į aukso turgų – ten galima įsigyti papuošalų, kainuojančių nuo penkių iki 50 tūkstančių eurų“, – juokėsi merginos.

Ir nors grupės narės Dubajuje praleido savaitę, laisvo laiko nebuvo tiek daug. Čia „Golden Age“ atvyko nufilmuoti net dviejų vaizdo klipų, kurie grupės gerbėjus pasieks jau visai netrukus.

Asmeninio albumo nuotr. /Evelina Meidutė
Asmeninio albumo nuotr. /Evelina Meidutė

Vietiniams negaili komplimentų

Merginos juokiasi, kad atostogų metu dėmesio tikrai susilaukė. Visgi abi sutartinai pabrėžia, kad skųstis tikrai nereikėjo.

„Po miestą vaikščiojančios dvi baltaodės merginos, apsirengusios suknelėmis ar šortukais, tikrai traukė akį. Žvilgsnių buvo, visgi dėmesys tikrai nebuvo įžūlus“, – pasakoja Gabrielė. O pačioms egzotika tapo gatvėse vaikštinėjantys šeichai.

Tiesa, „Golden Age“ narės juokiasi, kad nebūtų jos, jei kelionėje netrūktų kuriozų. Laime, pasibaigusių itin sėkmingai. Visgi tai merginoms padėjo įsitikinti, kad vietiniai – itin mandagūs ir paslaugūs.

Gabrielė prisiminė vakarą, kai užsukusi pavalgyti į restoraną, ji iš jo išėjo pamiršusi savo banko kortelę. „Užsukome į parduotuvę ir iš karto supratau, kad susimokėjusi išėjau be kortelės. Staigiai bėgome atgal į restoraną, o manęs mojuodami laukė darbuotojai. Jie kortelę jau buvo priklijavę prie balto lapo, spėjo ir socialiniuose tinkluose man parašyti“, – prisimena Gabrielė.

Asmeninio albumo nuotr. /Gabrielė Urbonaitė
Asmeninio albumo nuotr. /Gabrielė Urbonaitė

Vis dėlto merginos sako, kad tuo stebėtis nereikėtų. „Jie visi labai sąžiningi. Kai lankėmės paplūdimyje, paklausėme šalia esančių, ar galima trumpam palikti daiktus. Jie tik nusijuokė, teigdami, kad čia niekas nevagia. Vietiniai net palieka atrakintas duris“, – juokiasi Gabrielė.

Prieš skrydį namo jaudulio netrūko ir Evelinai, kuri oro uoste pasigedo itin svarbių daiktų – paso ir lagamino.

„Visų pirma palikau lagaminą tualete. Po kelių minučių prisiminiau ir puoliau bėgti, o Gabrielė iš paskos viską filmavo. Streso metu net nesureagavau, kodėl ji klausia: ar tikrai tik lagaminą palikai. Visgi netrukus supratau, kad parduotuvėje palikau pasą bei lėktuvo bilietą. Dvidešimt minučių bėgiojau per visą oro uostą, kol galiausiai supratau, kad viską paėmė Gabrielė“, – juokiasi Evelina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius