Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grupė „Rakija Klezmer Orkestar“ kviečia į ypatingą koncertą: prisijungs būrys muzikantų

Prieš penkerius metus susibūrusi grupė „Rakija Klezmer Orkestar“ groja klezmer – tradicinę žydų muziką. Žodis „klezmer“ sudarytas iš dviejų hebrajų kalbos žodžių – kli (įrankis) ir zemer (groti muziką), taigi reiškia „muzikos instrumentas“.
„Rakija Klezmer Orkestar“
„Rakija Klezmer Orkestar“ / Manto Jankaus nuotr.

Klezmeriais buvo vadinami šventėse grodavę muzikantai, dažniausiai tai buvo vestuvės, tradicinės žydų šventės. Nuo 1880 iki 1920 metų iš Rytų Europos į JAV atvykę žydų muzikantai susipažino su džiazu ir pradėjo „kryžminti“ ją su klezmer – tai buvo sparčiausias šio muzikos stiliaus vystymosi laikotarpis.

„Rakija Klezmer Orkestar“ klezmer muziką maišo su balkaniškais ritmais, koncertuose žmonės tiesiogine to žodžio prasme šiek tiek išprotėja, mat kojos norom nenorom kilnojasi kiekvienam besiklausančiajam.

6 muzikantų grupė „Rakija Klezmer Orkestar“ aktyviai koncertuoja, šiuo metu ruošiasi įrašyti albumą. Bet tai, ko sulauks vilniečiai balandžio 12 d. klube „Tamsta“ bus ypatinga. Koncerto metu ant scenos bus daugiau muzikantų ir pasirodymą užbaigs net devyniese! Prisijungti panorę muzikantai taip pat mėgsta šio stiliaus muziką ir groti kartu visiems tapo įdomiu eksperimentu.

VIDEO: Rakija Klezmer Orkestar – Nigunim

Susipažinkite, kas taps „Rakijos“ bendraminčiais ant scenos:

Vadimas Stankevičius – tradicinio ir gypsy džiazo gitaristas. Groja grupėse „The Swing Cats“, „The Gypsons“, „Dzala ir Džangai“, dalyvauja projektuose su Remigijum Rančiu („The Schwings“), Migloko, Monika Liu ir kitais muzikantais. Šiuo metu gamina savo gitaras!

Viktoras Krasauskas – būgnininkas ir perkusistas, studijavęs Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijoje bei Vilniaus kolegijoje. Dažnai dalyvauja įvairiuose projektuose ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Turėjęs ne vieną garsų mokytoją, tarp jų – Arkady Gotesman. Viktoras yra 2013 metų konkurso DRUM DAY 1 vietos laimėtojas.

Smuikininkas Borisas Kirzneris – litvakas, kuris tęsia klezmer muzikos tradicijas Lietuvoje. Borisas groja manieringai ir su tikru šio žanro supratimu, yra dalyvavęs daug projektų, susijusių su tradicine žydų muzika. Neabejojame, kad šis muzikinis prieskonis grupės pasirodymui pridės daug spalvų.

Manto Jankaus nuotr. /„Rakija Klezmer Orkestar“
Manto Jankaus nuotr. /„Rakija Klezmer Orkestar“

Borisas Kirzneris apie „Rakija Klezmer Orkestar“ sako: „Neįtikėtina, kad nė vienas jūsų nėra žydas, o grojat taip gerai.“ Jis gyrė muzikantus už šio žanro perpratimą, manieros prisijaukinimą.

Grupės įkūrėjas akordeonistas Darius Bagdonavičius džiaugiasi, kad grupė šiuo metu yra geriausios sudėties ir muzikinio skambesio.

„Rakija Klezmer Orkestar“ koncertas vyks balandžio 12 d. klube TAMSTA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius