Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2017 10 19

Guinesso rekordininkas Peteris Bence'as Vilniuje fortepijonu užbūrė „Queen“ ir M.Jacksono gerbėjus

Fortepijono virtuozas, muzikos genijus, multitalentas, interneto sensacija – tokiais ir panašiais epitetais apibūdinamas Peteris Bence'as. Sparčiai kylančios vengrų žvaigždės meistriškumu ketvirtadienio vakarą galėjo įsitikinti ir Lietuvos publika – sostinės Kongresų rūmuose ketvirtadienio vakarą jis surengė nepamirštamą fortepijono koncertą.
Peterio Bence'o koncertas Vilniuje
Peterio Bence'o koncertas Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šis P.Bence'o pasirodymas Vilniuje – itin lauktas, tai ir pirmas kartas, kai jis koncertuoja Baltijos šalyse. Kad susidomėjimas šou didžiulis – akivaizdu, visi bilietai į koncertą buvo išpirkti, o koncertų salė sausakimša, kai kurie susirinkę muzikos klausėsi ir stovėdami.

Neeiliniu talentu apdovanotas 26-erių vaikinas jau dabar vadinamas vienu ryškiausių naujosios kartos pianistų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Peterio Bence'o koncertas Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Peterio Bence'o koncertas Vilniuje

Kone du dešimtmečius kasdien savo techniką tobulinantis muzikantas muzikuoti ėmė dar būdamas 7-erių, o būdamas vos 11-os išleido savo pirmąjį albumą, kuriame ataspindi ir ryški tokių kompozitorių Frederico Chopino ir Roberto Shumano įtaka.

Tuo tarpu į šlovės aukštumas P.Bence'as šovė prieš maždaug penkerius metus, tuomet, kai 2012-ųjų pradžioje nusprendė sumušti Pasaulio Guinesso rekordą ir per minutę net 765 kartus spėjo paspausti fortepijono klavišus.

Po šio įvykio jis nebeleido sau prarasti sparčiai kylančio populiarumo – ėmęs virtuoziškai atlikti visame pasaulyje melomanų mėgstamus hitus jis užsitarnavo net ir skeptiškiausių muzikos kritikų simpatijas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Peterio Bence'o koncertas Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Peterio Bence'o koncertas Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Peterio Bence'o koncertas Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Peterio Bence'o koncertas Vilniuje

Ketvirtadienio vakarą jis galiausiai sveikinosi ir su Vilniaus publika. „Tai mano pirmas kartas Lietuvoje ir man tikrai patinka šis miestas, labai malonu čia koncertuoti“, – sausakimšuose Kongresų rūmuose su publika sveikinosi P.Bence'as.

Pasirodymą čia jis pradėjo Justino TImberlake hito „Cry Me a River“ aranžuote. Tai buvo vienas pirmųjų puikiai visiems žinomų popmuzikos kūrinių, kuriuos dar 2014 metais pianistas ėmė pergroti savaip.

Netrukus po to suskambo ir daugiau atpažįstamų dainų melodijų. Tarp jų – ir nauji, iki šiol dar programoje negroti kūriniai, koncerto žiūrovai galėjo išgirsti ir Elthono Johno „Home Again“ interpretaciją, ir dar keletą naujų jo darbų.

Jau nuo pat pirmųjų koncerto minučių P.Bence‘as šiltai bendravo su publika ir kone prieš kiekvieną kūrinį susirinkusiems tardavo keletą žodžių apie tai, kai šis atsirado jo repertuare.

Pianistas gerbėjams pasakojo ir apie savo gyvenime Bostone etapą. Ir nors klasikinio fortepijono meistriškumo ir kompozicijos jis mokėsi Franzo Listo Muzikos universitete Debrecene, keletą studijų metų praleido ir JAV, ten viename garsiausių „Berklee“ muzikos koledže įgijo magistro laipsnį kompozicijos filmams ir fortepijono specialybėje.

Filmų, jų garso takelių tema P.Bence‘ui išties artima. Ne vienas jų skambėjo ir koncerte Vilniuje, tarp kurių – ir „Žvaigždžių karų“ melodija, kuri, beje, iki šiol yra pianisto viena mėgstamiausių.

Koncerte į taktą lingavo ir didžiausių legendinių muzikantų, grupių gerbėjai. P.Bence‘as prasitarė visuomet svajojęs apie „The Beatles“ kūrinių aražuotes, o „Here Comes The Sun“ buvo tai, ką „jis ilgą laiką norėjo sugroti savo programoje“ – prieš penkis dešimtmečius parašytas hitas čia suskambo kitaip. Kaip suskambo ir Sios „Cheap Thrills“.

VIDEO: Here Comes The Sun - The Beatles (Piano Cover) - Peter Bence

Pianistas prasitarė gyvenime esantis visiškas pelėda, atsigulti anksti – jam kone misija neįmanoma, neva jis neretai miegoti eina apie 3–4 val. Nakties. O tuomet, kai miestas užmiega, jis ima kurti. Būtent taip gimė jo „vėlyvojo vakaro sesijos“, kurias jis pristatė ir Vilniaus publikai.

Pusantros valandos trukusiame koncerte pianistas atliko ir vienas labiausiai publikos mėgstamų aranžuočių. Čia skambėjo ne vienas Michelo Jacksono hitas, o taip pat – garsiausios „Queen“ melodijos.

„Smooth Criminal“, „Black Or White“, „Don't Stop Me Now“, „Bohemian Rhapsody“ – tai tik dalis visiems visiems puikiai žinomų kūrinių.

VIDEO: Michael Jackson - Black Or White - Peter Bence
VIDEO: Queen - Don't Stop Me Now | Piano Cover - Peter Bence

Pasirodymui einant į pabaigą į scenoje pasklido dūmai, kuriems nė nespėjus prasisklaidyti čia pat įbėgo pianisto vadybininkas. Juokais nuraminęs publiką, kad jis nesiruošia perimti P.Bence‘o vaidmens ir nesės prie fortepijono, paprašė visų papozuoti nuotraukai. Nuotraukai, kurią... žada publikuoti muzikanto socialinių tinklų paskyrose.

Netrukus po pasirodymo daugiau nei 882 tūkst. sekėjų turinčioje P.Bence'o feisbuko paskyroje pasirodė įrašas, kuriame jis dėkoja už malonų sutikimą.

„Ačiū, Vilniau! Jūs buvote nuostabūs!“, – po Kongresų rūmų scenoje daryta nuotrauka rašė muzikantas

Pasirodymą P.Bence'as užbaigė dar vienu hitu. Tuo, dėl kurio šią vasarą iš proto ėjo visas pasaulis. Kai pasigirdo dainos „Despacito“ akordai, publika ėmė drauge ploti į taktą.

Tiesa, kelis kartus atlikdamas kūrinius muzikantas ir pats paragino gerbėjus nebijoti pajudėti, drauge mušti ritmą – susirinkusius tai kaip reikiant išjudino. Šie jam negailėjo ir ovacijų – pianistas čia buvo sutiktas itin šiltai.

Atsidėkodamas už malonų sutikimą P.Bence'as dar ir po koncerto neskubėjo palikti scenos, o kantriausieji galėjo akis į akį pabendrauti su muzikantu, šis mielai priėmė dėmesį, dalino autografus ir pozavo nuotraukoms.

VIDEO: Despacito (Piano Cover) - Peter Bence

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius