Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hobis – fotografija: Aleksandras Pogrebnojus nuotraukas daro fotoaparatu, kuriam beveik 40 metų

Fotografija – itin madingas hobis, iš kurio dar ir uždirbti galima. Tiesa, daugumai kita profesine veikla užimtų žmonių tai – tiesiog malonus laisvalaikio praleidimas, aistra, o kažkam gal net gyvenimo būdas. Pristatome naują straipsnių ciklą „Hobis – fotografija“, kuriame įvairių sričių specialistai su rubrikos „Gyvenimo skonis“ skaitytojais dalinsis savo įsimintiniausiais kadrais.
Aleksandras Pogrebnojus
Aleksandras Pogrebnojus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dizaineriui Aleksandrui Pogrebnojui plačiajuostį fotoaparatą „Любитель“ padovanojo dar tada, kai jam tebuvo 8-9 metai. Dizaineris su nostalgija prisimena laikus, kai ne tik pats fotografavo, bet ir ryškino nuotraukas. Ir dabar jis mielai tuo užsiimtų, deja, tam nėra sąlygų. Aleksandras sako, kad šis legendinis fotoaparatas turi savybę „pradingti“, o paskui, per eilinį persikraustymą, vėl netikėtai „atsirasti“. Paskutinį kartą jis „atsirado“ prieš 3 metus.

„Pačių įspūdingiausių nuotraukų neįmanoma padaryti skaitmenine technika, kurios, tiesą sakant, aš nelabai mėgstu. Beje, pastaruoju metu fotografija mano pomėgių tarpe pasitraukė į antrą vietą, nes pačias svarbiausias pozicijas tvirtai užsitikrino sūnus Mykolas“, – šypsosi vyras.

Asmeninio albumo nuotr./Aleksandro Pogrebnojaus nuotrauka
Dzūkija/Aleksandro Pogrebnojaus nuotr.
Asmeninio albumo nuotr./Aleksandro Pogrebnojaus nuotrauka
Monika/Aleksandro Pogrebnojaus nuotrauka

„Ankstyvas rytas prie vieno iš Dzūkijos ežerų. Atsimenu, ištipenau iš kaimo trobos labai tyliai, kad niekas nepabustų, ant dugninės meškerės per naktį niekas neužkibo, bet kadras, kuris gavosi, – savotiškas  „ežiukas ruke“ naujadaras“, – šypsosi Aleksandras.

„Po skaudžios netekties šeimoje tvarkiau su tuo susijusius reikalus Londone. Miestas labai nuvargino, ypač „malimasis“ iš vienos įstaigos į kitą. Sekmadienį su žmona nuvažiavome į Braitoną, buvo labai šiltas spalio vakaras, žvejojau nuo molo su vietiniais girtuokliais, klausiausi jų istorijų, ir apėmė tokia nuotaika, kad gavosi kažkoks XX amžiaus pradžios kadras, kaip kokia laiko mašina... Bent kelioms sekundėms pakliuvome į sidabrinį amžių – kai laikas tekėjo tarsi rami lygumų upė...“, – su nostalgija prisimena dizaineris.

Aleksandras prisipažįsta: jam be galo malonu fotografuoti savo gražuolę žmoną.

„Kartu su Monika vykome į mūsų pirmąją kelionę Šveicarijoje. Nuotrauka daryta jai besimaudant Lugano ežere. Tokį apšvietimą mačiau tik senose Antano Sutkaus fotografijose iš serijos „prie Salako ežero““, – sako A.Pogrebnojus.

Asmeninio albumo nuotr./Aleksandro Pogrebnojaus nuotrauka
Braitonas/Aleksandro Pogrebnojaus nuotrauka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius